Frankrijk Reizen

Lille is verrassend leuk!

Ik moet eerlijk toegeven dat Lille niet perse op mijn bucketlist stond. Ik kon me er eigenlijk niks bij voorstellen. Maar toen ik hoorde dat ik één van de gelukkige winnaars was van de Twitter-actie van Thalys, werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Lille heeft mij helemaal verrast!

Lille hoorde vroeger bij Vlaanderen en dat zorgt ervoor dat de stad dan ook veel Vlaamse invloeden heeft. Zo kun je op bijna iedere hoek van de straat een ander Belgisch biertje krijgen, de gerechten op de menukaart zorgen ervoor dat het voelt alsof je in België zit en ook zie je hier veel chocoladewinkeltjes.

Lille - deuren

De wijk Vieux Lille vond ik de leukste. De wijk heeft veel smalle straatjes en het sfeertje is erg relaxed. Ik vond het heerlijk om hier doelloos doorheen te struinen. In deze wijk staat ook de Cathédrale Notre-Dame-de-la-Treille. Deze kathedraal is afgewerkt met lichtdoorlatende marmerende platen. Erg bijzonder om (vooral van binnen) te zien.

Lille - cathédrale

Vanuit de wijk Vieux Lille loop je zo naar het citadel. Dit gebouw is nog altijd in militaire functie. Beperkte delen zijn te bezichtigen, maar alleen via een rondleiding. Om het citadel ligt een leuk park. Wat nog leuker is aan dit park, is dat er een (gratis) dierentuin te vinden is. Hier zijn zo’n 100 diersoorten te vinden.

Lille is een studentenstad en dat is goed te zien. Overal zitten jongeren gezellig bij elkaar; op het terras, in een parkje, bij de fontein en ga zo maar door. Rue Solférino is een drukke straat met veel restaurantjes, barretjes en pubs. Hier zijn veel studenten te vinden, maar is ook erg leuk voor een avondje uit!

Wil je lekker eten in Lille, dan zijn er genoeg restaurantjes te vinden. Typische gerechten zijn mosselen, waterzooi en potjevleesh. De Grand Place is een leuk pleintje om ‘s avonds nog even een biertje te drinken. Ook zul je regelmatig ‘PAUL’ tegenkomen. De broodjes en taartjes hier schreeuwen om opgegeten te worden.

Lille - De Grand Place

Lille - waterzooi

Wist je dat? Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam al binnen 2 uur en 40 minuten in Lille!

6 Comments
Leave a Reply