Frankrijk

De dierentuin in Lille

Het is alweer een jaar geleden dat wij de stad Lille ontdekten. Deze stad heeft mij zo verrast dat ik er af en toe gewoon heimwee naar heb. Ik vond het geweldig om te zien hoe de Belgische cultuur terug kwam in deze Franse stad. Lille heeft diverse bezienswaardigheden. De dierentuin ‘Parc Zoologique de Lille’ is daar een leuk voorbeeld van.

De dierentuin ligt aan de rand van het centrum en in het park wat om het Citadel ligt. Naast het Citadel en de dierentuin vind je in dit park ook een leuke een soort kermis met verschillende attracties.

In de dierentuin vind je zo’n 100 verschillende diersoorten van schildpadden tot neushoorns. Wij hadden het ‘geluk’ om mee te maken hoe een Pelikaan ontsnapte, een hele belevenis! Daarnaast vonden we het geweldig om te zien hoe de apen iedere keer weer de show stalen.

In tegenstelling tot andere dierentuinen is hier de toegangsprijs wél leuk. Je kunt hier namelijk gratis naar binnen! Wij vermaakten ons prima in dit park en met name in de dierentuin! Heb je een tripje Lille op de planning staan? Vergeet dan niet om  even een kijkje te nemen bij de apen. En als je er toch bent.. Neem ook een lekker ijsje! 😉

Openingstijden:
April t/m oktober: 09.00 – 18.00 uur
November t/m maart: 10.00 – 17.00 uur

4 Comments
 • Bianca

  Alweer bijna een jaar geleden he! Tijd gaan snel! Mogen we terug?

  • maudgeniet

   Meuh; veel te lang geleden. Ik vond ‘t zo prachtig daar! Wil er nog graag een keer naartoe tijdens die brocante markt (september?).. Ik wil wel terug dus, hihi! Misschien moeten we de Thalys even vragen of we terug mogen 😉 Hihi.

 • Marcella

  Een gratis dierentuin? Hoe cool?!

Leave a Reply