Griekenland

Vakantieoverzicht: Eat, Swim, Sleep, Repeat!

  • By
  • 18 juni 2018
  • Sticky
Zwemoutfits / Maudgeniet.nl

Vorige week konden jullie geen weekoverzicht lezen en ook deze week geen weekoverzicht. Wij zaten namelijk 10 dagen op Kreta en hebben een heerlijke (en vermoeiende) vakantie gehad. Goede reden om geen weekoverzicht te plaatsen, maar gewoon een vakantieoverzicht!

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

Lees ook: All inclusive – waarom het niks voor ons is en we er toch voor kiezen

All inclusive!
Eigenlijk vinden we het helemaal niet leuk om all inclusive op vakantie te gaan. We gaan veel liever op pad, leuke plekjes ontdekken en we gunnen de lokale bevolking een beetje extra inkomsten. Maar toch kozen we er voor, omdat het gewoon best wel heel handig is met twee kleine kindjes.

Deze vakantie kozen we er juist heel bewust voor om all inclusive op vakantie te gaan. We wilden liever niet op pad gaan, ik zag er als een berg tegen op om de hele dag met twee kleine kindjes te trekken en te slepen in die warmte. We wilden gewoon de hele dag bij het zwembad zitten, kijken hoe leuk Fenne het daar vond.. En we wilden Saar gewoon de kans geven om te slapen (in haar bedje) wanneer ze moe was. En we wilden gewoon heel graag aan tafel gaan zitten en vrijwel meteen te kunnen eten. In plaats van eerst te wachten, te bestellen, nog eens te wachten en dan pas te eten..

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

10 dagen lang genieten op Kreta!
En dus besloten we om naar een resort op Kreta te gaan. Het voldeed aan al onze eisen: een peuterbadje, all inclusive, gras om en bij het peuterbadje met glijbaan, een speeltuintje, twee aparte slaapkamers in ons appartement en maximaal 1,5 uur rijden vanaf het vliegveld. De heenreis was verschrikkelijk: we hadden bijna een uur vertraging, hadden vervolgens een tussenlanding op Groningen, we hadden twee krijsende kinderen, moesten best lang wachten op de koffers en vervolgens ook nog een hele tijd in de bus. Bleeuugh! We waren er toen al over eens dat we dit jaar niet nog een keer gaan vliegen, haha!

De rest van de vakantie was eigenlijk heerlijk! Vooral voor Fenne was het een hele leuke vakantie, zij kon de hele tijd in het peuterbadje zwemmen en spelen en had zelfs een paar leuke vriendinnetjes gemaakt! Voor haar waren de dagen echt Eat, Swim, Sleep, Repeat! Wat een feestje.

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

Fenne speelde veel met de andere kindjes in de speeltuin of in het peuterbadje, ze genoot van de vele ijsjes en watermeloen en samen met haar zusje kreeg ze onwijs veel aandacht. Dit had ze snel door en ze begon met de dag gekker te doen.. 😉

Genieten, maar soms wel ongezellig!
Saar sliep overdag vrij veel, waardoor er altijd een van ons met Fenne bij het badje was en een van ons met Saar in het huisje zat. Dit vond ik enorm ongezellig. Zo zaten we het grootste deel van de dag apart van elkaar. En guess what!? Als Saar niet sliep, dan sliep Fenne nog een paar uurtjes.. Want van heel veel zwemmen, gek doen en spelen in die warmte word je natuurlijk onwijs moe!

Samen met Fenne ging ik naar het strand, ik dacht dat ze dit enorm leuk zou vinden. Het Hulsbeek (een recreatieplas bij ons in de buurt) vind ze namelijk ontzettend leuk! Maar niks was minder waar.. De golven waren best wel ruw, het zand heel grof en ze vond het eigenlijk allemaal maar niks. Dus aten we een ijsje en wachtten we tot het shuttlebusje ons een uur later weer op kwam halen. 😉

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

Blijven sporten!
Ik heb op Instagram enorm veel reacties gehad.. Via Stories deelde ik namelijk mijn sportavonturen op vakantie. Vrijwel iedereen verklaarde mij natuurlijk voor gek. Haha. Ik heb op vakantie twee keer gesport en zelfs een keer hardgelopen. Het was enorm warm en daardoor vond ik de oefeningen een stuk zwaarder dan normaal, pffff! Maar ik deed het toch en was achteraf enorm trots op mezelf! Ik heb zelfs een aantal oefeningen gefilmd en via Stories kreeg ik ook antwoord op mijn vraag.. Jullie willen graag een vlog zien, dus die komt binnenkort online. Een vlog maken is nogal out of my comfortzone, dus ik hoop dat de vlog een beetje leuk wordt. Hihi!

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

Best wel vermoeiend…
En eigenlijk was dat het wel een beetje, haha. We zwommen veel, speelden gekke spelletjes met elkaar en kwamen ‘s avonds bij als de kindjes ein-de-lijk in bed lagen en in slaap waren gevallen. Bij Fenne kon dit soms wel tot 21.30 uur duren, want alles was veel te gezellig! Aan het einde van de dag waren wij er behoorlijk klaar mee.. Fenne probeerde op vakantie van alles en nog wat uit, deed dingen die niet mogen en kon regelmatig haar draai even niet vinden. Daarnaast hadden we ook nog het geluk dat de meisjes elkaar heel erg kunnen aansteken: als Fenne huilt, huilt Saar én andersom. YES! Als Fenne druk doet, doet Saar druk én andersom. YES!

Dit was echt de eerste vakantie die ik heb ervaren als vermoeiend. En dat terwijl ik nog wel een Travelmom wil zijn, haha! Maar ondanks dat hebben we een heerlijke vakantie gehad! We hadden prachtig weer en hebben enorm genoten. Op naar de volgende vakantie!

 

1 Comment
  • Paula

    Niks mis mee hoor 🙂 Helemaal mee eens dat het met (jonge) kinderen soms gewoon een stuk praktischer en prettiger is om voor een resort te kiezen.

Leave a Reply