Griekenland

Wat te doen in Zakynthos

 • By
 • 10 juli 2016
 • Sticky
Zakynthos

Zakynthos is een van de drie grootste Ionische eilanden in Griekenland. Het is een prachtig eiland en het staat bekend als het ‘Griekse schildpaddeneiland’. Je vindt er een mooie groene natuur, gezellige dorpjes en het meest blauwe water dat je ooit hebt gezien (in Europa). Wij hadden een heerlijke week op dit prachtige eiland. Ik deel graag onze tips!

Zakynthos

1. Navagio beach mag je absoluut niet missen!
Navagio beach is al meerdere keren uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Zo’n 30 jaar geleden spoelde hier een schip aan met allerlei illegale goederen. Nog steeds spoelen hier boten aan, maar dan met toeristen die naar dit prachtige strand gaan. Het felle blauwe water, de steile rotsen en het witte strand met het verroeste scheepswrak is adembenemend om te zien.

Zakynthos

2. Bezoek het dorpje Agios Leon
In 1953 werd Zakynthos getroffen door een aardbeving. Helaas is er toen heel veel verloren gegaan, maar Agios Leon is het enige dorpje in Zakynthos wat overeind is blijven staan. Een klein schattig dorpje, midden in de bergen, die het ‘oude Zakynthos’ nog kan laten zien.

3. Spot een Caretta Caretta schildpad
Zakynthos heeft verschillende stranden waar de Caretta Caretta schildpad (‘s nachts) komt om haar eieren te leggen. Deze stranden worden allemaal streng bewaakt, met name de stranden Gerkas en Kalamaki. Wij hebben geen schildpadden gespot, maar zijn ook niet bewust op zoek gegaan. Er worden wel verschillende boottrips georganiseerd om de beestjes te spotten.

Zakynthos

4. Struin door Zakynthos-Stad
Zakynthos-Stad is een heerlijke stad om in rond te struinen. Laat je verrassen door de vele winkeltjes, taverna’s, smalle steegjes en verrassende pleintjes. Het is een heerlijke stad om een dagje rond te lopen.

5. Huur een auto of een scooter
Eigenlijk is dit altijd een tip van mij als je naar de Griekse eilanden gaat. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar een scooter. Ik vind het heerlijk om rond te touren op een scooter, met of zonder doel. Wij komen altijd op de mooiste plekjes!

Zakynthos

Tijdens onze vakantie in 2014 verbleven wij in de meest toeristische plaats van Zakynthos: Laganas. Het is een stadje vol met barretjes, discotheken, restaurantjes en heel veel souvenirwinkels. Het schijnt een plaatsje te zijn waar veel (Engelse) jongeren komen, maar hier hebben wij weinig van gemerkt. Wij kwamen dan ook weinig in het centrum zelf, maar wél heel veel in de vele restaurantjes aan het strand. Hier vind je ook regelmatig een groepje vissers, erg leuk!

Ook leuk:

 • Breng een bezoekje aan de olijfoliefabriek.
 • De plaatsjes Keri en Kampi staan bekend om de prachtige zonsondergang.
 • Eet banoffee! (I looooooove it!)
 • Op Zakynthos worden diverse boottrips verzorgd, erg leuk!
 • Bezoek de zwavelbronnen dichtbij het dorpje Xigia. Het stinkt enorm, maar het schijnt goed te zijn voor je huid enzo ;-).

Meer lezen over Zakynthos:

4 Comments
 • Monique

  Handige Tips! Zakynthos staat zeker nog op mijn lijstje om een keer heen te gaan. Lijkt mij een erg mooi eiland.

  • Maud

   Zakynthos is zeker heel mooi! De zee is daar echt prachtig blauw en de rest van het eiland is zo mooi groen. Heel fijn eiland!

 • Marcella

  Lijkt me erg tof daar, zulke mooie foto’s! <3

  • Maud

   Ga dan nou eindelijk eens naar Griekenland ;-)!

Leave a Reply