Duitsland

Münster is de perfecte stad voor een citytrip!

 • By
 • 10 augustus 2018
 • Sticky
Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Als je me vraagt wat mijn lievelingsstad is, kan ik je daar serieus geen antwoord op geven. Ik vind Belfast heel indrukwekkend, Malaga echt prachtig en Münster ook ontzettend leuk. Ik was al een paar keer in Münster geweest en ook afgelopen weekend was ik daar. Dit keer was ik er samen met mijn moeder voor een moeder-dochter-weekend. Bijna ieder jaar ga ik wel een weekendje weg met mijn moeder, vorig jaar ging ik (met 36 weken zwangerschap) nog met haar naar Amersfoort en dit eindigde met een dagje in het ziekenhuis. Dit jaar besloten we om geen gekke dingen te doen en gewoon te genieten van Münster!

Münster is zo leuk!
Het sfeertje in Münster is zo fijn, ik loop hier graag een beetje doelloos rond. Het is echt een studentenstad en dat merk je niet alleen aan de gezelligheid, maar dit zie je onder andere ook aan het aantal fietsen in de stad. Al die studenten fietsen de hele stad door en dit maakt het sfeertje voor mij extra leuk. De fiets is hier absoluut het meest gebruikte vervoersmiddel; er zijn zelfs meer fietsen dan inwoners in Münster!

Mijn moeder was al een paar keer in Münster geweest en ik ook, dus besloten we om elkaar plekjes te laten zien die de ander nog niet kende. En omdat Münster zo’n fietsstad is, huurden we ook nog voor een dag een fiets. Zo konden we fietsend de stad verkennen.

Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Oeps! Toch even winkelen..
We hadden eigenlijk bedacht om niet echt te gaan winkelen, want dat kunnen we overal. Maar tijdens het weekend dat wij in Münster waren, was het er zó ontzettend warm. Dat was niet alleen een goede reden om regelmatig een terrasje te pakken, maar ook om toch even een paar winkels in te duiken want dat was de enige plek met airco!

De winkels zijn in Münster bijna niet te missen, vanuit de Prinzipalmarkt loop je eigenlijk zo naar de winkelstraten met allerlei leuke bekende en onbekende winkels. We zijn hier zeker geslaagd. De winkels zijn hier geopend van maandag tot en met zaterdag en je kunt in de winkels terecht tot ’s avonds 19.00 uur.

Wat ook echt ontzettend leuk is in Münster is de zaterdagmarkt op de Domplatz. De markt is best groot met heel veel verschillende kraampjes: van groente en fruit tot vlees en bloemen. En van bakkers met heel veel lekkers tot noten en gedroogd fruit. Daarnaast vind je ook een soort kleine cafeetjes als marktkraampjes waar de lokale bevolking gezellig samen kletst en iets drinkt. Zo leuk!

Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Fietsen richting de Aasee
Vooral het sfeertje bij de Aasee vind ik zo leuk! We huurden een fiets met onze Münstercard en fietsten richting de Aasee, dit recreatiemeertje is zo leuk. Je kunt er heerlijk omheen wandelen of fietsen, maar je kunt ook een zeilbootje huren of het water op met de Solaaris. Uiteraard ploften we hier weer op het terras, dronken hier een biertje en hadden een heerlijke lunch!

Vanuit daar fietsten we door naar het Schloss en de bijbehorende Botanische tuinen. Ook in de Botanische tuinen konden we gelukkig wat verkoeling vinden, het was er zo mooi! Echt een heel mooi groen stukje in Münster, aanrader!

Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Zo veel leuke plekjes!
Münster heeft zo veel leuke plekjes en het leuke vind ik dat al die plekjes zo verschillend zijn. Sommige tentjes zijn heel hip, terwijl het bij andere plekken juist weer lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Een van die tentjes is Gasthaus Stuhlmacher, mijn moeder ging daar vroeger al met haar opa naar toe en in al die tijd is er nog niks veranderd! Dat vind ik meestal de leukste plekjes.

Nog zo’n leuk plekje is het restaurant Drübbelken. Duitser dan dit wordt het niet; de inrichting is ouderwets en bruin met heel veel rommelspulletjes ter decoratie. De mensen in de bediening dragen prachtige kostuums en het eten is hier typisch Westfaals en absoluut voortreffelijk! Mijn gerecht (Schnitzel met roerei) werd opgediend in een hete pan, zo leuk!

En wil je een echt Duits biertje drinken, dan moet je natuurlijk bij de traditionele Pinkus Müller-brouwerij zijn. Vroeger had Münster 150 bierbrouwerijen en dit is de enige bierbrouwerij die nog over is.

Weekendje Münster / Maudgeniet.nl

Slaap lekker!
Wij verbleven bij Stadthotel Münster; een heel fijn en netjes hotel. De kamer was niet heel ruim, maar helemaal prima voor een citytrip. De bedden lagen heerlijk, we konden goed onze konten keren in de badkamer en het ontbijt was echt voortreffelijk! De dag beginnen met Duitse broodjes en champagne; wie wil dat nou niet?

 

4 Comments
 • Nicole Orriëns

  Dit klinkt goed zeg. En Munster is ook niet zo’n enorm eind rijden. Dus echt een leuk uitje.

 • Marcella

  Jeej, Münster is leuk! Ik wil zeker nog eens terug om meer te zien van deze stad!

 • Wanda

  Oh, ik zet Munster echt op mijn lijstje! Ik ken de stad alleen van de kerstmarkten maar wil er zeker nog eens heen om in een andere periode de stad te ontdekken.

  • Maud

   Münster is zo leuk, zeker in de zomer! Wat een gezellige stad!

Leave a Reply