Nederland

Accommodatie: Landal Aelderholt in Aalden (Drenthe)

  • By
  • 19 juni 2018
  • Sticky
Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

Tijdens het weekend van Moederdag verbleven wij een weekendje bij Landal Aelderholt. Want hoe kun je Moederdag nou beter vieren dan echt alleen met je eigen gezin? We hadden een heerlijk weekend met veel qualitytime, écht even met z’n viertjes genieten. Eerder dit jaar gingen we ook al eens naar een Landalpark, namelijk naar Landal Esonstad. Tegen al onze verwachtingen in vonden we dit erg leuk en dus besloten we om nog eens zo’n weekendje te genieten.

Lees ook: De leukste uitjes vanuit Landal Aelderholt!

Drenthe is altijd een goed idee!

Voor ons was het maar een uurtje rijden naar Landal Aelderholt. Alleen daarom al was het misschien zo’n goed idee. Al zo lang ik me kan herinneren vindt Fenne het verschrikkelijk om in de auto te zitten. Maar het lijkt er nu op dat ook Saar het niet zo leuk en gezellig vindt in de auto. Lang in de auto zitten met twee krijsende is een living hell en dus was Drenthe een prima plan! Eenmaal aangekomen bij Landal Aelderholt bleek het écht een goed plan te zijn, want dit vakantiepark is ontzettend leuk!

Veel plezier in het zwembad!

We waren al rond 11.00 uur op het vakantiepark, maar konden de sleutel pas om 15.00 uur ophalen. Geen probleem, want we mochten wel meteen al gebruik maken van het zwembad. Het zwembad heeft veel faciliteiten: een peuterbadje, een grote glijbaan, een kleinere glijbaan, een whirlpool, een stroomversnelling en waterattracties waardoor het ‘regent’. 😉 We waren uiteraard niet alleen voor het inchecken bij het zwembad, maar hier hebben we echt elke dag gezwommen. Fenne had hier de tijd van haar leven!

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

De bungalow bij Landal Aelderholt

Onze bungalow is een type 4C. Ik kan wel zeggen dat het niet heel hip is ingericht, maar het was wel een hele fijne plek voor dit Moederdag-weekend. Hoewel de bungalow niet groot is en juist knus is ingericht, is de bungalow ruim genoeg voor ons viertjes. De bungalow heeft een woonkamer met zithoek en aangrenzend de keuken. De keuken is van alle gemakken voorzien en er ligt een grote spelletjesdoos in de woonkamer.

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

De bungalow had daarnaast twee slaapkamers. Beide slaapkamers hadden heerlijke bedden, maar waren ook redelijk krap. Wij besloten om Saar niet bij Fenne op de kamer te laten slapen, dit omdat ze ‘s nachts nog wel eens haar speen kwijtraakt en vervolgens wakker wordt. Het babybedje paste maar net op onze kamer! Precies tussen het bed en de wastafel in, hihi.

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

Daarnaast had de bungalow nog een toilet apart van de badkamer. Wat mij betreft scoor je daar altijd bonuspunten mee! Ik vind het verschrikkelijk om te douchen in de toiletgeur van een ander, hahaha. De badkamer was, net als de rest van de bungalow, ook niet groot. Maar ook helemaal prima, zelfs nog inclusief een bad!

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

Het fijne aan deze bungalow was dat het helemaal in het groen gelegen was. Het maakt niet uit vanuit welk raam we keken, het was altijd groen. De andere bungalows konden we nauwelijks zien, wat een luxe! Ook hadden we een groot terras, waar we nog meer konden genieten van al het groen om ons heen. Fenne had er enorm veel ruimte om lekker te voetballen met haar Bollo-bal. 😉 Die bal is overigens nog steeds favoriet bij ons in huis. Regelmatig horen we haar roepen ‘Maaaammaaaa! Zullen we even voetballen met de Bollo-bal?’

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

Lees ook: Met kinderen naar Roompot Hunzepark in Drenthe

Het vakantiepark: Landal Aelderholt

Landal Aelderholt heeft ontzettend veel faciliteiten. Of je nou prachtig weer hebt of dat het de hele dag regent.. Er is hier echt genoeg te doen! Buiten vind je een grote speeltuin met een airtrampoline, een kabelbaan en heel veel klimtoestellen. Het terras wat aan de speeltuin ligt maakt het plaatje helemaal compleet. Wij zitten heerlijk om het terras, terwijl Fenne zich vermaakt met de andere kindjes op het park.

Daarnaast is er nog een kinderboerderij aanwezig, kun je over het meertje fietsen met een zwanen-waterfiets, er is gelegenheid om te vissen, te sporten en te midgetgolfen. Is het slechter weer? Geen probleem! De kindjes kunnen zich vermaken in de indoor speelhal, je kunt hier een potje bowlen of zelfs even lekker naar de beautysalon.

Landal Aelderholt / Maudgeniet.nl

De omgeving

Ik vind Drenthe echt een hele fijne plek voor een weekendje weg. Het is er groen en relatief rustig, maar wil je een grote stad op zoeken dan kan dat natuurlijk ook! Wij gingen naar Attractiepark Sprookjeshof en naar Plopsa Indoor Coevorden. Beide plekken zijn ontzettend leuk om met kleine kinderen te bezoeken. Maar ook Kamp Westerbork ligt dichtbij het vakantiepark, je kunt er heel mooi wandelen en fietsen en uiteraard op zoek gaan naar hunebedden!

Praktische informatie

Je vindt Landal Aelderholt aan de Aelderholt 4 in Aalden (Drenthe). Mijn uitgebreide review over dit leuke vakantiepark vind je op de website Parkvakanties!

Landal Aelderholt - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Marcella

    Wat een fijne plek! Drenthe is voor ons heel dichtbij en daarom slaap ik er nooit. Jammer, want ook ik wil graag op zo’n fijne groene plek slapen en mijn ervaringen kunnen delen!

Leave a Reply