Duitsland

3x leuke steden voor een weekendje weg in Duitsland

  • By
  • 23 januari 2019
  • Sticky
Keulen - Maudgeniet.nl

Wij gaan regelmatig een weekendje weg; meestal met de kindjes, maar af en toe ook met z’n tweetjes. Aangezien we dichtbij de Duitse grens wonen, kiezen we er dan ook regelmatig voor om naar Duitsland te gaan voor een weekendje weg of een dagje uit. Duitsland heeft zoveel mooie steden; ik tip drie leuke steden die nog op mijn weekendje weg wishlist staan!

Düsseldorf

Voordat Fenne en Saar geboren waren, zijn Jasper en ik eens een weekendje naar Düsseldorf geweest. Jasper ging hier eerder wel eens met z’n vrienden naartoe en dan is Düsseldorf de perfecte stad. Je kunt hier namelijk heel leuk uitgaan. Dat wilde ik toen wel eens meemaken en later ben ik met Jasper een weekendje naar Düsseldorf geweest. Wij waren hier tijdens de kerstmarkten en dat was zo leuk! Verder kun je hier uitgebreid winkelen en de Bolkerstraße is dus de perfecte plek voor het uitgaan. Hier wil ik nog heel graag eens naartoe voor een weekendje weg, zodat we ook de andere bezienswaardigheden kunnen bekijken. 😉

Keulen

Keulen staat ook al een hele tijd op  mijn wishlist, ik heb hier zoveel leuke dingen over gehoord en gelezen. Hoe zo’n weekendje er dan uit moet zien? Geen idee! Lekker rondslenteren door de stad, een braadworst eten en een biertje drinken in een biergarten. De Dom beklimmen natuurlijk, het chocolademuseum bezoeken, een slotje hangen aan de Hohenzollern Brucke en vooral genieten!

München

München is niet bepaald ‘om de hoek’ en best wel een eindje rijden. Maar toch staat ook deze stad op mijn wishlist, alleen al om de Oktoberfeesten eens mee te maken. Dit lijkt me zó tof en echt een groot feest! Van mij hoeft dit ook geen heel weekend te duren, maar om dit één dag mee te maken lijkt  me erg leuk. Met een grote groep vrienden aan zo’n lange tafel zitten in een tent vol met bier en foute (blaaskapel) muziek.

De rest van het (lange) weekend kunnen we dan gebruiken om de stad te bekijken. Ik ben nieuwsgierig naar het paleis van München,  de Englischen Garten (een van de grootste stadsparken) en het uitzicht over de stad vanuit de Peterskirche. Kom maar op met dat weekendje weg!

Belangrijk om te weten!

Het is belangrijk om te weten dat deze steden allemaal een umweltzone hebben ingesteld. Dat houdt in dat wanneer je met een auto het centrum in rijdt, dat je hiervoor een milieusticker nodig hebt. Deze milieusticker is verplicht en wanneer je die niet hebt, riskeer je een hoge boete. Het is dan ook verstandig om zo’n Duits milieuvignet van te voren aan te schaffen en daarmee de hoge boete te ontlopen. In totaal zijn er maar liefst vijftig steden in Duitsland waar zo’n sticker verplicht is!

No Comments
Leave a Reply