Griekenland

3 redenen om naar Chalkidiki te gaan

 • By
 • 26 februari 2017
 • Sticky

De meeste mensen zijn ondertussen al druk bezig met het uitzoeken van een nieuwe vakantie voor de zomer. Een tijdje terug waren wij ook bezig met het boeken van een nieuwe vakantie. Ik zou zo graag nog even een weekje met z’n drietjes willen genieten, voordat ‘Baby Nummer 2’ komt! Ondertussen hebben we een hele leuke vakantie gevonden én geboekt. Ik kan niet wachten tot we gaan – binnenkort komt daar uiteraard weer een blogartikel over online. Tijdens het zoeken viel het mij op dat de regio Chalkidiki in Griekenland steeds vaker te boeken is.

Afgelopen zomer waren wij op het schiereiland Kassandra in de regio Chalkidiki en deze plek heeft mij absoluut verrast, het is er zó ontzettend mooi! Ik geef jou 3 redenen waarom jij ook naar Chalkidiki moet gaan!

1. Het stikt er nog niet van de toeristen!
Wat ik zelf ontzettend fijn vond aan de regio Chalkidiki? Het stikt er nog niet van de toeristen! Wij waren hier midden in augustus; normaal gesproken is dat een periode waarin het behoorlijk druk is op alle vakantiebestemmingen. Maar wij kwamen nauwelijks toeristen tegen. En de ‘toeristen’ die we tegenkwamen, kwamen met name uit Griekenland zelf. De oostkant van het schiereiland is redelijk goed ingespeeld op deze toeristen, maar de westkant van het schiereiland absoluut niet. Hier vind je nauwelijks souvenirwinkels en ‘gyros-tenten’.

Chalkidiki Kassandra

2. Het landschap is prachtig
In mijn eerdere artikelen over Chalkidiki heb ik het al eerder gehad over het prachtige landschap.. Het deed mij denken aan onze vakanties van vroeger in Toscane, maar dan op een Griekse manier. Erg lastig om uit te leggen, maar grote kans dat bovenstaande foto mijn verklaring iets duidelijker maakt. Wij zaten dagelijks in de auto om de omgeving te verkennen en ik moest me echt inhouden om niet steeds te stoppen om duizenden prachtige foto’s te maken! 😉

Ook leuk om te lezen: Griekse tradities en gewoontes

3. Het sfeertje is er zo anders dan op de Griekse eilanden
In totaal hebben we nu vijf verschillende Griekse eilanden bezocht, waarvan sommige zelfs twee keer. Ik hou van de Griekse eilanden! Ik kan wel honderden redenen bedenken waarom ik ieder jaar zo graag terug wil keren naar Griekenland. Daarom was ik ook extra benieuwd naar Chalkidiki. Hoewel je in Chalkidiki wel echt in Griekenland bent, is het sfeertje er heel anders! Het sfeertje is er nog relaxter, erg leuk!

Kassandra - Chalkidiki

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen! Hoewel ik het gevoel had dat de bevolking nog een beetje moest ‘wennen’ aan de toeristen, zijn ze ook ontzettend lief! We kwamen een vrouwtje tegen die ons (in handen en voeten uitlegde) dat ze niet kon geloven dat Madame óns kindje was: Jasper en ik hebben allebei donker haar, maar Fenne is hartstikke blond, haha! Daarnaast kun je hier echt heerlijk eten, heb je mooie stranden en noem het allemaal maar op! Ik kan het je alleen maar enorm aanraden!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Chalkidiki?
Of ben je er zelf al wel eens geweest? Ik ben nu in ieder geval ontzettend nieuwsgierig geworden naar het schiereiland Sithonia, wat naast het schiereiland Kassandra ligt. Ik heb gehoord en gelezen dat dit schiereiland nog rustiger en authentieker is.

 

Meer over Kassandra, Chalkidiki:

 

14 Comments
 • Lizette

  Leuk om te lezen. Ik had nog nooit van deze regio gehoord, maar ik ben eerlijk gezegd ook niet zo bekend in Griekenland. In januari was ik er voor het eerst, in Athene dan, en dat is me wel erg goed bevallen. We hebben voor de zomer ook een van de eilanden overwogen, maar geven de voorkeur aan minder toeristische plekken en kozen daarom nu voor iets anders. Dus voor dit jaar zal het niet meer gaan, maar Chalkidiki gaat wel op de ideeën lijst voor volgend jaar.

  • Maud

   Chalkidiki is echt een prachtige regio. Ik ben enorm Griekenland-fan en toch werd ik weer helemaal opnieuw verliefd! <3 Als je de voorkeur geeft aan minder toeristische plekken, is Chalkidiki juist een geweldige regio! Wat zijn nu jullie plannen? 🙂

 • Yvonne

  Dit klinkt precies als een plek voor mij: nog niet overspoeld door toeristen en een fijne sfeer… Ben nog echt te weinig in Griekenland geweest, hebben alleen Rhodos nog maar gezien… dat vond ik ook erg mooi trouwens, maar wel heel anders qua sfeer en toeristenaantal.

  • Maud

   Rhodos is ook erg leuk, maar absoluut niet te vergelijken met Chalkidiki!

 • Aniek - travelwriter.nl

  Weinig toeristen en mooie natuur…. dat zijn al twee goede redenen! Leuk dat jullie binnenkort weer terug gaan!

  • Maud

   Chalkidiki is echt ontzettend mooi! Ik denk dat je niet goed gelezen hebt.. Wij gaan (helaas) binnenkort niet terug. Ik zou wel heeeel graag terug willen, maar er staat nog niks vast! 😉

 • Sanne

  Ik ben dus nog niet in Griekenland geweest. Shame on me. Ik ben erg benieuwd naar het sfeertje zoals je dat omschrijft en ik geloof zeker dat de landschappen prachtig zijn.

  • Maud

   Wat jammer, Griekenland is zo mooi! Shame on you 😉

 • Marcella

  Ja, ik ben nieuwsgierig geworden naar Chalkidiki! Ik ben alleen op Rhodos geweest, dus er is voor mij nog genoeg moois te ontdekken in Griekenland. Leuk!

  • Maud

   Rhodos is ook mooi! Maar Chalkidiki kun ej er niet echt mee vergelijken.

 • Debbie Bodewes

  Wat leuk om dit te lezen! Ik heb voor een uitwisselingsprogramma van mijn studie in Thessaloniki gestudeerd en ben toen ook in Chalkidiki geweest. Prachtig daar, ik heb er mooie herinneringen aan. Toch maar weer eens naartoe

  • Maud

   Ik vond Chalkidiki echt geweldig en ben juist heel benieuwd geworden naar Thessaloniki. Behalve het vliegveld heb ik niks van deze stad gezien..

 • Marjanne

  Wat leuk om te lezen! Wij gaan over 2 maanden naar Sithonia.
  We zijn al eens op Kreta, kos en zakynthos geweest. Ben erg benieuwd naar Chalkidiki.
  Heb jij nog een reisgids (boekje) kunnen vinden?

  • Maud

   Wat leuk, Marjanne! Wij zijn gek op Griekenland en hebben al meerdere plekken ontdekt. Waaronder Kreta, Kos, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Chios en Chalkidiki. Wij zaten op het schiereiland Kassandra, maar Chalkidiki vond ik misschien nog wel mooier dan de eilanden! Ik heb Sithonia heel hoog op mijn lijstje staan voor volgend jaar. Ik heb helaas geen fijne reisgids-tip, maar op internet is wel heel veel leuks te vinden! Ik wens je alvast een hele fijne vakantie!

Leave a Reply