Griekenland

Een weekje Chios in foto’s

 • By
 • 29 augustus 2015
 • Sticky
Chios - eten

Wij gingen afgelopen week op vakantie en dit was wel een heel bijzondere vakantie. Dit was namelijk onze eerste vakantie met z’n drietjes! Wat hebben we een heerlijke week gehad. Met ons kleine meisje van 3 maand waren we natuurlijk wel wat beperkter en konden we niet zo fanatiek doen, maar toch hebben we enorm genoten van dit mooie eiland.

Chios

Chios - strand Karfas

Chios - zwembad

We waren vooral veel bij het zwembad. Ontzettend leuk om met ons kleine meisje te genieten in het water! Als Fenne ‘s middags sliep, zaten we om de beurt bij haar op de kamer. Als Jasper bij Fenne was, ging ik vooral naar het strand (héééérlijk!).

Chios - eten

‘s Middags gingen we uitgebreid lunchen en ‘s avonds gingen we lekker uit eten. Wat kan ik toch enorm genieten van Gyros, Souvlaki, Tzatziki, Griekse salades, Stifado, Kleftiko en al die lekkere Griekse gerechten!

Chios - Mesta
Het dorpje Mesta
Chios - Mesta
Het dorpje Mesta

Voor één dag huurden we een auto en verkenden we het eiland. Chios heeft veel leuke dorpjes, waaronder de mastiekdorpjes Mesta en Pyrgi. In een van mijn volgende blogs vertel ik meer over deze dorpjes :-).

Chios - Pyrgi
Het dorpje Pyrgi
Chios - Pyrgi
Het dorpje Pyrgi
Chios - Anavatos
Het spookdorp Anavatos

Ook bezochten we het stadje Anavatos, dit wordt ook wel de dodenstad of het spookdorp van Chios genoemd. In 1822 sprongen bijna alle inwoners van Anavatos het ravijn in om de overname van Turkije te ontvluchten. Na dit grote ‘drama’ wil niemand nog in Anavatos wonen. Ook hierover volgt later meer :-).

Chios - uit eten

Chios - vliegtuig

Tijdens onze eerste vakantie met z’n drietjes hebben we veel gezwommen en gespeeld met ons kleine meisje. Maar ook genoten van het heerlijke Griekse eten, de lieve bevolking en het prachtige groene eiland. Daarna werd het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

 

Meer lezen over Chios?

 

4 Comments
 • Sheelagh

  Ik ken dit eiland helemaal niet.Ik ben wel op Kreta, Naxos en Santorini geweest. Maar het ziet er geweldig uit. Liefde voor Griekenland en het heerlijke eten!

  • Maud

   Ik kende het wel, maar had nog nooit gezien dat je het ergens kon boeken. En dat kon dit keer via Sunweb. Erg mooi eiland!

 • Jenny - ikreis.net

  Bijzonder, zo’n eerste reis met zijn drietjes! En wat een leuke bestemming. Ik ken het eiland niet maar op de foto’s ziet het er goed uit.

  • Maud

   Dat was het zeker. Hoewel het een compleet andere reis is dan wij zijn gewend, was het een heerlijke week. Ik ben iedere keer al zo (belachelijk) trots op haar, maar na deze vakantie alleen nog maar meer. Fenne is een voorbeeldig kind, hihi. Chios is een erg mooi eiland; qua natuur en cultuur is er veel te zien en het is er prachtig groen! Aanrader :-)!

Leave a Reply