Duitsland

Over de grens: winkelen, spelen in het Stadtpark en waterfietsen in Nordhorn

  • By
  • 5 augustus 2018
  • Sticky
Pier 99 in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Er gaat vrijwel geen weekend voorbij dat wij op pad zijn. We gaan een weekendje weg, we zoeken een leuke speeltuin op of we plonsen met z’n allen in een zwembad. Deze uitjes doen we niet alleen in Nederland, we gaan ook regelmatig even over de grens. In Duitsland komen we elke keer weer nieuwe leuke plekjes tegen. Afgelopen week gingen we met z’n viertjes een dagje naar Nordhorn. Eerder kwamen we hier best wel vaak, maar nu was het al wel weer een hele tijd geleden..

Winkelen in Nordhorn

Voor ons is het nog geen 20 minuutjes rijden naar Nordhorn, dus vooral vroeger kwam ik hier regelmatig om bijvoorbeeld een middagje te winkelen. Ook deze keer doken we een aantal winkels in. Winkelen in Nordhorn is leuk, want het centrum is compact en je vindt hier veel verschillende winkels. Van internationale ketens tot Duitse ketens. Dit zijn onder andere de H&M, Only, Jack & Jones, C&A, Bockmann, Bonita en Engbers. Een aantal van deze winkels zitten in het winkelcentrum Vechte Arkade.

Wanneer je gaat winkelen in Nordhorn loop je met name door de hoofdstraat. In de hoofdstraat vind je niet alleen winkels, maar ook mogelijkheden om iets te eten of te drinken. Wij besloten om een ijsje te eten bij Eiscafe Pinocchio, een groot succes bij onze kindjes! In de hoofdstraat vind je ook een aantal fonteintjes in de grond, leuk voor de kindjes om mee te spelen zéker met dit warme weer! In het centrum zijn verschillende plekken waar je (goedkoop) kunt parkeren. Wij parkeerden ruim 2 uur in een parkeergarage en moesten € 2,50 betalen.

Winkelen in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Het Stadtpark Nordhorn

Wij gingen een dagje op pad met Fenne en Saar en dat betekent vooral dat we niet te lang ‘doelloos’ moeten slepen met ze. Het is dan altijd fijn voor ze om ook even wat leuks te doen met ze en dus besloten we om naar het Stadtpark te gaan. Ondanks dat ik misschien al wel honderd keer in mijn leven in Nordhorn ben geweest, was ik nog nooit in het Stadtpark geweest en dit park is zo leuk! Wij hebben ons hier een hele tijd vermaakt. Terwijl Fenne druk aan het spelen was in de speeltuin, wandelde een van ons met Saar en die viel zo in slaap! Dus besloten wij om ook even wat te drinken in het Stadtpark, je vindt hier namelijk twee horecagelegenheden: Kaffeemühle am Park en Gecco Gasthouse.

Ik vind zo’n stadspark altijd zo leuk om te zien en ik baal dan altijd dat wij dat niet op zo’n manier hebben in onze stad. Ik vind het zo leuk om te zien dat er ouders met de kinderen naar de speeltuin gaan, dat er gepicknickt wordt met vrienden, dat er mensen hardlopen of dat er juist mensen rustig op een bankje zitten met een boek en een appel.

Stadtpark Nordhorn / Maudgeniet.nl

Stadtpark Nordhorn / Maudgeniet.nl

Stadtpark Nordhorn / Maudgeniet.nl

Waterfietsen in Nordhorn bij Pier 99

Nordhorn is echte waterstad, de hele binnenstad wordt omstroomd door de rivier de Vechte. En als er zoveel water is moet je daar natuurlijk gebruik van maken! Bij Bootsclub Nordhorn zijn er diverse verhuurmogelijkheden voor op het water. Je kunt hier bootjes huren, kano’s, sups en waterfietsen. Wij huurden hier een waterfiets en ik ging samen met Fenne de Vechtesee op. Het was haar eerste keer op de waterfiets en ze vond het heel spannend en leuk, hihi. Vanuit hier kun je zo de binnenstad van Nordhorn in ‘fietsen’, maar wij besloten om een paar rondjes over de Vechtesee te gaan.

Je betaalt € 3,50 per uur per persoon om te waterfietsen in Nordhorn. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Ook handig om te weten: kinderen onder de 6 jaar moeten ook een zwemvest aan!

Waterfietsen in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Waterfietsen in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Dagje Nordhorn afsluiten bij Pier 99!

Tsja.. En als we dan toch in de buurt zijn, dan mag een bezoekje aan Pier 99 natuurlijk niet ontbreken! Bij Pier 99 heb ik altijd het gevoel alsof ik aan het strand ben. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Vechtesee, het terras aan de zijkant ligt vol met zand (feest voor kleine kindjes!) en ze hebben er van die gezellige typisch Duitse strandhuisjes staan. Erg leuk!

Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. Het drankje AnanasSchorle (ananassap met spa rood) is mijn absolute favoriet. De menukaart is uitgebreid en je vindt hier onder andere schnitzels, pasta’s en pizza’s, diverse visgerechten en heel veel andere lekkere dingen.

Je vindt Pier 99 aan de Heseper Weg 40 in Nordhorn. Zij zijn dagelijks geopend van 07.00 uur tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02.00 uur.

Waterfietsen in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Pier 99 in Nordhorn / Maudgeniet.nl

Nordhorn is zoveel meer dan de dierentuin!

Heel veel mensen kennen Nordhorn vooral van Tierpark Nordhorn. Ik vind de dierentuin in Nordhorn ontzettend leuk, maar Nordhorn is zoveel meer dan alleen maar de dierentuin. De stad zelf is ook helemaal de moeite waard voor een een leuk dagje uit.

 

2 Comments
  • Wanda

    Leuk! Toevallig waren mijn ouders dit jaar in jouw geliefde Twente op vakantie en zijn ze van daaruit ook een paar keer naar Nordhorn geweest. Ook zij waren er erg enthousiast over zodat ik deze stad nu ook op mijn lijstje heb gezet!

  • Marcella

    Leuk, zo te lezen moet ik zeker eens terug naar Nordhorn! Ik heb tot nu toe alleen de dierentuin gezien. Die trouwens ook érg leuk is!

Leave a Reply