Frankrijk

Accommodatie: Disneyland Hotel

 • By
 • 17 oktober 2015
 • Sticky
Disneyland Hotel

Afgelopen week zat ik twee dagen in Disneyland Parijs! We sliepen in het Disneyland Hotel; wat is dit een prachtig (en luxe!) hotel. Ik voelde me hier voor één nachtje helemaal een prinses!

Disneyland Hotel

Wanneer je het hotel in loopt wordt je overvallen door de mooie grote lobby. Het ruikt hier heerlijk en de service is perfect. Het Disneyland Hotel is ingericht in een Victoriaanse stijl met heel veel Disney-details. Ze hebben op een bescheiden manier vele Disney-figuren verwerkt in de inrichting. Zo vind je diverse Disney-figuren in het behang, op de deurknop, in de lijst van de spiegel, de tegels bij het bad en zelfs op de dop van de shampoo-flesjes. Overal is aan gedacht.

Disneyland Hotel

Het hotel heeft diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, sauna, fitnessruimte en Disney-boetiek. Voor de kinderen is er een videospeelhal en een babysit-service. Meisjes kunnen zich hier zelfs laten omtoveren, zodat zij ook voor één dag hun favoriete prinses zijn. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in twee restaurants en een bar. De locatie van dit hotel is een van de grootste voordelen. Wanneer je het hotel uit loopt, is het circa 100 meter en je staat bij de ingang van het park!


De kamer
Ik zat in een Klassieke kamer en vond deze geweldig! De kamer had maar liefst twee grote bedden (ik kon echt niet kiezen in welk bed ik wilde slapen) een tv, een goedgevulde minibar, en een ruime aparte badkamer mét bad. In de kledingkast hingen badjassen en van die leuke hotel-slippers. Ik was ongeveer een half uur op mijn kamer toen er netjes op de deur werd geklopt. Een vriendelijke meneer stond aan de deur met de vraag of alles naar wens was. Heerlijk!

Disneyland Hotel

Disneyland Hotel

Disneyland Hotel

Disneyland Hotel

Aangezien vriendjelief niet mee was, kon ik mijn spullen lekker laten slingeren. Dus na het douchen gooide ik de handdoek op de grond en liet ‘m daar lekker liggen. Toen ik na ons diner terug kwam, was mijn handdoek en de ‘ergste troep’ opgeruimd. De gordijnen waren vast dichtgedaan en ik kon eigenlijk meteen mijn bed in stappen. Ik ben deze luxe echt niet gewend in hotels, maar wat heb ik er van genoten!

 

Het ontbijt
Ik vind het altijd geweldig om in een hotel te ontbijten. Maar in het Disneyland Hotel is het helemaal een feestje! In een van de restaurants wordt ‘s morgens een zeer uitgebreid ontbijt-buffet geserveerd. Werkelijk alles was hier aanwezig: veel soorten broodjes, tig soorten beleg (zoet en hartig), drie soorten ei, spek, pannenkoeken, worstjes, fruit, yoghurt (met toebehoren), 5 verschillende sappen, koffie, thee, etc. etc. etc.

Disneyland Hotel

Disneyland Hotel

Ik heb hier absoluut een heerlijke tijd gehad. Weliswaar te kort, maar dat is altijd het geval ;-).

Ben jij wel eens in een van de Disney-hotels geweest?

3 Comments
 • Bianca

  Wat leuk om te lezen! Ik ben hier.. 18(!) jaar geleden ook geweest. Brings back memories om het weer terug te zien! Sommige dingen zijn nog helemaal hetzelfde! 🙂

  • Maud

   Hihi. Toen ik een heel klein meisje was, sliepen wij in ‘Het Cowboy-hotel’, ik geloof dat dat het Cheyenne hotel is. Maar het is zó leuk! Ik voelde me weer helemaal een klein prinsesje toen ik hier rond liep, haha!

 • Marcella

  naar mijn smaak wat te klassiek, maar het klinkt echt als een perfect hotel. Fijn ook dat de service zo goed was. Dat is echt genieten!

Leave a Reply