Nederland

Activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht (2019) in Twente

  • By
  • 22 oktober 2019
  • Sticky
Nacht van de Nacht in Twente / Maudgeniet.nl

Aanstaande zaterdag, 26 oktober 2019, is het Nacht van de Nacht. Ieder jaar wordt hier aandacht aan besteed door De Natuur en Milieufederaties. Waarom? Om te laten zien hoe mooi de wereld is in het donker en om lichtvervuiling tegen te gaan. Veel lichten zijn ‘s nachts onnodig aan (denk bijvoorbeeld aan reclameverlichting of verlichting op sportvelden waar niet wordt gesport). En om hier aandacht aan te besteden wordt jaarlijks De Nacht van de Nacht gevierd. Tijdens deze nacht doen honderden bedrijven en gemeenten mee door ‘s avonds en ‘s nachts de lichten zoveel mogelijk te doven. En dit wordt ook gevierd door verschillende wandelingen en activiteiten in het donker. En de leukste activiteiten in Twente tijdens de Nacht van de Nacht zet ik voor jou op een rijtje!

Nacht van de Nacht Oldenzaal: Wandeling vanuit Erve Middelkamp

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseeert IVN Oldenzaal een spannende ontdekkingstocht voor het hele gezin. De route is circa 2 kilometer lang en onderweg kun je meedoen aan diverse activiteiten en opdrachten. Je leert van alles over de nachtdieren van Twente en er worden leuke verhalen verteld. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken én een zaklamp mee te nemen.

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019, vertrek tussen 19.00 uur en 19.30 uur of tussen 19.30 uur en 20.00 uur
Waar: Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15a De Lutte (halverwege de weg tussen Oldenzaal en De Lutte)
Kosten: De tocht is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
Meer informatie

Nacht van de Nacht bij Cosmos Sterrenwacht

Tijdens de Nacht van de Nacht 2019 draait het bij Cosmos Sterrenwacht om donker, laat het donker donker zijn. Speciaal daarom wordt er een Kindersterrenkijkavond georganiseerd. Ze beginnen met een korte lezing over het zonnestelsel waar de verschillende planeten, kometen en vallende sterren besproken worden. Daarna naar het Planetarium waar het hele universum te zien is en als afsluiter naar de enorme koepel met de grote telescopen om zelf alles te ontdekken. Zelfs als het bewolkt is, valt er van alles te zien!

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019, van 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur.
Waar: Cosmos Sterrenwacht, Frensdorferweg 22 in Lattrop
Kosten: Op deze avond gelden de reguliere entreeprijzen.
Meer informatie

Nacht van de Nacht: Wandeling in het Dal van de Mosbeek

Wandel samen met een gids in het Dal van de Mosbeek naar de top van de Galgenberg. Dit is een van de donkerste plekken in Nederland! Maar tijdens deze wandeling ervaar je dat je in het donker meer kunt zien dan je denkt. Met helder weer zie je enorm veel sterren en misschien horen we wel een bosuil!? Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019, Aanmelden via de website!
Waar: Infocentrum tussen IJs en Es, Strabergweg 8 in Mander (Bergweg 9 in Mander/Vasse)
Kosten: € 5,00 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen, donateurs gratis.
Meer informatie

Nacht van de Nacht bij Hof van Espelo

Heb jij enig idee wat er ‘s nachts allemaal gebeurt in het bos? Tijdens de Nacht van de Nacht krijg jij de kans om dit te ontdekken. Ga samen met je (groot)ouders mee op avontuur tijdens de kinderspeurtocht die speciaal voor deze avond georganiseerd is. Onderweg zijn er leuke opdrachtjes die je samen moet doen. Na de speurtocht staat er warme chocolademelk en iets lekkers klaar. Vooral leuk voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Let op: zij mogen níet alleen het bos in.

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019, starten tussen 19.00 uur en 20.00 uur
Waar: Bezoekerscentrum Het Koetshuis, Weerseloseweg 259 in Enschede
Kosten: € 2,50 per persoon
Meer informatie

Nacht van de Nacht in Almelo

Ook in Almelo wordt er iets georganiseerd tijdens de Nacht van de Nacht. Echter is hier tot op heden nog niet zo veel over bekend.

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019, 19.30 uur.
Waar: Almelo
Meer informatie

No Comments
Leave a Reply