Griekenland

Kanistro: het einde van Kassandra

 • By
 • 8 september 2016
 • Sticky
Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Wanneer wij op vakantie zijn, wil ik zoveel mogelijk van de omgeving zien en de mooiste plekjes ontdekken. Ik vind dan ook niks leuker dan lekker rondrijden en me laten verrassen door al het moois wat de bestemming ons te bieden heeft. Ook tijdens onze vakantie in Chalkidiki reden wij regelmatig ‘zomaar’ ergens naar toe. En zo kwamen we uit bij Kanistro.. Ik kan het maar op één manier verwoorden: wauw!

Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Voor ons was het echt een verrassing waar we uit zouden komen. Maar alleen de weg er naar toe is al helemaal de moeite waard. Het landschap van Kassandra is echt prachtig. Hoe zuidelijker je rijdt, des te heuvelachtiger het wordt. Kanistro ligt helemaal in het zuiden van Kassandra, dus ik hoop dat je je kunt voorstellen hoe prachtig het er is. Kun je dat niet? Geen probleem, klik hier voor een prachtige foto van het landschap van Kassandra, Chalkidiki! (En als je er dan toch bent, volg me dan ook even!)

Kanistro - Kassandra Chalkidiki

Toen wij in Kanistro waren, was hier echt helemaal niemand. Voor ons voelde het een beetje alsof we aan ‘het einde van Kassandra’ waren. Er stond behoorlijk veel wind en we konden ook stiekem (?) het kapelletje betreden. Het sfeertje was er aan de ene kant heel ruw, maar aan de andere kant juist heel vredig.

Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Ik ben echt gek op dit soort plekjes! Behalve rotsen, een onrustige zee en een kapelletje is hier ook nog een verlaten haven(tje). Op de een of andere manier trekken dit soort kleine havens mij altijd. Ik vind het zo bijzonder om te zien dat er mensen zijn die een boot hebben en deze vervolgens helemaal vergeten of gewoon laten voor wat het is. Het levert in ieder geval wel mooie plaatjes op!

Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Toen we terug kwamen uit Kanistro, wilde ik eigenlijk meteen van alles over deze plek weten. Maar eigenlijk kan ik er vrij weinig over vinden. Behalve dat hier ook het strand te vinden is wat oorspronkelijk bij het dorpje Paliouri hoort. Hoe dan ook: ik vond het een van de mooiste plekjes op Kassandra, Chalkidiki!

Meer over Kassandra, Chalkidiki:

 

4 Comments
 • marleen@burgertrutjes

  Mooi zeg! Ik krijg er heimwee naar Griekenland van!

  • Maud

   Haha, ik heb m’n doel bereikt 😉

 • Marcella

  Mooooie plek! Leuk hé, om zo’n pareltje te ontdekken als je op de bonnefooi rond rijdt. Like!

  • Maud

   Ik ben gek op dit soort pareltjes <3 !

Leave a Reply