Griekenland

11x wauw in Chalkidiki in foto’s

  • By
  • 8 april 2017
  • Sticky
Chalkidiki

Nadat wij eerder maar liefst zes Griekse eilanden bezochten, ontdekten we afgelopen zomer voor het eerst het vaste land van Griekenland. We gingen naar de regio Kassandra. Dit is een van de drie schiereilanden van de regio Chalkidiki. Het schiereiland heeft mij echt ontzettend verrast! Vandaag deel ik 10 foto’s (met een wauw-gehalte) van deze mooie regio!

Lees ook: Kassandra in Chalkidiki heeft mij zo verrast!

Chalkidiki Kassandra

Chalkidiki Kassandra

Prachtige landschappen
Het landschap in Chalkidiki is ontzettend mooi! Veel olijfbomen en vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht over de blauwe zee. Het landschap kenmerkt zich door de vele bijenkastjes, die ook meteen weer zorgen voor veel kleur.

Lees ook: De mooiste plekjes van Kassandra, Chalkidiki

Chalkidiki

Rustig naar het strand
Wij waren in het hoogseizoen (augustus) in Chalkidiki, maar zelfs toen was het er nog lekker rustig. Kassandra heeft veel mooie stranden, al moet je voor de mooiste pareltjes wel even goed zoeken. Vaak moet je via steile zandweggetjes naar beneden rijden/lopen.. Wij dachten regelmatig dat we ‘vast verkeerd’ zaten, hihi.

Lees ook: Onze route(s) door Kassandra, Chalkidiki

Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Kanistro - Kassandra, Chalkidiki

Chalkidiki

Kleine haventjes
In Kassandra vind je ontzettend veel kleine dorpjes.. Veel van deze dorpjes liggen in het binnenland en hebben daarnaast een extra stukje grond aan zee wat dient als haventje. Nu het toerisme in Chalkidiki op gang komt, zie je dat deze haventjes worden omgetoverd tot kleine dorpjes van soms niet meer dan twee straten of een boulevard. Ontzettend leuk om te zien! Maar daarnaast zijn er ook veel verlaten haventjes waar niks te doen is; heerlijk om te zien. Een daarvan is Kanistro en ik vond het daar zo mooi!

Lees ook: Kanistro – het einde van Kassandra

Chalkidiki

Kassandra - Chalkidiki

Kassandria - Chalkidiki

De lieve bevolking
Op de Griekse eilanden kun je goed merken dat de mensen gewend zijn aan het toerisme: de bevolking ontvangt je daar met open armen en ze kunnen aardig een woordje Engels. Op Chalkidiki is de bevolking een beetje schuwer, maar zeker niet minder vriendelijk. Als je op ze afstapt met een vraag of voor een spontaan praatje, doen ze erg hun best om jou te woord te staan. Dit gaat met handen en voeten, maar dat maakt het juist alleen maar leuker!

Chalkidki

Lunch met een heerlijk uitzicht
Wij verbleven in het plaatsje Pefkochori. De boulevard ligt hier heel dicht op het strand en dat zorgt weer voor een heerlijk uitzicht tijdens de lunch of het diner. 😉

 

Meer over Kassandra, Chalkidiki:

 

No Comments
Leave a Reply