Griekenland

Kassandra in Chalkidiki heeft mij zo verrast!

 • By
 • 4 september 2016
 • Sticky
Chalkidiki - Kassandra

Ligt dat aan mij? Of heeft iedereen er last van? Als ik na onze vakanties ook maar één dag weer in mijn ritme zit, lijkt het wel alsof de vakantie eeuwen geleden is! Hoewel we nog maar kort terug zijn uit Chalkidiki, voelt het dus toch alweer veel langer.

Kassandra is een van de drie schiereilanden van de regio Chalkidiki. Dit schiereiland heeft mij echt ontzettend verrast! In totaal hebben wij nu zes Griekse eilanden bezocht. Ik was dan ook enorm nieuwsgierig naar het vaste land! Ik kan nu alleen maar met nog meer overtuiging zeggen dat Griekenland – ook het vaste land – écht prachtig is!

Chalkidiki Kassandra

Lees ook: Een weekje Chalkidiki (Kassandra) in foto’s

Tijdens onze vakantie verbleven wij in het plaatsje Pefkochori. Dit plaatsje is behoorlijk toeristisch, heeft een gezellige boulevard en een mooi strand. Vanuit Pefkochori verkenden wij met een huurauto de verschillende dorpjes en strandjes in deze prachtige omgeving. Terwijl wij van dorpje naar dorpje reden, deed de omgeving me elke keer ergens aan herinneren.Het is moeilijk om te verwoorden, maar ik ga het toch proberen: het leek wel Toscane, maar dan toch heel Grieks.. Het landschap was heel heuvelachtig met veel mooie velden en pijnbomen. Maar door de vele olijfbomen en de kleuren, werd het ook weer heel Grieks. Ik moest me echt inhouden om niet elke 100 meter te vragen of we ‘even konden stoppen’. Ook opvallend aan de omgeving zijn de gekleurde ‘huisjes’ voor de bijen, de honing uit Chalkidiki blijkt een echte delicatesse te zijn! De diverse kleuren van deze huisjes zorgen wel voor een heel mooi beeld!

Chalkidiki Kassandra

Roadtrippen
Wij wilden graag meer van Kassandra ontdekken, maar onze Madame vindt het verschrikkelijk (maar dan ook écht VER-SCHRIK-KE-LIJK!) om in de auto te zitten. Daarom besloten we om de ochtenden de regio te verkennen en ‘s middags kon Madame naar bed en genieten van het zwembad. Win-win-situatie! In een rustig tempo hebben we de mooiste plekjes van Kassandra ontdekt. Ik kan niet wachten tot mijn volgende blog hierover online komt! 😉

Chalkidiki - Kassandra

Opvallend
Wat ik erg opvallend vond aan Kassandra is het verschil in toerisme. De oostkant van het schiereiland ziet er toeristisch uit, maar voelt totaal niet toeristisch. Wij zaten hier eind augustus, maar kwamen weinig toeristen tegen. De toeristen die we wél tegenkwamen, waren met name Bulgaren of Grieken die uit een andere regio kwamen. De dorpjes aan de oostkant zijn dan ook echt gebaseerd op deze toeristen. Met vele souvenirwinkels en gyros-tenten.

De westkant van het schiereiland daarentegen is totaal niet toeristisch. Hier vind je nauwelijks souvenirwinkels en gyros-tenten bijvoorbeeld. Wanneer we in de dorpjes aan de westkant komen, voel ik me zelfs een klein beetje bezwaard. Het hoeft helemaal niet waar te zijn, maar het voelde een beetje alsof de lokale bevolking niet zo op ons zaten te wachten. Voor mijn gevoel wilden ze het authentieke nog een beetje beschermen. Nogmaals.. Dit hoeft helemaal niet waar te zijn!

Kassandra - Chalkidiki

Lees ook: Griekse tradities en gewoontes

De regio Chalkidiki heeft natuurlijk nog veel meer mooie plekken. Ik zou heel graag eens naar het tweede schiereiland Sithonia gaan! Er wordt gezegd dat de natuur daar nóg mooier is en dat het er ook een stuk minder toeristisch is. Een goed idee voor een volgende vakantie naar Griekenland..

Ben jij wel eens in de regio Chalkidiki geweest?

 

4 Comments
 • marleen@burgertrutjes

  Prachtig! Ik wil er zeker ook eens heen! <3

  • Maud

   Als je een beetje Griekenland-fan bent, is dit inderdaad een prachtige plek om naartoe te gaan!

 • Marcella

  Mooie foto’s Maud! Ik moet ook echt eens terug naar Griekenland, prachtig land!

  • Maud

   Aankomend voorjaar toch!? 😉 jeeuuj!

Leave a Reply