Marokko

Cafe de France in Marrakech

  • By
  • 29 juli 2016
  • Sticky
Cafe de France - Marrakech

In Marrakech draait vrijwel alles om de Medina, het oude centrum van de stad. De souks zijn enorm groot en verdwalen in dit gedeelte van Marrakech is dan ook snel gebeurd. Ben je verdwaald? Vraag dan naar la place. Dit is het centrale plein, ook wel Djeema el Fna genoemd. Aan dit plein ligt ook één van de meest bekendste cafe’s van Marrakech. Tijdens onze vakantie naar ‘de Rode Stad van Marokko’ mocht een bezoekje aan dit beroemde cafe natuurlijk niet ontbreken. Nadat wij een tijd door de souks hadden gedwaald, besloten we om even bij te komen bij Cafe de France.

Cafe de France - Marrakech

Cafe de France is een typisch cafe waar je vooral heel veel toeristen vindt. Toen wij hier waren zagen we (helaas) geen lokale bevolking, maar zat het terras behoorlijk vol met toeristen. Ik vind het altijd jammer om naar een plek te gaan waar je vooral toeristen vindt. Zelf zoek ik liever een plek op waar je toeristen juist zo min mogelijk vindt. Maar toch snap ik heel goed waarom dit een geliefde plek is.. Het uitzicht vanaf het dakterras is namelijk prachtig! Wij hadden de pech dat we er ‘s morgens waren en toen was het nog redelijk mistig. Dit belemmerde het uitzicht een beetje, maar toch heb ik er van genoten!

Uitzicht cafe de France - Marrkech

Cafe de France in Marrakech is een leuke plek om even wat te drinken na al het geslenter door de Medina. Wij dronken allebei een cola en moesten in totaal slechts 28 dirham betalen, dit is ongeveer € 2,60.. Ze hebben hier ook een simpele menukaart, maar wij hebben hier destijds niks gegeten. Dus daar kan ik niks over vertellen.

Praktische informatie
Je vindt Cafe de France aan het Djeema el Fna, midden in Marrakech :-).

Meer over Marrakech

 

1 Comment
  • Dineke

    Ik zoek inderdaad ook liever de plekken waar toeristen minder te vinden zijn, zo zie je meer de cultuur!

Leave a Reply