Frankrijk

Wat te doen in Lille

 • By
 • 11 juni 2016
 • Sticky
Vieux Lille

Lille was niet per se een stad waar ik héél graag naar toe wilde. Maar tijdens een (kort) weekendje weg kwam ik erachter dat dat behoorlijk stom was… Het is echt een geweldige stad en zeker voor een (korte) citytrip! Lille voelt een beetje aan als Antwerpen, maar dan met het romantische sfeertje van Parijs.

Lille

Lille is een perfecte bestemming voor een citytrip: dichtbij huis en toch helemaal in een andere wereld. Daarnaast zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden om te bekijken en genoeg leuke activiteiten om te doen. Maar wat mag je nou echt niet missen?

1. Ontdek de wijk Vieux Lille
Vieux Lille is absoluut de leukste wijk van Lille. Deze wijk heeft smalle straatjes, schattige huisjes (met gekleurde deuren en kozijnen!), heerlijke delicatessenzaken en de meest exclusieve winkels. Ik kon hier uren rond dwalen en was het nog lang niet zat.

Vieux Lille

2. Ga gratis naar de dierentuin!
Vanuit het centrum loop je makkelijk naar de dierentuin van Lille. De dierentuin ligt namelijk aan de rand van het centrum en je kunt het vinden in het park waar het Citadel zich ook bevindt. In de dierentuin vind je zo’n 100 verschillende diersoorten en de entree is gratis!

3. Geniet van het heerlijke (Vlaamse) eten en drinken
Vroeger  hoorde Lille bij Vlaanderen en deze invloeden vind je overal terug en dan met name in de verschillende menukaarten. Typische gerechten zijn bijvoorbeeld mosselen, waterzooi en potjevleesh. Ook vind je er veel verschillende soorten (speciaal) bier en struikel je in de stad bijna over de heerlijke chocolatiers en patissiers.

Eten in Lille

4. Bezoek de Braderie van Lille!
Ieder jaar in september (het eerste weekend om precies te zijn) wordt Lille omgetoverd tot een grote vlooienmarkt met allemaal brocante spulletjes. Dit is de ideale plek om de meest bijzondere aankopen te doen én om de sfeer van Lille te proeven. Leuke traditie: ieder jaar stapelen de vele restaurants (voor de deur) de lege schelpen van de mosselen op en zo doen ze onderling wedstrijdje wie de hoogste berg heeft!

5. Geniet (weer) van het studentenleven
Ben je een nachtbraker? Dan is Lille helemaal de plek voor jou: Lille is namelijk een echte studentenstad. Op Rue de Solférino vind je diverse kroegen, bars en clubs en hier kan het nachtleven je niet ontgaan. Overdag vind je deze studenten ook overal terug door de stad: ze zitten samen met elkaar op het terras, picknicken in het park of ze eten een broodje bij een van de fonteinen. Het geeft in ieder geval een hele gezellige sfeer aan deze prachtige stad!

Lille

Ook leuk in Lille:

 • De Cathédrale Notre-Dame-de-la-Treille is aan de voorkant bewerkt met marmeren stenen die licht doorlaten. Wanneer je in deze kathedraal staat is dit heel bijzonder om te zien.
 • Grand Palace is een perfecte plek om even uit te rusten en de mooie gebouwen te bekijken.
 • Iedere dag vind je een leuke boekenmarkt op de binnenplaats van Vieux Bourse.
 • Wil je de stad in één keer zien? Bekijk de stad vanaf de fiets.
 • Met de Thalys ben je al (vanuit Amsterdam) binnen 2 uur en 40 minuten in Lille!

Heb jij nog leuke tips voor Lille?

4 Comments
 • Daphne | Travelshot.nl

  Leuk Lille ! Ik ben er een dagje geweest vorig jaar en vond het ook zeker een bezoekje waard! Grappig trouwens dat daar de dierentuin gewoon gratis is .. 🙂

  • Maud

   Aah, leuk! Is inderdaad heel grappig.. Hier betaal je vaak de hoofdprijs voor een kaartje!

 • Marcella

  Lille lijkt me echt heel erg leuk, ik wil de stad echt graag bezoeken! Leuk artikel Daphne!

  • Maud

   Daphne!? 😉

Leave a Reply