Nederland

Weekendje weg: Landal Esonstad in Anjum + dagje Schiermonnikoog

 • By
 • 7 maart 2018
 • Sticky
Weekendje Landal / Schiermonnikoog / Maudgeniet.nl

Onlangs hadden Jasper en ik maar liefst 10 jaar (!) verkering. TIEN JAAR!! Dat moest natuurlijk gevierd worden en we besloten om met z’n viertjes een weekendje weg te gaan. Na een lange zoektocht kwamen we uiteindelijk uit bij Vakantiepark Landal Esonstad in het Friese plaatsje Anjum.

Mijn afkeer voor vakantieparken…
Oeps! Daar kom ik weer aan met mijn ongegeneerde mening en vooroordeel. Ik kan er niks aan doen, maar op de een of andere manier heb ik een afkeer tegen dit soort vakantieparken. Of beter gezegd: hád ik een afkeer. Want tijdens dit weekend kwam ik erachter dat het juist heel erg leuk is om een weekend naar een vakantiepark te gaan.

Landal Esonstad - Maudgeniet.nl

Maar waar kwam mijn afkeer dan vandaan? Ik heb echt géén idee, vooroordelen denk ik! Ondanks dat wij twee kleine kindjes hebben, vind ik het geen fijn idee dat tijdens een vakantie of weekendje weg alleen maar om de kindjes draait. Wij besloten om lekker ‘ons eigen ding’ te doen tijdens dit weekendje, maar uiteindelijk is het cliché helemaal waar: als de kinderen het maar leuk hebben…

Lees ook: All inclusive – waarom het niks voor ons is en we er toch voor kiezen..

Zwemmen, spelen en eendjes voeren!
Landal Esonstad is een ontzettend leuk park en ik ben helemaal fan! Wij hadden een heel fijn huisje (mét bubbelbad en sauna!) en hadden het hier enorm naar onze zin. Het vakantiepark ligt aan het Lauwersmeer en heeft ook veel water op het park zelf. Zo lag er een klein meertje aan onze achtertuin en konden we -in de pyjama- de eendjes voeren vanuit het huisje!

Landal Esonstad - Maudgeniet.nl

Landal Esonstad heeft ook veel leuke faciliteiten: zo zaten we elke dag in het zwembad, speelden we in de indoor speeltuin (er komt een nieuwe in het najaar van 2018) en haalden we patatjes in de cafetaria. Wij hadden de pech dat het niet zo’n mooi weer was, anders hadden we ook nog lekker buiten kunnen spelen. Ik denk dat dit park vooral in de zomer erg leuk is!

Lees ook deze uitgebreide parkreview: LANDAL ESONSTAD

Landal Esonstad - Maudgeniet.nl

Een dagje naar Schiermonnikoog!
Het leukste van ons weekendje weg? Vanuit Landal Esonstad is het maar een kleine tien minuten rijden naar Lauwersoog. Vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar Schiermonnikoog. Mijn ouders hebben vrienden wonen op Schiermonnikoog en als klein kind kwam ik hier ontzettend veel. Voor mij was het al een hele tijd geleden dat ik hier voor het laatst was en nu we zo dichtbij waren móesten we wel gaan!

Weekendje Landal / Maudgeniet.nl

Fenne vond het natuurlijk helemaal geweldig op de boot. Toen we op Schiermonnikoog waren, gingen we ook nog met de bus naar het centrum en dat was helemaal feest. Om het feestje écht helemaal compleet te maken, gingen we een taartje eten en Fenne’s dag kon niet meer stuk. We liepen naar het strand en hadden daar afgesproken met de vrienden van m’n ouders. We zaten er bijna de hele middag te kletsen en het was zó gezellig. Wat fijn om weer op dit eiland te zijn!

Weekendje Landal / Schiermonnikoog / Maudgeniet.nl

Voor het eerst sinds ooit viel Fenne in de buggy in slaap en ook Saar was lekker in slaap gevallen. We waren ondertussen alweer in het centrum en Jasper en ik besloten om nog even de kroeg in te duiken voordat de bus zou komen. Wat een fijne afsluiting van zo’n heerlijke dag op Schiermonnikoog!

Even naar Schiermonnikoog voelt voor mij echt als thuiskomen. Ik kan niet wachten om hier weer naar toe te gaan, maar dan langer dan een dag. Het liefst een heel lekker lang weekend!

Weekendje Landal / Schiermonnikoog / Maudgeniet.nlLaarsjes: ideaal voor op het strand!
Een tijdje geleden kregen we laarsjes van Bergstein, ik ben er zo blij mee! Ik showde ze al regelmatig op Instagram en Fenne heeft ze ook heel graag aan. Zo speelt ze regelmatig beneden in haar pyjama met haar laarsjes aan. 😉 De laarsjes moesten natuurlijk ook mee tijdens ons weekendje weg en op het strand waren ze ideaal! Ze zijn nog ietsjes te groot, maar met extra dikke sokken (van Soxs.co bijvoorbeeld!) zijn ze perfect. De laarsjes zijn niet alleen ideaal voor op het strand trouwens, ook tijdens het buitenspelen of wanneer we naar de kinderboerderij gaan.

Conclusie: Wij hadden een heerlijk weekend. Wat fijn om met z’n viertjes te zijn en wat hebben we genoten! Kom maar op met het volgende weekendje weg.. En als dat weer op een vakantiepark zou zijn, zou ik dat totaaaal niet erg vinden. Tenslotte zijn alle clichés waar: als de kinderen het maar leuk hebben. Wij vermaken ons wel door leuke activiteiten te verzinnen tijdens zo’n weekendje; zitten we toch niet 24/7 op zo’n vakantiepark. Hihi.

Meer weten?
Wil je meer weten over Landal Esonstad? Check dan de website van Parkvakanties!

 

4 Comments
 • Marcella

  Esonstad is ook gewoon erg leuk én mooi! Wij zijn er een tijdje terug geweest na een dagje Lauwersmeer NP en waren verrast over de leuke huisjes daar. Dat je een sauna en bubbelbad had was natuurlijk extra fijn! Schiermonnikoog staat al een tijdje op mijn lijstje ‘om terug te komen’, maar het is nog niet gelukt. Ik was op dit eiland als laatste toen ik nog kind was… Moet echt terug dus!

  • Maud

   Je moet echt eens terug naar Schiermonnikoog, zeker omdat jij (net als ik) ook zo gek bent op de waddeneilanden!

 • Wanda

  Esonstad is inderdaad een leuk park, wij hebben er vorig jaar een keertje rondgelopen. Zelf heb ik niet veel met de voorzieningen op een vakantiepark maar voor de ligging en het gevoel van vakantie te hebben, vind ik het wel weer een fijne plek. Wij zitten ook nooit de hele dag op het park hoor, gewoon lekker erop uit om de omgeving te verkennen.

  • Maud

   Ik heb er normaal gesproken ook niet zo veel mee.. Maar met een peuter én een baby die heel veel slaapt, is het wel fijn dat er van alles te doen is! De ligging van Esonstad is geweldig!

Leave a Reply