Nederland

Den Haag ontdekken op de fiets

 • By
 • 14 februari 2017
 • Sticky
Den Haag op de fiets

Vorige week was ik samen met mijn zusje op uitnodiging van Stayokay in Den Haag. Dit was mijn eerste keer overnachten in een hostel, maar het was zeker niet mijn eerste keer in Den Haag. En toch kende ik Den Haag alleen maar van het strand en de winkelstraten, zo jammer! Mijn zusje en ik besloten dit keer om ook echt meer te ontdekken van de stad. En hoe kun je dat nou beter doen dan op de fiets?

Den Haag

Ik fietste al eens eerder door een grote stad, toen fietste ik door Barcelona. Alleen fietsten we toen door de stad met een gids en nu fietsten we door Den Haag op eigen initiatief. Het leuke aan fietsen met een gids vind ik dat je achter allerlei feitjes komt die je anders niet snel hoort. Maar wanneer je op eigen initiatief fietst kom je langs plekjes die jij graag wilt zien en dat is ook erg leuk! Wij fietsten door het mooie centrum van Den Haag en kwamen langs vele leuke plekjes.

Den Haag op de fiets

Ook leuk! Barcelona op de fiets!

Vanuit het Stayokay hostel fietsten we eerst richting het Binnenhof. Lopend waren we hier ook al geweest, maar ik vind het een heel leuk en gezellig stukje van de stad. Klein detail: ik was dus nog nooit op het Binnenhof geweest! Nou moet ik zeggen dat dit niet het meest interessante stukje van Den Haag is, maar ik vind wel dat we er allemaal eens geweest moeten zijn. Na bijna 26 jaar ben ik er dus ook eindelijk eens geweest, haha!

Daarna fietsten we door naar het Vredespaleis, wat een ontzettend indrukwekkend gebouw! Het is nóg groter dan ik had verwacht en ik vind het erg bijzonder dat dit gebouw ‘nog maar’ in 1930 gebouwd is. Het ziet er echt veel ouder uit dan dat.. Erg mooi!

Vanuit het Vredespaleis fietsten we door naar Scheveningen. Ik kan er niks aan doen, maar op de een of andere manier kan ik maar niet positief worden over dit plaatsje. Alle hoge gebouwen, de neonverlichting, de pier en alle toeristenattracties… Ik word er niet gelukkig van. We warmden op in een van de vele strandtentjes aan de boulevard, liepen over de pier en fietsten door het centrum. Om vervolgens weer terug te gaan naar Den Haag! Daar fietsten we nog wat door het centrum, wat een fijne stad is het toch!

Den Haag op de fiets

Allebei een primeur!
Ik kan me haast niet voorstellen dat er mensen in Nederland zijn die daar nog nooit geweest zijn. Maar ik kwam er achter dat mijn bloedeigen zusje zo’n mens is, zij was gewoon nog nooit in Scheveningen geweest! Tijdens onze twee dagen in Den Haag kregen we dus allebei een primeur: allebei voor het eerst in het Binnenhof en mijn zusje voor het eerst in Scheveningen!

Scheveningen

Mijn tips voor fietsen door Den Haag
Wil je Den Haag ook ontdekken op de fiets? Denk dan eens aan deze tips!

 • Let op de trams! In Twente kennen wij natuurlijk geen trams en we zullen daarmee vast niet de enige plek in Nederland zijn. 😉 Ik moet eerlijk zeggen dat ik de verkeersregels met die trams ook niet zo goed ken, dus extra goed opletten is dan een echte must!
 • Nederland blijft natuurlijk een land waarin het regelmatig regent (booeeeh!). Ook wij hadden die pech, een (wegwerp-)poncho is dan erg handig om bij je te hebben!
 • Zet de fietsen overal goed op slot, het is ook mogelijk om gebruik te maken van de vele gratis bewaakte fietsenstallingen.
 • Liever lui dan moe? 😉 Het is ook erg leuk om Den Haag te ontdekken in een TukTuk of op de scooter! Wanneer je op de scooter gaat, vergeet dan niet om een helm te dragen. De jethelmen, ook wel bekend als de pilotenhelmen zijn erg in trek. Neem eens een kijkje bij deze jethelm van Helmonline. Zo voorkom je hoge boetes en met een helm is het natuurlijk een stuk veiliger!

Ook leuk! Ik ontdekte Twente op de scooter (+video)!

Wat vind jij de leukste manier om een stad en/of omgeving te ontdekken? Heb je dat wel eens op de fiets gedaan? Laat het mij weten in een reactie hieronder, ik ben erg benieuwd!

De fietsen werden beschikbaar gesteld door het hostel Stayokay in Den Haag, dankjewel!

 

4 Comments
 • Sanne

  Haha, pas op trams 😛 Ik moest hier heel hard om lachen! 🙂 Voor mij allemaal bekende plekjes. Mijn collegablogger woont zelfs tegenover het Vredespaleis.

  • Maud

   Hihi, voor ons Tukkers zijn trams heel gevaarlijk en eng! 😉

 • Marcella

  Ik vind fietsen tijdens je stedentrip erg leuk. Je komt net even wat verder en ziet wat meer. Foto’s maken is alleen wel lastiger 😉

  • Maud

   Ik ook, je komt dan vaak op heel andere plekken! Foto’s maken is inderdaad een stuk lastiger, haha!

Leave a Reply