Griekenland Turkije

Met de boot naar Bodrum vanuit Kos

  • By
  • 18 mei 2015
  • Sticky

Ik vind het altijd erg leuk om tijdens een vakantie van alles te doen en te zien. Sterker nog: eigenlijk wil ik niks missen! In 2012 gingen wij een weekje naar Kos, een prachtig Grieks eiland. Eén van de meest gemaakte excursies in Kos is een boottripje naar Bodrum. En dus gingen wij met de boot naar Bodrum vanuit Kos.

boot naar Bodrum vanuit Kos

Wanneer je in Kos-Stad bent, kun je in de verte Turkije al zien liggen. Dit maakte ons nieuwsgierig en dus besloten wij om ook een dagje naar Bodrum te gaan. Vele reisorganisaties bieden zo’n tripje aan, maar ook vanuit de haven kun je deze excursie boeken. Wij boekten het via onze reisorganisatie. Het leuke daarvan vond ik dat er ook een rondleiding door Bodrum bij zat. Dit duurde een klein uurtje en zo kwamen we net iets meer te weten.

Het leuke van deze excursie vind ik dat je binnen een klein uurtje in een compleet andere wereld stapt. Hoewel Griekenland en Turkije best wel een aantal overeenkomsten hebben, verschillen de landen ook ontzettend van elkaar. In Bodrum viel het me op dat de Turkse cultuur en het Turkse eten echt anders was. Ook de winkeltjes en het sfeertje kon je absoluut niet vergelijken met Kos. Erg leuk om te zien!

boot naar Bodrum vanuit Kos

Of een tripje naar Bodrum vanuit Kos de moeite waard is? Absoluut! Ik vind het alleen al heerlijk om op zo’n boot te zitten en te genieten van de zee. Daarnaast is het echt prachtig om Bodrum te zien liggen wanneer je aankomt in de haven.

boot naar Bodrum vanuit Kos

De prijzen voor een dagje naar Bodrum variëren van €20,- tot €50,- en is meestal inclusief een visum. De duur van de trip verschilt per veerboot. Bij de ene boot duurt het ongeveer 30 minuten en een andere boot weer 50 minuten.

No Comments
Leave a Reply