Ierland

Aanrader: de Botanic Gardens in Belfast

  • By
  • 23 februari 2017
  • Sticky
Botanic Gardens in Belfast

Ik ben gek op citytrips! Ik vind het heerlijk om een nieuwe stad te ontdekken die voor mij nog helemaal onbekend is. Extra leuk vind ik het om naar een stad te gaan waar anderen ook niet zo snel naar toe zouden gaan. Over het algemeen kiezen de meeste mensen er toch sneller voor om naar steden als Londen, Parijs en Barcelona te gaan. Belfast is bijvoorbeeld een stad waar anderen minder snel naar toe zouden gaan. Zo jammer, wat Belfast is echt prachtig!

Tijdens ons weekendje in Belfast hebben we veel mooie bezienswaardigheden gezien. Eén van die prachtige plekken zijn de Botanic Gardens in Belfast.

Botanic Gardens in Belfast

Geschiedenis in de Botanic Gardens
De Botanic Gardens in Belfast zijn aangelegd in 1828. Een aantal van de struiken en planten die er toen geplaatst zijn, staan er nu nog steeds! Die staan er dus al bijna 200 jaar, wauw! Dat vind ik echt ontzettend bijzonder.. Een van de herkenningspunten in het park is The Palm House. Dit is een kas vol met tropische planten en een van de eerste glazen huizen van de wereld. Kortom: genoeg geschiedenis te vinden hier!

Botanic Gardens in Belfast

Botanic Gardens in Belfast

Voetballen, picknicks en verliefde stelletjes
De Botanic Gardens in Belfast zijn een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen in de stad. Het ligt iets buiten het centrum, maar lopend of per bus kun je deze prachtige tuinen goed bereiken. Wij liepen hier rond op een zondagochtend en hadden er geweldig weer bij. De vele bloemen stonden in bloei, er werd gevoetbald op de grasvelden en ook waren er veel mensen met de hond aan het wandelen. In de rozentuinen zat zelfs een heel verliefd stelletje, een prachtig plaatje om te zien!

In de zomer vind je hier veel gezinnen picknicken en ook worden hier regelmatig muziekconcerten en andere events georganiseerd. De Botanic Gardens zijn echt een heerlijke plek in zo’n bruisende stad!

Botanic Gardens in Belfast

Praktische informatie
De Botanic Gardens in Belfast zijn gratis toegankelijk voor iedereen. De openingstijden variëren, want je kunt hier dagelijks naar binnen van zonsopgang tot zonsondergang.. Het park heeft drie verschillende ingangen: Botanic Avenue, Stranmillis Embankment en University Road.

 

Meer lezen over het mooie Belfast?

 

No Comments
Leave a Reply