Nederland

De IJskuip in Denekamp

 • By
 • 30 juli 2017
 • Sticky
De IJskuip in Denekamp

Onlangs hadden Jasper en ik nog even een dagje qualitytime met z’n tweetjes. Met een ontzettend leuke oldtimer verkenden we onze eigen regio en reden we langs de mooiste plekjes in Twente. Een van deze plekjes is De IJskuip in Denekamp.

De IJskuip in Denekamp

Lees ook: Touren door Twente met een toffe oldtimer!

Erve Kuiper
Aan het Almelo-Nordhorn kanaal vind je midden in het groen een prachtige boerderij: Erve Kuiper. Op deze boerderij is van alles te beleven. Krijg een rondleiding over de boerderij waar je van alles leert over de koeien of breng een bezoekje aan het geboortehuis van oud-wielrenner Hennie Kuiper. Maar daarnaast is er ook een leuke speeltuin én kun je optimaal genieten van heerlijke ijsjes van De IJskuip.

De IJskuip in Denekamp

De IJskuip
Bij De IJskuip wordt het ijs zelf gemaakt door de Familie Kuiper, uiteraard van de melk van hun eigen koeien! In Italië weten ze hoe je het lekkerste ijs maakt en daar hebben ze hun technieken dan ook van ‘afgekeken’. Zelf noemen ze het ‘Twentsiliaans genieten’ en ik snap precies wat ze hier mee bedoelen. Ik koos hier voor de frisse smaken Groene appel en Koningin Maxima (bloedsinaasappel). Heerlijk fris op zo’n warme dag!

Het beste ijs van Europa
Extra leuk! Afgelopen week heeft De IJskuip een geweldige prijs gewonnen. Zij waren namelijk in Bologna voor de Gelato World Tour 2017 en daar hebben wij de eerste prijs gewonnen. Dat houdt in dat zij de beste ijsjesmakers van Europa zijn! Wauw, wat ontzettend goed en wat leuk dat deze ijsboerderij ‘gewoon’ in Twente zit! Meer weten over deze wedstrijd en met welke smaak zij gewonnen hebben? Lees er alles over op de website van RTL Nieuws!

Erg leuk voor kinderen!
Voor kinderen is deze plek ontzettend leuk voor een middagje plezier. Ze kunnen kijken bij de koeien, poesjes aaien, spelen in de speeltuin en/of in het zand, smullen van een lekker ijsje en touren op de (kinder)trekkertjes. Toen wij hier waren vond ik het jammer dat Fenne niet mee was, hier moeten we dus nog snel eens met haar naar toe!

Praktische informatie
Je vindt De IJskuip aan de Schotbroekweg 2 in Denekamp. Zij zijn dinsdags t/m zondags geopend van 11.oo uur tot 21.00 uur. Check voor actuele openingstijden altijd even de website!

 

2 Comments
 • Marcella

  Yum, dit maakt hongerig! Dat ijs wil ik ook wel eens proeven!

  • Maud

   Het is er echt heerlijk! Jammiiee! Nu nog hopen op mooi weer, dan is het extra lekker. 😉

Leave a Reply