Nederland

Accommodatie: Erve Scholten in Hezingen

  • By
  • 18 mei 2017
  • Sticky
vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig om mijn eigen regio beter te leren kennen. En wauw.. Wat is het toch ontzettend mooi in Twente! Vorige week verbleef ik samen met mijn vriendinnetje en onze dochtertjes een nacht bij Erve Scholten in Hezingen. We verbleven hier van donderdag op vrijdag, dus wij noemden het een niet-weekendje-weg. 😉 En wat hebben we het leuk gehad!

Erve Scholten ligt in de kleine buurtschap Hezingen, dichtbij Vasse en Ootmarsum. Hier vind je tussen de weilanden een boerderij met drie prachtige vakantiewoningen. Op donderdagmiddag kwamen we het erf oprijden. Terwijl ik de sleutel ophaalde, maakten de meisjes even kennis met de koeien in de stal. Annet, de eigenaresse van Erve Scholten, liep met ons mee naar het huisje en liet ons alles zien. Even later kwam ze ons koffie brengen met heerlijke Twentse krentewegge. Welkom in Twente!

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

De Schaapskooi
Wij verbleven in vakantiewoning De Schaapskooi, een prachtig Rijksmonument waar je met wel 10 personen kunt verblijven! De benedenverdieping is niet groot en juist heel knus. Je vindt hier de woonkamer en de keuken, maar ook de eethoek en de badkamer (met douche en toilet). Als je goed zoekt, vind je beneden maar liefst zes slaapplaatsen! Waar? Achter de houten wanden vind je bedsteden, zo knus en gezellig!

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

Wanneer je de trap op loopt, kom je op een grote open verdieping. Hier vind je twee tweepersoonsbedden (gescheiden door een tussenwand) en een prachtig nostalgisch bad. Ook is hier voldoende plek voor campingbedjes, ideaal als je met twee peuters op stap bent. 😉

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

Leven op de boerderij!
Niet alleen de woning waar wij verbleven was mooi. Ook op het erf is er van alles te doen, zoals een leuke speeltuin (met trampoline!) voor de kindjes of een rondleiding over de boerderij. Wij hadden heel eventjes het gevoel dat we woonden op een boerderij. Terwijl de meisjes in bed lagen, genoten wij van een prachtige zonsondergang.

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

De omgeving
De omgeving van Erve Scholten is prachtig en de ideale plek in Twente om even helemaal tot rust te komen. Je zit hier midden tussen alle weilanden en toch is er van alles te doen in de buurt. Van IJsboerderij tot wandelroutes en van watermolens tot restaurants.

Overdag verkenden wij de omgeving (een blog hierover volgt snel!) en ’s avonds konden we optimaal genieten van de rust in en om het huisje. Want dat is wel nodig na een dagje met twee peuters op stap, hihi. De volgende morgen genoten we van een heerlijk ontbijt, deden we de meisjes in bad (zó schattig) en maakten we ons klaar voor een picknickAlle credits voor de picknick gaan trouwens naar mijn vriendinnetje! Ik ga nog even bij haar slijmen of ze met mij haar picknick-geheim wil delen, zodat daar een extra leuk blog over online kan komen!

En voor we het wisten, zat ons niet-meiden-weekend er al weer op. Wat hebben we heerlijk genoten van het ‘boeren leven’!

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

Praktische informatie
Erve Scholten beschikt over drie vakantiewoningen. In alle drie de woningen kun je met minstens tien personen overnachten en in ‘t Scholtenhoes zelfs met veertien. Je vindt Erve Scholten op een prachtige locatie in Twente, namelijk aan de Hooidijk 49 in Hezingen. Voor meer informatie en/of reserveringen kun je terecht op de website!

Wij waren hier op uitnodiging van Erve Scholten. Je leest hier, zoals altijd, alleen mijn persoonlijke mening. Meer informatie over samenwerkingen kun je terug vinden in mijn disclaimer.

 

1 Comment
  • Marcella

    Wat een leuke accommodatie! Heerlijk om even te genieten van het boerenleven zo op het platteland. Fijn! <3

Leave a Reply