Nederland

Ontdek het mooie Laag Holland met een lelijke eend!

 • By
 • 26 april 2018
 • Sticky

Afgelopen weekend ontdekte ik een van de mooiste regio’s van Nederland, namelijk Laag Holland. Heb jij een idee waar deze regio ligt? Ik kreeg de vraag namelijk regelmatig van mensen in mijn omgeving. Laag Holland is een regio boven Amsterdam waar heel veel mooie en bekende dorpjes liggen. Denk maar eens aan Volendam, Purmerend of Edam.. Ik hoor je nu denken: Oooohhh, daar!

Laag Holland in een lelijke eend / Maudgeniet.nl

Ik reed al eens eerder in een oldtimer! Niet door Laag Holland, maar door mijn eigen mooie Twente! Lees ook: Touren door Twente met een toffe oldtimer!

Het mooiste stukje van Nederland!
Ken je die prachtige plaatjes van Nederland? Vlakke landschappen met prachtig groen gras en koeien, mooie kleine dorpjes, veel water en natuurlijk hier en daar een molen.. Dat is het beeld wat veel buitenlanders van ons kleine kikkerlandje hebben. En dat is ook precies het uitzicht wat je hebt als je in Laag Holland bent. Wat is het hier mooi!

Tijdens mijn persreis in Laag Holland ontdekten we deze regio met een lelijke eend. Dit is echt een hele leuke manier om de regio te ontdekken. ‘s Morgens om 09.30 uur haalden we de eendjes op bij Ducktrail in Wormer. Hier kregen we een kop koffie en uitleg over hoe we moesten rijden in deze oldtimers. Er was een prachtige route uitgezet voor ons, dus de pret kon beginnen!

Diverse tussenstops op onze route..
Het was ontzettend leuk om rond te rijden in deze mooie lelijke eendjes, iedereen zwaaide naar ons en we waren enorm aan het genieten van alle uitzichten. We hadden diverse tussenstops tijdens onze route, onder andere bij Fort Resort Beemster. We kregen een rondleiding in dit luxe wellness resort wat gebouwd is in een oud fort(!). Heel indrukwekkend en echt prachtig om te zien. Ik kan niet wachten tot ik hier eens een hele dag mag relaxen.

Fort Resort Beemster / Maudgeniet.nl
Fort Resort Beemster

Steen werpen en tulpenvelden
Vervolgens reden we door om een oud-Hollands spelletje te spelen, namelijk steen werpen. Leg een dobbelsteen op een paaltje en probeer van 7 meter afstand, met grote stenen, de dobbelsteen er af te gooien. Als het gelukt is, krijg je net zoveel punten als de dobbelsteen laat zien. Klinkt simpel he? Is het niet! 😉 Na dit spelletje reden we door naar de volgende tussenstop. Maar toen kwamen we langs een (toegankelijk) tulpenveld.. En wat gebeurt er als je met 9 bloggers in lelijke eendjes langs een tulpenveld komt? Dan móet je stoppen en heel veel foto’s maken!

Laag Holland in een lelijke eend / Maudgeniet.nl

Ik ben sowieso al gek op bloemen, maar de tulpenvelden vond ik echt geweldig! Op Instagram kan ik maar niet stoppen om al die prachtige foto’s te spammen. Al die prachtige kleuren bij elkaar, er leek geen einde aan te komen. Een perfecte locatie voor een paar mooie foto’s natuurlijk.

Ondertussen liepen we een klein beetje achter op schema, want natuurlijk waren we veel te lang bij de tulpenvelden geweest. Maar uiteindelijk was dat geen probleem, want na honderden foto’s reden we door naar Graft. In dit kleine dorpje vind je namelijk de winkel ‘Bram en Aagie‘, het allerkleinste snoepwinkeltje van Nederland. Dit winkeltje is maar 5,4 m² en hier vind je allemaal oud-Hollandse snoepjes. Ontzettend schattig om te zien en natuurlijk heerlijk om er even te snoepen. Ik koos voor zwart-wit, wat een jeugdsentiment is dit voor mij!

Bram & Aagie / Maudgeniet.nl

Daarna reden we door naar het dorpje De Rijp. Vanuit vroeger is dit een heel rijk dorpje en dat is te zien. De huizen zijn hier prachtig en het dorpje voelt heel knus en gezellig aan. Aangezien we een beetje achter liepen op schema, was er helaas niet genoeg tijd om alles te zien. Maar dat mocht de pret niet drukken.. Want wij gingen gewoon weer in onze mooie lelijke eendjes zitten. Op naar de lunch!

De route zat er helaas alweer op. Ondertussen hadden we een route gereden van zo’n 4 uur, inclusief de tussenstops en fotomomenten. We eindigden weer bij Ducktrail en daar stond een heerlijke lunch voor ons klaar. Wat leuk om op deze manier ons bloggersweekend in Laag Holland af te sluiten!

Laag Holland in een lelijke eend / Maudgeniet.nl

Aanrader!
Ik kan het iedereen aanraden om Laag Holland te ontdekken met een lelijke eend. Wat heb ik genoten van de mooie oldtimer, mijn gezellige gezelschap, de prachtige uitzichten en de fijne route die we reden! De eenden werden gehuurd bij Ducktrail.

 

Zou jij Laag Holland willen ontdekken met zo’n toffe oldtimer?

 

2 Comments
 • Marcella

  Leuke blogtrip Maud! Rondrijden in zo’n eend lijkt me echt heel tof. Matcht ook goed bij de kleurige tulpenvelden 😉 Op de Zaanse Schans en in Volendam en de Rijp ben ik wel eens geweest, de rest is mij onbekend. Ik ga er graag nog eens op ontdekking!

  • Maud

   Was zeker leuk! Jammer dat je er niet bij was, hopelijk een volgende kere!

Leave a Reply