Marokko

Accommodatie: Hotel Kenzi Club Agdal Medina in Marrakech

 • By
 • 20 maart 2016
 • Sticky
Kenzi Club in Marrakech

Normaal gesproken overnachten wij tijdens vakanties in een appartement, bed & breakfast of hotel. Maar tijdens onze vakantie in Marrakech verbleven we in een super deluxe all inclusive-resort. Voor ons was deze manier van overnachten helemaal nieuw.

Kenzi Club in Marrakech

We waren nog maar net geland op Marrakech, hadden de koffers opgehaald en liepen het vliegveld uit. We zochten naar de balie van Neckermann, maar tot mijn verbazing stond daar een man met een briefje waar onze namen op stonden. Surprise! Wij gingen niet met een ‘normale bus’, maar lekker luxe met een privébusje.

Aangekomen bij de receptie checkten we in en vulden de laatste papieren in terwijl we nipten aan de mierzoete muntthee. Met een golfkarretje werden we naar onze kamers gebracht en denk maar niet dat we zelf onze koffers naar de kamer mochten sjouwen… 😉

Kenzi Club in Marrakech

De kamers
Hotel Kenzi Club Agdal Medina is een prachtig resort met alles er op en er aan. Het resort beschikt over 314 kamers, verdeeld over 9 riads. Wij hadden een ruime en fijne kamer: het leek wel een appartement(je). Er waren twee slaapkamers en een ruime badkamer. Ideaal, want hierdoor had Fenne gewoon haar eigen slaapplekje.

Activiteiten
Voor vrijwel iedereen is hier wat te doen. Voor de actievelingen zijn er diverse sportfaciliteiten en voor de luierikken is er een luxe wellnesscenter (ik was hier bijna niet weg te slaan). Ik vond het wellnesscenter helemaal top; wij hadden er allebei een massage en ik koos ook nog voor een gezichtsbehandeling. Zo kon ik hier echt helemaal tot rust komen na onze stressvolle verbouwing en verhuizing.

Kenzi Club in Marrakech

Meerdere keren per dag is er een animatieteam aanwezig bij het (verwarmde) zwembad. Heb je daar geen zin in? Geen probleem! Als je goed zoekt, is er ook een zwembad te vinden waar het animatieteam niet komt. Er is een winkeltje aanwezig, een kinderboerderij, een kidsclub en zelfs een oppas-service!

Kenzi Club in Marrakech

Kenzi Club in Marrakech

Vooroordelen over het eten
Door onder andere het televisieprogramma ‘Red mijn vakantie’, had ik een redelijk negatief beeld over all inclusive. “Koud eten is te warm en warm eten is te koud. Er wordt nauwelijks gevarieerd en het is allemaal niet hygiënisch.” Fout! Bij Hotel Kenzi Club Agdal Medina was alles goed voor elkaar. Iedere avond was er een ander thema (Chinees, zeemans-buffet, Marokkaans, etc.) en alles was erg schoon en netjes. Er liep veel personeel rond om de tafels af te ruimen, de grond schoon te maken (kinderen gooien met eten, ja echt) en de glazen bij te schenken (ook niet onbelangrijk).

Kenzi Club in Marrakech

Kenzi Club in Marrakech

Het resort
Het resort is werkelijk prachtig. De riads zijn allemaal rood/roze (net als bijna alle gebouwen in Marrakech) en overal staan palmbomen. De tuinen zijn mooi aangelegd en het straalt allemaal zo veel rust uit.

Het resort ligt op circa 5 kilometer van het centrum van Marrakech. Acht keer per dag rijdt er een shuttlebusje naar het centrum.

IMG_4579

Kenzi Club in Marrakech

Pluspunten:

 • We hadden een ruime kamer, met zelfs een eigen slaapkamertje voor Fenne!
 • Op dit resort is er echt voor iedereen wat te doen: van jong tot oud en van actievelingen tot luiaards.
 • Door het hele resort liepen veel personeelsleden: housekeeping, tuinmannen, klusjesmannen, in de bar, in het restaurant, de receptie, etc. etc. En ze waren allemaal zo vriendelijk!
 • Overnachten in een resort in Marrakech vond ik echt ideaal. Op deze manier konden we de drukte en chaos van de stad ontvluchten, maar door de shuttleservice stonden we in no time midden in de medina om zo toch de stad te ontdekken.

Kenzi Club in Marrakech

Minpunten:

 • Wij hadden geen wifi op de kamer. Maar dat is gewoon een luxeprobleem 😉
 • Het diner werd ‘pas’ vanaf 19.00 uur geserveerd. Normaal gesproken heb ik hier geen problemen mee, maar Fenne lag dan al vaak in bed. De afstand tot het restaurant was net te groot voor het bereik van onze babyfoon. Hierdoor zaten we óf met een hangerige en huilende Fenne aan tafel óf moesten we om de beurt alleen eten (samen met al die andere gezinnen die wel met huilende kinderen gingen eten).

 

Ik was hier op uitnodiging van Fabulous Mama & family en Neckermann. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.
Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening.

5 Comments
 • Marcella

  Klinkt als een fijne accommodatie Maud! Ziet er mooi uit én het klinkt ook erg goed. Leuk dat je zo’n fijne ervaring hebt met all-inclusive. Maakt mij ook wel nieuwsgierig 😉

 • Daphne

  Leuk zeg! Ik was bij Kenzi Club Agdal in September. Ons is het ook goed bevallen, in ieder geval voor een all inclusive hotel dan. Het avondeten hebben wij ook als laat ervaren, maar er waren overdag diverse opties om met je kind te gaan eten. Dus eigenlijk geen probleem. Overigens was het ‘deze keer’. Echt mijn vakantie en no spon komt ook nog een veslagje van. Bij ons werkte de wifi wel goed in de kamer, maar onze kamer was in het eerste blok. Erg fijn met een 2-jarige peuter. Wij hebben wel ervaren dat het eten de eerste dagen beter was dan de laatste dagen van ons verblijf. (eind september) een beetje het einde van het seizoen wat we erg jammer vonden.

  • Maud

   Wij waren er in maart, buiten het seizoen om. Misschien dat dat ook al anders is qua eten? En ik ben ontzettend jaloers dat jullie wel wifi op de kamer hadden, haha! Vooral met een peuter erbij is dat ideaal, ik snap het helemaal! Ik vind het toch grappig dat een foodblogger naar een vakantieplek gaat waar je ‘all inclusive’ eet!

   • Daphne

    Ja dat begrijp ik! Haha dat klopt! Ja dat zijn afwegingen met een peuter van 2. Het was onze tweede keer in Marokko en wilden het ook een beetje op safe spelen met name voor de kleine man. Wisten al dat de service voor kinderen in Marokko er niet tot nauwelijks. Zijn overigens eerste 4 dagen naar Kenzi gegaan en daarna 8 dagen rondgereisd door Marokko wat uiteindelijk behelpen was voor de peuter (geen kinderstoelen, vieze kinderbedjes of geen, eten is een uitdaging etc.) Dan is het Kenzi echt een uitkomst! Waar we onze reis met nog vier dagen hebben afgesloten.

    • Maud

     Haha, ik vind de verschillende ervaringen zo grappig. Ik vond juist dat er in Marokko heel veel service was voor kleine kinderen. Wij mochten overal voor, hoefden nergens te wachten en Fenne kreeg overal een High Five, haha. Maar ik kan me voorstellen dat als je echt rondreist en op plekken komt waar ze nog nooit een toerist hebben gezien, dat het er dan heel anders aan toe kan gaan..

Leave a Reply