Nederland

Fruit plukken in Twente: ‘t Duvelshöfke in Oldenzaal

  • By
  • 8 juni 2017
  • Sticky
Duvelshöfke in Oldenzaal

De zomer komt er weer aan en daarbij horen natuurlijk verschillende soorten zomerfruit. Eerder schreef ik al dat bij ons in huis het fruit bijna niet aan te slepen is. En zelf fruit plukken maakt het ‘fruit-feestje’ helemaal compleet! Ik had al een tijdje contact met Landwinkel ‘t Duvelshöfke in Oldenzaal en afgelopen weekend kreeg ik een mailtje dat de eerste aardbeien rijp waren! En dus gingen we er de volgende dag nog naartoe. 🙂

Duvelshöfke in Oldenzaal

Op Tweede Pinksterdag wachtten we het middagslaapje van Madame af en stapten vervolgens op de fiets naar ‘t Duvelshöfke. Deze fruitboerderij ligt in principe bij ons ‘om de hoek’ en het is nog geen 10 minuten fietsen. Toch waren we er nog nooit geweest.. Wat stom! Want het is er ontzettend leuk!

Aardbeien plukken
Het plukseizoen is nog maar net geopend, maar het sfeertje was er meteen al fijn. In de landwinkel haalden we een bakje op en liepen vervolgens naar het aardbeienveld. De kleine aardbeienplantjes stonden in lange rijen naast elkaar en waren klaar om geplukt te worden. Grappig om te zien dat niet alle aardbeien aan een plant al even rijp zijn, sommige konden we nog lang niet plukken. Terwijl we aan het plukken waren, moest ik regelmatig tegen Fenne zeggen dat ze de aardbeien thuis pas mag eten. Tussendoor zat ze al stiekem te eten en was ze al volop aan het genieten!

Duvelshöfke in Oldenzaal

Duvelshöfke in Oldenzaal

De landwinkel
Toen ons bakje bijna vol was, liepen we terug naar de landwinkel om de aardbeien te laten wegen en te betalen. Terwijl Jasper en Fenne zich vermaakten in de kleine speeltuin (met trampolines!), snuffelde ik nog even rond in de landwinkel en besloot om nog een fles troebele appelsap mee te nemen.

In de landwinkel hebben ze overigens heel veel leuke producten: verse sappen en jams, sausen en siropen, vlees en kaas, bakmixen, likeuren en nog veel meer! Ook leuk: er is een kleine pop-up-store te vinden in de landwinkel met spulletjes van diverse aanbieders.

Duvelshöfke in Oldenzaal

Terwijl we terug fietsten naar huis, zwaaide Madame naar de aardbeien. “Doei doei aardbeien! Tot de volgende keer!” Hihi. En grote kans dat ze gelijk heeft.. Alleen hoop ik dat er dan ook andere fruitsoorten te plukken zijn!

Praktische informatie
Je vindt ‘t Duvelshöfke aan de Duivelsdijk 21 in Oldenzaal. Voor als je er fruit wilt plukken: het aanbod verschilt per dag en er kunnen helaas geen garanties gegeven worden. Over een paar weken zijn de frambozen en de bessen rijp, dus dan is er nog meer keuze!

Je kunt hier niet alleen zelf fruit plukken, maar ze hebben ook een leuke landwinkel met verschillende (streek)producten. Daarnaast organiseren zij ook leuke activiteiten en workshops. Meer informatie en de actuele openingstijden vind je op de website.

 

No Comments
Leave a Reply