Hotspots Nederland

Hotspot: Frites Atelier Amsterdam in Den Haag

 • By
 • 12 februari 2017
 • Sticky
Frites Atelier Amsterdam

Afgelopen week was ik samen met mijn zusje in het mooie Den Haag! Ik was al een paar keer eerder in Den Haag geweest, maar kwam toen niet verder dan het strand in Scheveningen en de vele winkelstraten. Dit keer besloten we om vele bezienswaardigheden en hotspots in de stad te ontdekken. Op de een of andere manier belandden mijn zusje en ik toch weer in de winkelstraten van Den Haag. 😉 En midden in een van die winkelstraten vind je Frites Atelier Amsterdam, wauw!

Foto’s van onze dagen in Den Haag vind je op Instagram!

Frites Atelier Amsterdam

Frites Atelier Amsterdam

Bij Frites Atelier Amsterdam willen ze lekkere frites voor iedereen toegankelijk maken. Uiteindelijk hebben ze sterrenchef Sergio Herman (die in het bezet is van 3 Michelinsterren!) gevraagd om de állerlekkerste frites te maken. Ze hebben er maar liefst anderhalf jaar over gedaan om te komen tot dit eindresultaat.

Frites Atelier Amsterdam

Leuk feitje: de naam van de vestigingen is echt Frites Atelier Amsterdam. Via WhatsApp had ik al een kleine discussie met mijn oplettende oom. 😉 Waarom dit zo is? Het idee voor het Frites Atelier is ontstaan in Amsterdam.

Voor € 3,50 kun je al genieten van deze overheerlijke frites. Wil je er saus bij? Dat kan, je mag dan zelfs twee sausjes uitkiezen. Dan betaal je € 5,00. In totaal kun je kiezen uit zes verschillende soorten saus. Het was maar goed dat mijn zusje in een van de boekjes keek. Met mijn visallergie moest ik namelijk oppassen met de sauzen, in sommige soorten zit namelijk vis! Uiteindelijk koos ik voor Truffel en Bearnaise, allebei ontzettend lekker! Extra leuk: je mag de saus zelf ‘tappen’.

Lees ook: Op vakantie met een (heftige) voedselallergie

Frites Atelier Amsterdam

Frites Atelier Amsterdam

Praktische informatie
Je vindt Frites Atelier Amsterdam aan de Venestraat 7 in Den Haag. Zij zijn elke dag geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur en op donderdags zelfs tot 22.00 uur.

Daarnaast zijn er ook nog vestigingen in Utrecht, Arnhem, Antwerpen en binnenkort opent er nog een vestiging in Amsterdam. Meer informatie over het Frites Atelier Amsterdam vind je op de website.

 

8 Comments
 • Esmee

  Dat is wel de meest fancy patatzaak die ik ooit heb gezien, wat een onwijs gave styling en leuk concept! De frietjes zien er ook echt overheerlijk uit! Waren ze ook echt zo overheerlijk als ze beloofden (en het er uit ziet)? 🙂

  Mocht ik een keer in de buurt zijn ga ik hier zeker een keer langs!

  • Maud

   Dat is het ook echt. De styling is erg leuk en de ‘ordinaire zak patat’ krijgt hierdoor een heel ander beeld. Erg leuk!

 • Gabrielle ~ GlobeGirl

  Wat heerlijk! Ik krijg meteen trek haha. Ik las afgelopen week al Frites Atelier Amsterdam, ik dacht huh maar Maud was toch in Den Haag. Nou het zal wel aan mij liggen. Ik was dus niet de enige, haha. Nu begrijp ik hem 😀

  • Maud

   Haha, je was zeker niet de enige! 😉

 • Athina

  Wat een leuk tentje! Zo zie je maar dat je zelf je eigen omgeving niet tot in de puntjes kent.. Ik heb in Den Haag in de toeristische sector gewerkt & woon ook om de hoek van Den Haag en heb hier nog nooit iemand over gehoord en het is me zelf ook nog nooit opgevallen! #schaam.

  Leuk! Ga ik binnenkort ook maar eens een patatje halen 🙂

  • Maud

   Ooooh Athina! Ik wil bijna zeggen dat dat ‘echt niet kan’, maar ik betrap mezelf ook vaak op dit soort acties, haha!

 • Carolien

  Ik ben wel in Den Haag geweest maar deze heb ik even gemist. Lijkt me erg lekker!

  • Maud

   Dat is nou jammer. Het is echt heerlijk! Hihi.

Leave a Reply