Italie

Tip voor de wintersport in Zuid-Tirol: Sneeuwschoenhiken

  • By
  • 15 november 2018
  • Sticky
Sneeuwschoen hiken in Zuid-Tirol / Maudgeniet.nl

Eerder dit jaar ging ik voor het eerst op wintersport naar Zuid-Tirol. Wat een belevenis vond ik dat! Kon ik me eerder niet voorstellen dat mensen vrijwillig naar de sneeuw (en dus de kou) gaan, vind ik het nu zelf ook helemaal geweldig! In een paar dagen tijd leerde ik -heel kort en bondig- de wereld van wintersport kennen. Een wereld waarin er zo veel meer te doen is dan skiën of snowboarden. Lekker de hele dag buiten, actief zijn in de sneeuw, tussendoor een beetje eten en drinken.. Dat wintersport-leventje bevalt me wel! Een van de leukste dingen om te doen vond ik het sneeuwschoenwandelen oftewel snow shoe hiking.

Eerder vond ik het altijd zó suf om te wandelen, maar ondertussen kan ik alleen maar zeggen dat ik het steeds leuker vind. Maar oh jongens! Niks is zo magisch als wandelen door de stille bergen die verstopt zijn onder een laagje sneeuw – of zeg maar gerust een hele dikke laag sneeuw. Ik vind dit zo indrukwekkend! Ik wil dit wel heel snel nog eens doen!

Walking in a Winter Wonderland..

Wij staan ‘s morgens al vroeg op voor ons ontbijt. Rond 08.00 / 08.30 uur staat onze gids klaar bij het hotel en krijgen we uitleg over hoe het werkt. We krijgen speciale sneeuwschoenen onder onze schoenen. We moeten allemaal lachen, want ze zien er uit als tennisrackets. Vooruit lopen gaat perfect op deze sneeuwschoenen, maar achteruit is toch echt een beetje Misson Impossible. Als iedereen er klaar voor is vertrekken we vanuit het hotel. Al snel zijn we in de bergen en begint de tocht pas echt..

Eerlijk toegegeven is de tocht best wel pittig, zeker voor iemand die een hele slechte conditie heeft. Iemand zoals ik zeg maar.. We lopen een route van zo’n 5 kilometer, tijdens deze route hebben we een hoogteverschil van zo’n 500 meter. Je kunt je misschien wel voorstellen dat we vrijwel alleen maar stijl omhoog lopen. We moedigen elkaar aan als het even wat minder gaat en verder kletsen we tussendoor. Aangezien we met een hele groep bloggers op pad zijn, wordt er ook reglematig even gestopt voor een foto. Geen probleem! Als iemand een foto wil maken, kunnen wij tenminste even weer op adem komen. In totaal lopen we zo’n 2,5 uur door de bergen en komen we vervolgens uit bij een chalet voor een heerlijke lunch.

Wintersport in Zuid-Tirol / Maudgeniet.nl

Tips voor sneeuwschoenhiken

  • Zorg voor stevige wandelschoenen die ook nog (een beetje) waterdicht zijn. Ondanks de sneeuwschoenen, kom je wel (deels) met je schoenen in de sneeuw. Kletsnatte voeten zijn dan echt niet fijn!
  • Trek wintersport kleding aan. Met name een ski-broek is erg fijn, want ook je broek kan (deels) in de sneeuw terecht komen. Wintersport kleding is lekker warm en waterdicht: win-win situatie! Trek onder je wintersport kleding laagjes aan, door het vele bewegen krijg je het behoorlijk warm. (Hunkemöller heeft aankomend seizoen ook een hele toffe nieuwe collectie met Wintersport kleding!)
  • Neem water mee! Geen tientallen liters, maar 1 of 2 flesjes zijn wel aan te raden om mee te nemen. Het is behoorlijk pittig om stevig door te snappen door de sneeuw met die sneeuwschoenen aan en geloof me.. Daar krijg je dorst van!
  • Let op: achteruit lopen met de sneeuwschoenen is echt een no go. Voor je het weet lig je languit in de sneeuw.
  • Ga vooral genieten! Want je komt op plekjes waar je anders nooit zult komen!

Sneeuwschoen hiken in Zuid-Tirol / Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of bij Maudgeniet.nl. Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening!

No Comments
Leave a Reply