3 redenen om naar Chalkidiki te gaan

De meeste mensen zijn ondertussen al druk bezig met het uitzoeken van een nieuwe vakantie voor de zomer. Een tijdje terug waren wij ook bezig met het boeken van een nieuwe vakantie. Ik zou zo graag nog even een weekje met z’n drietjes willen genieten, voordat ‘Baby Nummer 2’ komt! Ondertussen hebben we een hele leuke vakantie gevonden én geboekt. Ik kan niet wachten tot we gaan – binnenkort komt daar uiteraard weer een blogartikel over online. Tijdens het zoeken viel het mij op dat de regio Chalkidiki in Griekenland steeds vaker te boeken is.

Afgelopen zomer waren wij op het schiereiland Kassandra in de regio Chalkidiki en deze plek heeft mij absoluut verrast, het is er zó ontzettend mooi! Ik geef jou 3 redenen waarom jij ook naar Chalkidiki moet gaan!

1. Het stikt er nog niet van de toeristen!
Wat ik zelf ontzettend fijn vond aan de regio Chalkidiki? Het stikt er nog niet van de toeristen! Wij waren hier midden in augustus; normaal gesproken is dat een periode waarin het behoorlijk druk is op alle vakantiebestemmingen. Maar wij kwamen nauwelijks toeristen tegen. En de ‘toeristen’ die we tegenkwamen, kwamen met name uit Griekenland zelf. De oostkant van het schiereiland is redelijk goed ingespeeld op deze toeristen, maar de westkant van het schiereiland absoluut niet. Hier vind je nauwelijks souvenirwinkels en ‘gyros-tenten’.

Chalkidiki Kassandra

2. Het landschap is prachtig
In mijn eerdere artikelen over Chalkidiki heb ik het al eerder gehad over het prachtige landschap.. Het deed mij denken aan onze vakanties van vroeger in Toscane, maar dan op een Griekse manier. Erg lastig om uit te leggen, maar grote kans dat bovenstaande foto mijn verklaring iets duidelijker maakt. Wij zaten dagelijks in de auto om de omgeving te verkennen en ik moest me echt inhouden om niet steeds te stoppen om duizenden prachtige foto’s te maken! 😉

Ook leuk om te lezen: Griekse tradities en gewoontes

3. Het sfeertje is er zo anders dan op de Griekse eilanden
In totaal hebben we nu vijf verschillende Griekse eilanden bezocht, waarvan sommige zelfs twee keer. Ik hou van de Griekse eilanden! Ik kan wel honderden redenen bedenken waarom ik ieder jaar zo graag terug wil keren naar Griekenland. Daarom was ik ook extra benieuwd naar Chalkidiki. Hoewel je in Chalkidiki wel echt in Griekenland bent, is het sfeertje er heel anders! Het sfeertje is er nog relaxter, erg leuk!

Kassandra - Chalkidiki

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen! Hoewel ik het gevoel had dat de bevolking nog een beetje moest ‘wennen’ aan de toeristen, zijn ze ook ontzettend lief! We kwamen een vrouwtje tegen die ons (in handen en voeten uitlegde) dat ze niet kon geloven dat Madame óns kindje was: Jasper en ik hebben allebei donker haar, maar Fenne is hartstikke blond, haha! Daarnaast kun je hier echt heerlijk eten, heb je mooie stranden en noem het allemaal maar op! Ik kan het je alleen maar enorm aanraden!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Chalkidiki?
Of ben je er zelf al wel eens geweest? Ik ben nu in ieder geval ontzettend nieuwsgierig geworden naar het schiereiland Sithonia, wat naast het schiereiland Kassandra ligt. Ik heb gehoord en gelezen dat dit schiereiland nog rustiger en authentieker is.

 

Meer over Kassandra, Chalkidiki:

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

12 thoughts on “3 redenen om naar Chalkidiki te gaan

  1. Leuk om te lezen. Ik had nog nooit van deze regio gehoord, maar ik ben eerlijk gezegd ook niet zo bekend in Griekenland. In januari was ik er voor het eerst, in Athene dan, en dat is me wel erg goed bevallen. We hebben voor de zomer ook een van de eilanden overwogen, maar geven de voorkeur aan minder toeristische plekken en kozen daarom nu voor iets anders. Dus voor dit jaar zal het niet meer gaan, maar Chalkidiki gaat wel op de ideeën lijst voor volgend jaar.

    1. Chalkidiki is echt een prachtige regio. Ik ben enorm Griekenland-fan en toch werd ik weer helemaal opnieuw verliefd! <3 Als je de voorkeur geeft aan minder toeristische plekken, is Chalkidiki juist een geweldige regio! Wat zijn nu jullie plannen? 🙂

  2. Dit klinkt precies als een plek voor mij: nog niet overspoeld door toeristen en een fijne sfeer… Ben nog echt te weinig in Griekenland geweest, hebben alleen Rhodos nog maar gezien… dat vond ik ook erg mooi trouwens, maar wel heel anders qua sfeer en toeristenaantal.

    1. Chalkidiki is echt ontzettend mooi! Ik denk dat je niet goed gelezen hebt.. Wij gaan (helaas) binnenkort niet terug. Ik zou wel heeeel graag terug willen, maar er staat nog niks vast! 😉

  3. Ik ben dus nog niet in Griekenland geweest. Shame on me. Ik ben erg benieuwd naar het sfeertje zoals je dat omschrijft en ik geloof zeker dat de landschappen prachtig zijn.

  4. Wat leuk om dit te lezen! Ik heb voor een uitwisselingsprogramma van mijn studie in Thessaloniki gestudeerd en ben toen ook in Chalkidiki geweest. Prachtig daar, ik heb er mooie herinneringen aan. Toch maar weer eens naartoe

    1. Ik vond Chalkidiki echt geweldig en ben juist heel benieuwd geworden naar Thessaloniki. Behalve het vliegveld heb ik niks van deze stad gezien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *