Duitsland

Over de grens: de leukste kerstmarkten in Duitsland

  • By
  • 25 november 2018
  • Sticky
Kerstmarkten in Duitsland - Maudgeniet.nl

De meest gezellige maand van het jaar komt er weer aan. En dat betekent niet alleen maar Sinterklaas vieren, maar dat betekent ook dat de kerstboom straks weer tevoorschijn komt. En om het ultieme kerstgevoel te beleven, mag een bezoekje aan de kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken! En vooral de kerstmarkten in Duitsland vind ik altijd zo gezellig. Ik ben zo blij dat wij dichtbij de Duitse grens wonen, want zo zijn de kerstmarkten nog dichterbij! Er zijn natuurlijk ontelbaar veel kerstmarkten in Duitsland, maar ik zet de leukste kerstmarkten op een rijtje die vanuit Twente redelijk snel en makkelijk toegankelijk zijn!

De leukste kerstmarkten in Duitsland, net over de grens (vanuit Twente)

In bijna iedere grote stad in Duitsland is er wel een kerstmarkt te vinden. De meeste van deze kerstmarkten gaan eind november al open en sluiten pas op 23 december. Maar ook de kleinere stadjes en zelfs de kleine dorpjes hebben vaak een kerstmarkt, het enige verschil is dat die kerstmarkten minder groot zijn en dat ze vaak maar een paar dagen open zijn. Voor alle actuele kerstmarkten en de bijbehorende openingstijden kun je een kijkje nemen op Kerstmarktenoverdegrens.nl.

Ik vind het vooral altijd leuk om tegen het einde van de middag te gaan. Wanneer het donker(der) wordt en je alle lampjes goed kunt zien. Een warme choco, glühwein of eierpunch er bij en natuurlijk een paar braadworsten. De meeste (grote) kerstmarkten zijn het drukste tussen 16.00 uur en 20.00 uur en dan kun je het gevoel extra goed ervaren, tussen alle locals.

Münster
Münster heeft in totaal vijf verschillende kerstmarkten, allemaal verspreid over de stad. En alle kerstmarkten zijn allemaal even gezellig! En niet alleen de kerstmarkten zien er gezellig uit, de hele stad is veranderd in een soort wintersprookje!

Lees ook: Bezoek de kerstmarkten in Münster

Osnabrück
De kerstmarkten in Osnabrück zijn een van de mooiste kerstmarkten in het noorden van Duitsland. Tijdens de kerstmarkt mag een bezoekje aan de ijsbaan uiteraard ook niet ontbreken!

Nordhorn
Ook in Nordhorn wordt de kerstmarkt uitgebreid gevierd, je kunt er onder andere deelnemen aan een van de vele punchtochten over de Vechtesee! En van 8 tot en met 16 december is zelfs een kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn.

Düsseldorf
Ook in Düsseldorf vind je verschillende kerstmarkten én een ijsbaan. Echt alles om het uitgebreide kerstsfeertje te ervaren is hier aanwezig, een hele gezellige stad om een kerstmarkt te bezoeken! En om het uitje extra compleet te maken, breng je (op zaterdag) een bezoekje aan Bolkerstrasse.. Hier kun je heel erg leuk uitgaan. 😉

En nog meer leuke kerstmarkten in Duitsland!

Behalve in deze vier relatief grotere steden, zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere leuke kerstmarkten in Duitsland. Let op: deze kerstmarkten zijn lang niet allemaal geopend van eind november tot 23 december. Check dus altijd even goed de openingstijden voordat je een bezoekje gaat brengen aan deze leuke kerstmarkten in Duitsland!

Onder andere in Meppen, Bocholt, Lingen, Bad Bentheim, Gronau, bij Schloss Raesfeld, Rheine, Melle, Tecklenburg en Lingen vind je de kleinere, maar hele gezellige kerstmarkten.

Wat staat er dit jaar op onze planning?

Wij gaan dit jaar naar de kerstmarkt in Lingen en ik ben nu al heel nieuwsgierig. Ik heb gehoord en gelezen dat het een gezellige en knusse kerstmarkt is, waar ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Maar ik ben ook heel nieuwsgierig naar de Bos-kerstmarkt in Borken-Marbeck. Dat kan natuurlijk alleen maar heel gezellig zijn zo midden in het bos!

Kerstmarkten in Duitsland - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply