Duitsland

De leukste kerstmarkten in Duitsland net over de grens | The days before Christmas

  • By
  • 9 december 2019
  • Sticky
Kerstmarkten in Duitsland - Maudgeniet.nl

Sinterklaas is weer uit het land en dat betekent dat de kerstboom weer in de kamer staat. Samen met Nicole van Meisje Eigenwijsje komen er de komende tijd een aantal leuke blogs over Kerst online. The days before Christmas! Ik deel vandaag de leukste kerstmarkten in Duitsland, net over de grens vanuit Twente. Nicole deelt de leukste kerstuitjes in haar regio. Benieuwd naar de leukste en gezelligste kerstuitjes in Brabant en Limburggezelligste kerstuitjes in Brabant en Limburg? Dan moet je het artikel van Nicole lezen!

Om het ultieme kerstgevoel te beleven, mag een bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken! Vooral de kerstmarkten in Duitsland vind ik altijd zo gezellig. Ik ben zo blij dat wij dichtbij de Duitse grens wonen, want zo zijn de kerstmarkten nog dichterbij! Er zijn natuurlijk ontelbaar veel kerstmarkten in Duitsland, maar ik zet de leukste kerstmarkten op een rijtje die vanuit Twente redelijk snel en makkelijk toegankelijk zijn!

De leukste kerstmarkten in Duitsland, net over de grens (vanuit Twente)

In bijna iedere grote stad in Duitsland is er wel een kerstmarkt te vinden. De meeste van deze kerstmarkten gaan eind november al open en sluiten pas op 23 december. Maar ook de kleinere stadjes en zelfs de kleine dorpjes hebben vaak een kerstmarkt, het enige verschil is dat die kerstmarkten minder groot zijn en dat ze vaak maar een paar dagen open zijn. Voor alle actuele kerstmarkten en de bijbehorende openingstijden kun je een kijkje nemen op Kerstmarktenoverdegrens.nl.

Ik vind het vooral altijd leuk om tegen het einde van de middag te gaan. Wanneer het donker(der) wordt en je alle lampjes goed kunt zien. Een warme chocolademelk, glühwein of eierpunch er bij en natuurlijk een paar braadworsten. De meeste (grote) kerstmarkten zijn het drukste tussen 16.00 uur en 20.00 uur en dan kun je het gevoel extra goed ervaren, tussen alle locals. Tijd om mijn favorieten op een rijtje te zetten!

Münster

Münster heeft in totaal vijf verschillende kerstmarkten, allemaal verspreid over de stad. Geloof mij maar.. Alle kerstmarkten zijn even gezellig! En niet alleen de kerstmarkten zien er gezellig uit, de hele stad is veranderd in een soort wintersprookje! Voor ons is het alweer drie jaar geleden dat we een weekendje qualitytime hadden op de kerstmarkt van Münster. We hebben het hier enorm naar onze zin gehad. Aanrader dus! Je kunt hier terecht t/m 23 december.

Lees ook: Bezoek de kerstmarkten in Münster

Osnabrück

De kerstmarkten in Osnabrück staan er om bekend een van de mooiste kerstmarkten in het noorden van Duitsland te zijn. Niet alleen in Duitsland, maar ook internationaal staat deze kerstmarkt in de boeken als de mooiste kerstmarkt van Duitsland. Tijdens de kerstmarkt mag een bezoekje aan de grootste speeldoos ter wereld, de 100 jaar oude draaimolen en de ijsbaan uiteraard ook niet ontbreken!

Nordhorn

Nordhorn is een van mijn favoriete plekjes om te bezoeken in Duitsland. Niet per se omdat dat nou het allerleukste stadje is, maar voor ons is het lekker dichtbij en het is er altijd leuk en gezellig. Ook in Nordhorn wordt de kerstmarkt uitgebreid gevierd, je kunt er onder andere deelnemen aan een van de vele punchtochten over de Vechtesee. Hoe leuk is dat!?

Op zoek naar een kerstmarkt die vooral voor de kinderen ontzettend leuk is? Van 6 tot en met 15 december is er een kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn. Niks leuker dan een kerstmarkt combineren met de dierentuin!

Düsseldorf

In Düsseldorf vind je verschillende kerstmarkten én een ijsbaan. Echt alles om het uitgebreide kerstsfeertje te ervaren is hier aanwezig, een hele gezellige stad om een kerstmarkt te bezoeken! En om het uitje extra compleet te maken, breng je (op zaterdagavond) een bezoekje aan Bolkerstrasse.. Hier kun je heel erg leuk uitgaan. 😉

Oberhausen

Het winkelcentrum CentrO in Oberhausen is sowieso een erg leuk uitje, maar in de periode van kerst is dit dé plek waar je met kinderen moet zijn. Hier vind je een hele leuke kerstmarkt met een sleetjes-baan en volgens mij is er zelfs een reuzenrad, zodat je de kerstmarkt van bovenaf kunt zien. Erg leuk lijkt mij dat. Om het dagje uit met kinderen helemaal compleet te maken, mag een bezoekje aan Sea Life en Legoland niet ontbreken. Wij hadden deze kerstmarkt op de planning staan voor een dagje weg met de meisjes, maar we komen er met de planning (en de vele prikkels) helaas niet uit. Dus ik bewaar deze toffe plek voor volgend jaar!

Ochtrup: Designer Outlet

Wie een kerstmarkt wil combineren met een dagje winkelen, moet bij Designer Outlet Ochtrup zijn. Laten we eerlijk zijn.. De decembermaand is al duur genoeg. 😉 Dus kerstcadeautjes kopen met flinke kortingen is een fijn idee, breng na het winkelen een bezoekje aan de knusse kerstmarkt en jouw dagje uit is compleet én je hebt alle kerstcadeaus en -outfits binnen. Win-winsituatie!

Nog veel meer leuke kerstmarkten in Duitsland!

Behalve op deze plekken, zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere leuke kerstmarkten in Duitsland. Let op: deze kerstmarkten zijn lang niet allemaal geopend van eind november tot 23 december. Check dus altijd even goed de openingstijden voordat je een bezoekje gaat brengen aan deze leuke kerstmarkten in Duitsland! Even Google’en en binnen no time heb je je antwoord.

Onder andere in Meppen, Bochelt, Lingen, Bad Bentheim, Gronau, bij Schloss Raesfeld, Rheine, Melle, Tecklenburg en Lingen vind je de kleinere, maar hele gezellige kerstmarkten.

Kerstmarkten in Duitsland - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Nicole

    Oberhausen staat hier al jaren op de planning haha, maar ben ook bang dat het er niet van gaat komen dit jaar.

Leave a Reply