Griekenland

Navagio beach op Zakynthos

  • By
  • 26 april 2015
  • Sticky

Zakynthos staat onder andere bekend om Navagio beach. Volgens Skyscanner is dit zelfs één van de mooiste stranden ter wereld. In juni 2014 waren wij op het prachtige Zakynthos en brachten we uiteraard een bezoekje aan dit prachtige strand. Navagio beach op Zakynthos staat onder andere bekend om het overweldigende blauwe water en om het scheepswrak wat er ligt.

Navagio beach op zakynthos

Zo’n 30 jaar geleden is dit schip aangespoeld. Wanneer dit precies is geweest, kan niemand met zekerheid zeggen. Overal worden verschillende jaartallen genoemd, van 1978 tot 1982.. Er gaan verschillende verhalen rond over hoe het schip op dit strand terecht kwam.

Tussen 1978 en 1982 kwam het schip ‘Panagiotis’ terug uit Turkije met illegale goederen (sigaretten en sterke drank). Het was slecht weer en alsof dat nog niet genoeg was, begaf de motor het ook nog eens. Uiteindelijk kwam het schip op dit strand terecht en door de hele zee lagen sigaretten en drank. Een aantal bewoners zagen wat er gebeurde en zijn toen met hun eigen vissersbootje naar de plek gegaan om de ‘illegale goederen’ op te halen. Vervolgens was het probleem dat het schip niet verplaatst kon worden, omdat het per land niet te bereiken was. Ondertussen was dit nieuws de hele wereld over gegaan en kwamen er toeristen naar Zakynthos om het schip te bekijken. Zo is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zakynthos geworden!

Navagio beach op zakynthos

Hoewel het nu geen wereldnieuws meer is dat er een boot (met illegale goederen) is aangespoeld, snap ik wel waarom het nog steeds een prachtige bezienswaardigheid is. Het felle blauwe water, de steile rotsen en het witte strand met het verroeste scheepswrak is adembenemend om te zien.

navagio beach op zakynthos

Navagio beach is alleen per boot te bereiken. Je kunt hier vanaf diverse kustplaatsjes naartoe.

Ben jij wel eens op Navagio beach geweest?

No Comments
Leave a Reply