Dagje uit Duitsland

Over de grens: het kasteel bezoeken, picknicken en spelen in Bad Bentheim

  • By
  • 19 augustus 2018
  • Sticky
Dagje naar Bad Bentheim / Maudgeniet.nl

Vanuit Oldenzaal is het maar een klein half uurtje rijden naar Bad Bentheim. En ondanks dat dit sprookjesachtige dorpje zo dichtbij ons is, komen we er bijna nooit.. Maar toen we onlangs een weekendje weg waren, zaten we ook dichtbij Bad Bentheim en besloten we om er een leuk dagje van te maken!

Lees ook: Glamping bij Campingpark Haddorfer Seen

Bezoek het kasteel: Burg Bentheim

Het Kasteel in Bad Bentheim is zo ontzettend leuk om te bezoeken, zowel met kinderen (want indrukwekkend!) als zonder kinderen (want indrukwekkend!). Eerder ging ik al naar dit kasteel om foto’s te maken voor mijn fotografiecursus destijds, nu waren we er met de kindjes. Je kunt hier met een gids naar binnen of gewoon op je eigen gemakje rondlopen en de verschillende kamers bekijken. Maar je kunt ook over de kasteelmuren wandelen en genieten van het uitzicht. Het uitzicht is hier echt oneindig, zo gaaf! Leuk feitje: Het kasteel is nog steeds bewoond! En ook niet onbelangrijk.. Als je net de poort van het kasteel door bent gelopen, zit er ook een Cafe im Schloss. Een gezellige plek waar je heerlijke taartjes kunt eten en waar de kindjes zich prima konden vermaken op het gras!

Dagje naar Bad Bentheim / Maudgeniet.nl

Wandelen en picknicken in het park van Bad Bentheim

Achter het kasteel zit een groot park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Al dit moois is gewoon in het centrum van Bad Bentheim en echt bijna niet te missen.. Wij kochten broodjes bij de bakker (LIEFDE voor Duitse bakkers!) en aten die gezellig in het park op. In het park vind je heel veel groen, prachtige bloemen en in het midden vind je een grote fontein. Fenne vond de fontein zo leuk en interessant! Vooral als er grapjes worden gemaakt dat mama er in gegooid wordt! 😉

Dagje naar Bad Bentheim / Maudgeniet.nl

Spelen in de grote speeltuin

Dichtbij het park van Bad Bentheim vind je een hele leuke speeltuin! De speeltuin is opgedeeld in drie verschillende zones met allemaal verschillende speeltoestellen. Een van die zones heeft allemaal toestellen van hout waar je kunt spelen met zand en water (met een waterpomp). De andere zone heeft een grote houten speeltrein waar je in kunt klimmen en spelen en de andere zone heeft allemaal klimtoestellen met glijbanen en schommels. Hier hebben we ons een hele tijd vermaakt! Saar sliep lekker in de buggy, wij zaten op een van de bankjes en Fenne had heeel veel plezier in de speeltuin!

Dagje naar Bad Bentheim / Maudgeniet.nl

Ook erg leuk op zondag!

Wij waren hier op zondagmorgen in de vakantieperiode en het was redelijk rustig. Ons idee was om voor het middagslaapje van Saar weer terug te gaan, maar Saar werd een stuk eerder moe dan verwacht. En verder hadden we het hier zo leuk en gezellig dat we eigenlijk nog helemaal niet weg wilden! Voor we het wisten was Saar al in de buggy in slaap gevallen en zo hadden we een beetje bonustijd in het leuke Bad Bentheim!

Bad Bentheim is heel erg leuk op zondag; dan zijn er verschillende tentjes waar je kunt ontbijten en brunchen. Maar ook zijn de Eiscafe’s geopend, kun je genieten van Kaffee und Kuchen en zijn er vooral veel wandelaars en fietsers. Het dorpje is erg leuk en sprookjesachtig om gewoon lekker doorheen te wandelen!

 

 

No Comments
Leave a Reply