Duitsland

Over de grens: slapen in een Germanenhaus bij Alfsee

 • By
 • 16 augustus 2018
 • Sticky
Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Soms voel ik me zo’n geluksvogel! Ik ben begonnen met bloggen als hobby en deze hobby is nu een klein beetje uit de hand gelopen, maar ik vind het nog altijd zó leuk. Zeker wanneer ik hele mooie plekjes mag ontdekken. Onlangs ontdekten we dus zo’n plekje, we sliepen namelijk in Germanenland bij de Alfsee. We maakten er een gezellig meidenweekend van, samen met mijn vriendinnetje en onze oudste kindjes gingen we op pad.

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Recreatiemeertje de Alfsee

De Alfsee is een recreatiemeertje op zo’n half uurtje rijden van Osnabrück. Bij dit recreatiemeertje vind je Camping Alfsee Ferien- & Erlebnispark, een ruim opgezette camping aan een meertje met ook nog eens heel veel leuke activiteiten. En deze zomer (2018) is er een heel nieuw dorpje gebouwd: het Germanenland. En ik kan je vertellen dat dit Germanenland ontzettend leuk is!

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Lees nog meer inspiratie voor vakantiehuisjes in Duitsland!

Germanenland bij de Alfsee

Naast de camping is dus een klein vakantieparkje gebouwd met allemaal houten huisjes die gebouwd zijn in een Germaanse stijl. Wanneer je het vakantieparkje binnen komt, moet je door grote houten poorten naar binnen. Vervolgens staan de huisjes in verschillende rondjes bij elkaar en in het midden daarvan staat dan een klein speeltoestel. Her en der vind je veel hout en ondertussen wordt er nog steeds gebouwd aan een grote houten speeltuin bij Germanenland. Leuk!

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Ons huisje

Wij slapen in een kleine houten bungalow voorzien van allerlei luxe. Zo is er een redelijk ruime woonkamer met eethoek en ook nog een ruime keuken met onder andere een kookplaat, een oven en een vaatwasmachine. De bungalow is helemaal ingericht in Germaanse stijl, zo is bijna alles bijvoorbeeld van hout. Zelfs de bank in de woonkamer is van hout (wel met kussens hoor!) en we moeten keihard lachen als we het servies in de keukenkastjes zien: dit weekend drinken wij koffie en wijn uit echte kelken!

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

De bungalow heeft twee slaapkamers met op beide kamers twee bedden (ook van hout natuurlijk!). Eerst willen we onze peuters bij elkaar op dezelfde slaapkamer plaatsen en vervolgens bedenken we ons dat dit misschien niet zo’n goed idee is. Ze zullen elkaar ‘s avonds ongetwijfeld wakker houden en elkaar ‘s morgens sowieso wakker maken. En dit willen we natuurlijk niet. Dus ploffen Fenne en ik op de ene slaapkamer en Patty en Merle op de andere slaapkamer. Goed geregeld! Stiekem vind ik het heerlijk om ‘s nachts Fenne’s handje vast te houden en ‘s morgens naast haar wakker te worden. Ook de badkamer in de bungalow is prachtig. Hier kunnen we ons prima vermaken dit weekend!

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Leuke dingen doen ‘om de hoek’

We vinden het ontzettend leuk in Germanenland en als het aan ons ligt, hoeven we hier eigenlijk niet weg. Maar we weten dat we natuurlijk ook onze peuters ‘moeten vermaken’ en dus gaan we op zoek naar leuke activiteiten in de buurt. En dat zijn er veel! De Alfsee zelf is natuurlijk al heel erg leuk: zandkastelen bouwen op het strandje, kijken naar het waterskiën of spelen in de speeltuin. Maar op een paar honderd meter afstand zijn er ook veel leuke dingen om te doen, vooral als je hier met kinderen bent.

Wij gaan de ene dag naar Irrgarten Erlebnisland te gaan, een grote buitenspeeltuin met allerlei speeltoestellen, airtrampolines, een caviaverblijf en een hele stapel hooibalen. Onze peuters zijn nog te klein om te minigolfen en we sturen ze ook nog niet het grote doolhof in, maar dat is voor de grotere kinderen wél erg leuk! De andere dag komen er regelmatig kleine regenbuitjes. Maar Bullermeck Indoor-funcenter zit om de hoek en dus zitten we ruim 4,5 uur (!) met de peuters in de binnenspeeltuin. Fenne is niet weg te slaan bij de trampolines en ook klimmen ze regelmatig in de klimtoestellen of gaan ze samen van de grote glijbaan, zo kunnen de mama’s uitgebreid bijkletsen en koffie drinken.

Germanenland Alfsee / Maudgeniet.nl

Eten aan de boulevard

Op beide dagen zijn de meisjes ontzettend druk met spelen en aan het einde van de middag zijn ze dan ook helemaal kapot. We gaan terug naar het Germanenland waar ze even lekker kunnen chillen, maar na een half uurtje chillen willen ze er al weer op uit met de loopfiets. Prima, want in Germanenland kunnen ze eigenlijk geen kant op. Fijn! Daarna gaan we -uiteraard met de loopfietsjes- richting de boulevard die bij de camping is. De boulevard is niet heel groot, maar wel erg leuk voor het sfeertje. Hier kun je de benodigdheden voor het waterskiën huren, eten bij het restaurant, spelen in de speeltuin, wat drinken in de bistro of juist streetfood kopen bij een van de kraampjes die er stonden. Aangezien onze peuters echt moe zijn, eten we beide avond iets op de boulevard. We eten schnitzels en scoren heel veel punten bij de meisjes met een heerlijke crepe. Na het eten gaan we nog snel even douchen en vervolgens vallen ze allebei in no-time in slaap.

En dan wordt het tijd voor de mama’s om bij te kletsen en wijn te drinken op onze veranda. Cheers to the weekend!

Weekendje weg Alfsee / Maudgeniet.nl

Wat een heerlijk weekend!

Vorig jaar gingen we ook al met onze meisjes een weekendje weg, toen gingen we op pad naar Hezingen. Dit was ook ontzettend leuk, maar nu ze allebei iets zelfstandiger zijn is het voor ons veel relaxter. We hadden zo’n leuk meidenweekend. We hebben meteen maar even besloten om er een traditie van te maken. Goed idee toch!?

 

4 Comments
 • ivonne

  Wat een leuk plekje om zo met de dames op pad te gaan. Dat huisje ziet er super uit. Kun je in de buurt ook wandelen en fietsen Maud?

  • Maud

   Het was een heel leuk plekje en een meidenweekend is extra gezellig natuurlijk. In de buurt is er van alles te doen, je kunt er ook zeker wandelen en fietsen. Iets voor jullie?

 • Nicole Orriëns

  Wat een prachtig park is dat zeg! Ik vind de uitstralig heel rustiek. Ik kan me voorstellen dat je het daar leuk hebt gehad.

  • Maud

   Het was er geweldig! Echt een hele dikke aanrader 😀

Leave a Reply