Duitsland

Over de grens: Tierpark Nordhorn

  • By
  • 27 juni 2017
  • Sticky
Tierpark Nordhorn

In mijn artikel over mijn zwangerschapsverlof vertelde ik al dat ik weer graag eens naar de dierentuin in Nordhorn wilde. Zaterdags voor Vaderdag wilde ik met Madame een cadeautje knutselen, toen Jasper opeens met het idee kwam om naar Tierpark Nordhorn te gaan. Voor ons is dit maar (!) 20 minuutjes rijden en toch komen we er veel te weinig. Sterker nog: met Fenne waren we er nog nooit geweest!

Tierpark Nordhorn

De varkentjes op de foto hierboven waren nog maar 2 dagen oud toen wij hier waren, kijk toch eens wat schattig!

Tierpark Nordhorn
De dierentuin in Nordhorn is niet groot, maar er is wel van alles te beleven. Zo is er een kinderboerderij waar je de bokjes kunt voeren en de varkentjes kunt aaien. Er is een vogelverblijf waar je vogels kunt voeren, als je het geduld hebt om een tijdje stil te zitten tenminste. 😉 Als je een tijdje wacht, komen de vogeltjes vanzelf op je hand zitten! Ook kun je in het verblijf van de alpaca’s en kun je deze gewoon aaien, zo leuk!

Tierpark Nordhorn

Ik vond het vooral heel leuk om te zien dat Madame nergens bang voor is. Ze wil graag de kippen aaien, de bokjes voeren en noem het allemaal maar op!

In de dierentuin kun je ook regelmatig zien hoe de dieren gevoerd worden. Een hele belevenis en er wordt een hele show van gemaakt met veel uitleg over de dieren en hun voedsel. Af en toe mag er zelfs een kindje helpen!

Tierpark Nordhorn

Grote speeltuin
In de dierentuin vind je een aantal plekken om te spelen, waaronder een hele grote speeltuin. Een plek waar de kinderen zich een hele tijd goed kunnen vermaken en papa en mama hebben een goed zicht op de speeltuin vanaf het terras. Bij slecht weer is er trouwens ook een indoor-speeltuin. Bij de speeltuin zit ook een cafetaria. Ons motto is dat als je in Duitsland bent, dan moet je een braadworst eten. Dus zo gezegd zo gedaan.. 😉

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn

Wij hebben hier een heerlijke middag gehad. De dierentuin is leuk voor een paar uurtjes, maar je kunt je hier ook zeker een hele dag vermaken. Er worden regelmatig leuke dagen georganiseerd in de dierentuin.

Fenne was niet meer weg te slaan bij de kippen, te grappig. Ben je in een dierentuin, wil je het liefste alleen maar naar de kippen! Maar ook de zebra’s waren natuurlijk favoriet.

Tierpark Nordhorn

Extra leuk! Het is ook mogelijk om te verblijven in een vakantiehuisje in de dierentuin. In totaal zijn er vijf vakantiehuisjes, verdeeld over twee woningen, beschikbaar en ze zitten echt op het park zelf.

Praktische informatie
Tierpark Nordhorn is het hele jaar geopend. In het zomerseizoen kun je er terecht van 09.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot 18.00 uur) en in het winterseizoen van 09.00 uur tot 18.00 uur. Check altijd even de website voor de actuele openingstijden!

Als je de toegangsprijzen van dierentuinen in Duitsland vergelijkt met de dierentuinen in Nederland, dan lach je je kapot! Wij moesten met z’n drietjes maar € 19,00 betalen. Kinderen jonger dan 4 jaar zijn gratis en voor volwassenen betaal je maar € 9,50 per persoon. Ook het eten en drinken in de dierentuin is niet duur. Voor een patatje met een braadworst en een cola betaalden wij € 6,90.

Meer informatie over Tierpark Nordhorn en de actuele openingstijden, toegangsprijzen en beschikbaarheid van de vakantiehuisjes kun je vinden op de website.

 

1 Comment
  • Marcella

    Wij zijn er een jaartje of wat geleden geweest met een vriendin en haar kinderen. Wat een leuke dierentuin! En die toegangsprijs is inderdaad een lachertje 😉

Leave a Reply