Griekenland

Accommodatie: Labranda Marine Aquapark Resort in Kos

  • By
  • 28 september 2017
  • Sticky
zomervakantie

Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden dat wij met z’n viertjes naar Kos gingen. Eigenlijk zouden we helemaal niet meer op vakantie gaan, maar heel impulsief besloten we om tóch te gaan. En het zou een vakantie moeten worden, zoals we die nog nooit hadden gehad: naar een all inclusive resort en ook vrijwel alleen maar daar blijven. 100% relaxen en genieten met z’n viertjes. Na een korte zoektocht kwamen we al snel uit bij Labranda Marine Aquapark in Kos. Een resort met alles er op en er aan.. Voor we het wisten hadden we de vakantie geboekt en niet veel later zaten we al in het vliegtuig naar Kos!

Lees ook: De reacties als je gaat vliegen met een baby van zes weken oud..

Labranda Marine Aquapark - Maudgeniet.nl

Het resort en de kamers
Labranda Marine Aquapark is een groot resort met veel kamers. Deze kamers zijn allemaal verdeeld over verschillende huisjes. Fijn vond ik dat het geen hoge appartement-gebouwen zijn, maar slechts twee verdiepingen. Een appartement op de begane grond en 1 daarboven. Het resort is ruim opgezet en heeft ontzettend veel groen. Ook fijn: Labranda Marine Aquapark ligt vrijwel direct aan zee. Via een trapje naar beneden loop je zo de zee in!

Wij hadden een tweekamerappartement en dan ook echt gericht op families. Zo had een van de twee kamers een stapelbed en de bedoeling was dat Fenne hier (onderin dat bed) zou slapen. Maar Madame #1 was op de een of andere manier ontzettend bang in dat stapelbed, dus dat was een klein beetje drama. 😉 De kamers waren niet bijzonder om te zien, maar voorzien van alles wat je nodig hebt. Wij zaten op de begane grond (fijn met een baby en peuter!) en keken uit op het kinderzwembad, heerlijk!

Labranda Marine Aquapark

Faciliteiten
Wij kozen voor Labranda Marine Aquapark omdat er een geweldig kinderzwembad bij zou zitten. En hier was helemaal niks aan gelogen. Het kinderzwembad was enorm groot en had verschillende glijbanen (voor jong en oud!), watervalletjes en noem het allemaal maar op. Fenne had hier de tijd van haar leven! Ook waren er nog twee andere (grote) zwembaden, waarvan een regelmatig een golfbad was.

Verder kunnen de fanatieke sporters zich hier ook vermaken, want er zijn diverse sportactiviteiten. Maar er is ook een plek voor massages. Voor de kleintjes is er een speeltuin en ‘s avonds zijn er ook allerlei springkussens. Nadeel van die springkussens is dat je hier wel extra voor moet betalen.. ‘s Avonds werden er diverse shows georganiseerd en uiteraard een minidisco voor de kleintjes.

Lees ook: All inclusive – waarom het niks voor ons is en we er toch voor kiezen..

Labranda Marine Aquapark - Maudgeniet.nl

All inclusive
Ik kan tientallen redenen verzinnen waarom het all inclusive concept niks voor ons is (lees hier het artikel), maar toch kozen we er dus voor. Dit was voor ons de derde keer dat we ergens verbleven op basis van all inclusive. En dit was eigenlijk nog maar de eerste keer dat ik niet enthousiast was over het eten. Ik kan niet zeggen dat het eten slecht was, maar ik vond het ook niet heel goed. Na een week was ik blij dat we weer naar huis gingen en dat ik weer zelf kon bepalen wat we ‘s avonds gaan eten, hihi. Madame #1 wilde het liefst de hele dag watermeloen eten, zo leuk! Er waren trouwens ook a la carte restaurants, maar die hebben we niet uitgetest.

De tijden van het eten & drinken waren wel erg fijn. Vrijwel de hele dag kon je wel ergens terecht voor een hapje of een drankje. Van het ontbijt tot late breakfast, de hele dag drinken en ijsjes en ‘s middags was er -naast een lunch in het restaurant- ook nog de mogelijkheid voor een barbecue bij het zwembad.

Labranda Marine Aquapark - Maudgeniet.nl

Wij hebben hier een heerlijke vakantie gehad en vooral Fenne heeft hier de tijd van haar leven gehad. Voor kinderen is het resort helemaal geweldig! En dan is het voor de papa’s en mama’s ook al snel goed. 😉

Opmerking: tijdens deze vakantie heb ik veel te weinig aan mijn blog gedacht.. Ik besloot om volop van te genieten van onze eerste vakantie met z’n viertjes en niet stil te staan bij foto’s die ik ‘per se wilde maken voor mijn blog’. Daarom heb ik (helaas) dus niet zoveel foto’s voor dit artikel! Behalve natuurlijk heel veel foto’s van ons in het zwembad. Maar deze kun je ook allemaal terug vinden op mijn Instagram-account!

Praktische informatie
Het resort ligt op zo’n 4 km afstand van het plaatsje Tigaki. Vlak voor het hotel zit een bushalte en binnen een kwartiertje ben je met de bus in Kos-Stad. (Een hele ervaring voor een peuter van 2 jaar 😉 )

Je vindt Labranda Marine Aquapark aan de Tsamourlou, Municipality of Kos, 85300 in Tigaki.

Dit artikel is geschreven op eigen initiatief en is geen samenwerking.

 

Meer lezen over Kos en onze vakantie

 

No Comments
Leave a Reply