Ierland

Hotspot: Sawers in Belfast

 • By
 • 12 november 2016
 • Sticky
Sawers in Belfast

Toen wij naar Belfast gingen, had ik niet verwacht dat ik thuis zou komen en zou zeggen dat iedereen die gek is op eten naar deze stad moet gaan. En toch zeg ik het.. Voor alle foodlovers onder ons: Belfast is dus letterlijk een heerlijke stad! Eén van die heerlijke plekken is Sawers in Belfast; ik ben helemaal fan!

Sawers in Belfast

Sawers in Belfast

Sawers in Belfast is een familiebedrijf en deze delicatessenzaak bestaat al sinds 1897 (wooow!). Het sfeertje in deze winkel is geweldig. Alle schappen in de winkel staan – van de grond tot aan het plafond – helemaal vol met allemaal lekkere dingen, overal hangen bordjes met reclameteksten óf leuke quotes en er hangen gekleurde vlaggetjes aan het plafond. Zo gezellig!

Ik wou dat ik kon opnoemen wat je hier allemaal kan vinden, maar het is zoveel (en lekker allemaal). Je vindt hier honderden verschillende kazen en vleeswaren, maar ook ontelbare verschillende drankjes, zoetigheden en hartige snacks. Kortom: voor iedereen is hier wel iets lekkers te vinden.

De CityZapper App vertelt mij zelfs het volgende: “Sawers in Belfast heeft zelfs een geschiedenis van het leveren van wild, gevogelte, vis, kaas en andere delicatessen voor de R.M.S Titanic Drawing kantoren die gebruikt worden voor speciale koninklijke bezoeken.”

Lees ook: De ideale app voor een citytrip!

Sawers in Belfast

Sawers in Belfast

Het is ook mogelijk om hier te lunchen. De kaart is niet zo groot en nog was de keuze heel lastig. Ik koos uiteindelijk voor een lekker (warm) broodje “Grilled Flat Bread Melt”. Dit was een gegrild broodje met onder andere kip, chorizo, mozzarella en sla. Dit werd geserveerd met een goddelijke couscous-salade en een flesje water. Dit kostte mij £ 5,95, heel betaalbaar dus voor zo’n bekende plek!

Lees ook: Wat te doen in Belfast!?

Sawers in Belfast

 

Meer over Belfast

 

3 Comments
 • Daniëlle

  Dat ziet er leuk en lekker uit! Ga hem opslaan voor het geval ik eens naar Belfast ga.

  • Maud

   Wat leuk! Ik zou sowieso eens naar Belfast gaan, prachtige stad én (nog) niet zo toeristisch!

 • Cindy

  Oké, ik weet waarnaartoe! 🙂 Aan zo’n delicatessenwinkels kan ik ook nooit voorbijlopen… zalig om binnen rond te snuisteren en de lokale producten te ontdekken. Deze ga ik onthouden.

Leave a Reply