Duitsland

Over de grens: een dagje winkelen in Meppen

 • By
 • 29 oktober 2017
 • Sticky
Winkelen in Meppen - Maudgeniet.nl

Iedereen die mij persoonlijk goed kent of mensen die vrijwel al mijn artikelen lezen, weten ondertussen dat ik totaal niet van winkelen houd. Ik vind het wél erg leuk om te winkelen voor onze meisjes, maar als ik voor mezelf ga winkelen eindigt dit bijna altijd in een chagrijnige Maud. Shop till you drop – niet voor mij!

Het hele gedoe met die kleren in een veel te klein pashokje, waar overigens ook nog altijd verschrikkelijk licht in zit.. Gadverdamme! Maar af en toe moeten er toch nieuwe kleren in de kast komen en ik vind het dan wel heel erg leuk om er een gezellig dagje uit van te maken. En zo ging ik onlangs samen met mijn moeder een dagje naar Meppen in Duitsland!

Lees ook: De leukste babykleertjes voor Saar!

Winkelen in Meppen - Maudgeniet.nl

Meppen is leuk!
Meppen is een leuk stadje in Duitsland en voor ons vanuit Oldenzaal is het nog geen uur rijden. Het stadje is niet zo groot, maar juist daardoor wel overzichtelijk voor een dagje winkelen. Toen wij hier waren, was het extra gezellig. Want er was ook nog eens kermis.. Dit was overigens de tweede kermis die ik in Duitsland meemaakte. Eerder dit jaar ging ik naar de Maria Geburts Markt in Telgte en ook daar was een kermis aanwezig.

Tijdens ons dagje winkelen in Meppen kwamen we niet alleen in diverse winkels, maar we kwamen ook allerlei kraampjes tegen met lekkernijen zoals braadworsten en heerlijke gebakken champignons, hihi. Want voor mijn gevoel ben je pas écht in Duitsland geweest als je een braadworst hebt gegeten. Smullen!

Lees ook: Over de grens – Maria Geburts Markt in Telgte

En parkeren is goedkoop!
We parkeerden de auto in een parkeergarage midden in het centrum en liepen op ons gemakje door het stadje. Voor ruim 3 uur parkeren moesten we maar € 2,00 betalen. HAHA! Ik moest er om lachen! Die prijzen voor parkeergarages kennen wij echt niet in Nederland.. Zelf moest ik tijdens het winkelen echt oppassen dat ik niet alleen maar naar kleding voor Fenne en Saar keek, maar echt een keer naar kleding voor mezelf. Uiteindelijk ben ik best wel goed geslaagd, onder andere bij H&M.

Maar er waren meer leuke winkels, zoals kledingzaak Bockmann. Zij hebben een leuke afdeling voor dames, maar zeker ook voor heren. Hier kun je bijna alleen maar slagen! De afwisseling maakt het voor mij extra leuk tijdens een dagje shoppen. Daarom bezochten we ook de woonwinkel Depot. Hier deed ik leuke inspiratie op om ons huis nog gezelliger te maken. We zijn dan nog steeds wel bezig met #ProjectZolder, maar ook onze woonkamer krijgt binnenkort een kleine make-over. Zoveel zin in!

Winkelen in Meppen - Maudgeniet.nl

Leuke tip!
Ben je door al dat geshop toe aan een drankje en misschien zelfs wel een hapje? Klinkt voor mij niet meer dan logisch hoor! Drink een heerlijke weinschorle (wijn gemengd met spa rood) of –net als de rest van Duitsland- een biertje bij Restaurant Schmidt am Markt of bij Rathaus Café Meppen. Beide plekjes zijn erg leuk voor een pitstop. Ik vind het sowieso leuk om te zien hoe ongegeneerd vrouwen grote glazen bier drinken in Duitsland. Want tsja.. Waarom ook niet?

Winkelcentrum Die Mep
Nadat we het centrum van Meppen voor het grootste gedeelte wel gezien hadden, besloten we om ook nog een bezoekje te brengen aan Winkelcentrum Die Mep. Vanuit het centrum reden we hier binnen een paar minuutjes naar toe en ook hier kun je leuk en gezellig winkelen. Je vindt hier diverse kledingwinkels, maar ook een supermarkt. Ik vind het iedere keer weer leuk om boodschappen te doen in Duitsland, dus dat kun je hier mooi combineren. Mijn moeder kon het niet laten om hier een beetje sauerkraut mee te nemen. Want de zuurkool in Duitsland is toch echt stukken lekkerder! Ik kocht uiteindelijk hele leuke schoenen bij Deichmann, een beetje te vergelijken met Van Haren..

Winkelen in Meppen - Maudgeniet.nl

Afsluiten met een lekker etentje!
Wij sloten ons dagje winkelen in Meppen af met een etentje bij Waldgasthof Röckers, buiten het centrum van Meppen. Een fijne en groene plek om lekker bij te komen van een gezellig dagje shoppen!

 

2 Comments
 • Darina

  Lijkt me zeker een leuk stadje om te gaan winkelen. Weer eens wat anders!

 • Jeanine

  Leuk! Meppen is mijn “Tweede thuis” wij hebben er járen op de camping gestaan. Super gezellig. Heerlijk dorpje. Echt knus. Ook tijdens kerst is het er heel gezellig.
  Onder de kaufland kan je zelfs gratis parkeren, met een blauwe schijf. Je lacht je kapot! Ook de marktkauf vlak bij op het industrie terrein is geweldig, net verbouwd, je weet niet wat je ziet.

  Ik herken je verhaal helemaal. Erg leuk om te lezen.
  Groet Jeanine.

Leave a Reply