Nederland

Kerstsfeer in Middelburg Winterstad

 • By
 • 19 december 2016
 • Sticky
Middelburg Winterstad - Maudgeniet.nl

Afgelopen weekend reisde ik samen met mijn vriendinnetje af naar Zeeland om Middelburg Winterstad te ontdekken. Zeeland heeft ontzettend veel te bieden, maar vanuit het mooie Twente is het toch ruim 3 uur rijden.. Maar afgelopen weekend gingen we het gewoon doen; we zaten ruim drie uur in de auto om te genieten van een weekendje Middelburg!

Middelburg Winterstad - Maudgeniet.nl

In de winterperiode is er van alles te beleven in Middelburg Winterstad: van schaatsbaan op de markt en een winterwandeling door de stad met een gids tot genieten van glühwein met apfelstrudel op een van de vele winterterrassen.

Op mijn Instagram-account vind je nog meer foto’s!

Een prachtig uitzicht vanuit de Lange Jan
Wij begonnen ons weekendje weg met een kopje thee in de brasserie bij de Drvkkery, een enorme boekenwinkel mét plekje om iets te eten of te drinken. Vervolgens gingen wij maar liefst 207 treden omhoog om de Lange Jan te beklimmen, de abdijtoren van Middelburg. Hoewel het een beetje mistig was, hadden wij vanuit daar een prachtig uitzicht over de stad en konden we ons mooi een beetje (proberen te) oriënteren. Op heldere dagen kun je hier ontzettend ver kijken!

Middelburg Winterstad - Maudgeniet.nl

Lekker lunchen
Vervolgens besloten we om even bij te komen met een heerlijke lunch bij De Vriendschap. Dit is een hele leuke en gezellige plek, met een lekkere (en bijzondere) menukaart en de naam past precies bij twee vriendinnen die samen een weekendje weg zijn! 😉 We hebben hier heerlijk gegeten en konden maar eventjes uitbuiken.. Want om 13.30 uur stond stadsgids Magda klaar om ons een rondleiding te geven door het mooie Middelburg!

Middelburg Winterstad

Winterwandeling
Samen met nog twee bloggers (Nanda van Wandernan.nl en Liesbeth van Bijzonderplekje.nl) liepen we bijna twee uur met Magda door Middelburg en overal wist ze wel iets over te vertellen. Ik ben gek op dit soort rondleidingen! Wanneer je met een gids op pad gaat, kom je achter allerlei feitjes die je anders niet zo snel hoort. Uiteraard vertelde ze heel veel over de geschiedenis van Middelburg, de VOC, de vele prachtige gebouwen, maar ook over de filmopnames van de film ‘Michiel de Ruyter’.

Het viel mij op dat Middelburg veel mooie en authentieke gebouwen heeft. Maar Magda vertelde ons dat deze bijna allemaal gehistoriseerd zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn heel veel gebouwen verwoest en deze moesten allemaal herbouwd worden. We eindigden de rondleiding bij de Kloveniersdoelen en sloten daar af op een typische manier hoe je een winterwandeling afsluit: met een heerlijke warme chocomelk en een apfelstrudel, jammie!

Middelburg

Winterbierfestival en heerlijk dineren
We dropten onze tassen in de prachtige Bed & Breakfast Slapen bij Scherp om vervolgens een kijkje te gaan nemen bij het Winterbierfestival. Hier kon je maar liefst 75 verschillende soorten bier drinken. Dit festival is een ideale plek voor single ladies, want er waren vrijwel alleen maar mannen te vinden. 😉 Zo’n Winterbierfestival is een event wat ontzettend goed past bij Middelburg Winterstad, ik vond het erg leuk! Vanuit het Winterbierfestival liepen we naar het Italiaanse restaurant La Piccola Italia. Het was hier gezellig druk en we hebben hier heerlijke pasta en pizza gegeten.

Middelburg winterstad

Bed & Breakfast Slapen bij Scherp
‘s Avonds gingen we redelijk op tijd naar ons B&B, want we hadden ontdekt dat in onze kamer een smart tv zat mét een Netflix-account! We besloten om ‘s avonds de film Michiel de Ruyter te kijken, die deels is opgenomen in Middelburg. Ontzettend leuk om deze film te kijken na de rondleiding met de stadsgids.. Het was allemaal zo herkenbaar opeens! Na de film ploften we in het heerlijk luxe bed en vielen we als een blok in slaap.

‘s Morgens stond er een mandje met broodjes voor de deur en de overige ingrediënten voor het ontbijt stonden al in de koelkast. Zo konden we ons eigen ontbijtje maken – op een tijdstip dat het ons uit kwam, wat fijn!

B&B Slapen bij Scherp

IJspret op de IJsbaan
Op zondagochtend liepen we nog even door de stad en kwamen weer uit bij de Markt, het middelpunt van Middelburg. De markt is op dit moment zo ontzettend gezellig. Er zijn allemaal verschillende winterterrassen, er staat een grote kerstboom op het plein en voor het mooie stadhuis staat een grote schaatsbaan. Ik kon me werkelijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst op schaatsen had gestaan, maar we besloten toch om de schaatsen maar weer eens aan te doen. Een beetje wankel stonden we vervolgens op het ijs, maar we zijn er zonder kleerscheuren of gebroken voet weer afgekomen!

Middelburg Winterstad - Maudgeniet.nl

Afsluiten met een heerlijke lunch bij Cafe Bommel
We sloten ons weekendje weg af met een heerlijke lunch bij Cafe Bommel. Cafe Bommel is een heel leuk en knus cafeetje, waar je heerlijk kunt eten. Ik koos voor een echte Zeeuwse maaltijd: garnalenkroketten! (Ja, die mag ik gelukkig wel, ondanks mijn visallergie!)

Middelburg Winterstad - Cafe Bommel

We wilden eigenlijk nog veel langer blijven, voor ons gevoel waren we veel te kort in Middelburg Winterstad! Maar aangezien we natuurlijk ook weer ruim drie uur terug moesten rijden, gingen we in de middag weer richting het oosten.. Ik zou heel graag nog eens meer van Middelburg (én Zeeland) ontdekken!

 

4 Comments
 • Carolien

  Leuk Maud! Wat grappig dat jullie de film nog hebben gekeken. Gaat dan wel leven hé. Zo te zien heb je een fijn weekend achter de rug.

  • Maud

   We hadden een heeeeerlijk weekend!

 • Marcella

  Klinkt goed Maud, ik ben ook wel benieuwd naar Middelburg! Is voor ons 3,5 uur rijden, dat scheelt niet zoveel met jou! En voor zo’n heerlijk weekend is het goed te doen natuurlijk!

  • Maud

   Ik vind 3,5 uur rijden voor ‘maar een weekendje’ altijd best lang.. Maar voor Middelburg had ik het graag over 😉

Leave a Reply