Duitsland

Speeltip over de grens: Pretpark Ketteler Hof

  • By
  • 9 mei 2018
  • Sticky
Ketteler Hof / Maudgeniet.nl

Wij gaan regelmatig een dagje weg, zowel met als zonder de kindjes. Ik vind het altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en zo stond het pretpark Ketteler Hof in Duitsland al een hele tijd op mijn to do list. Toen ik nog een heel klein meisje was, was ik hier eens geweest en de laatste jaren hoorde ik steeds vaker hoe ontzettend leuk het daar is. En dus werd het de hoogste tijd om eens een bezoekje te brengen aan Ketteler Hof!

Ketteler Hof / Maudgeniet.nl

Leuk voor iedereen!
De Ketteler Hof is een erg leuk, compact en overzichtelijk pretpark net over de Duitse grens. Vanuit Oldenzaal is het een uurtje rijden om in dit grote speelwalhalla te komen en vervolgens kun je de hele dag genieten van ontzettend veel (speel)plezier!

Fenne had hier namelijk de tijd van haar leven. Voor vrijwel elke leeftijd is hier wel wat te doen. Van hoge glijbanen tot trampolines, van traditionele rodelbanen tot een grote waterspeelplaats. Van hoge klimtoestellen (met álles er op en er aan) en schommels tot een natuurspeelplaats. Wil je liever even kijken bij de dieren? Dat kan! Papa en mama even tot rust komen? Dat kan bij de barbecueplaats of bij een van de vele kioskjes.

Ketteler Hof / Maudgeniet.nl

Fenne vond vooral de zand- en waterspeelplaats erg leuk. Hier kon ze lekker spelen met emmertjes, schepjes en harkjes.. Samen maakten we de mooiste zandkastelen en tussendoor sprongen we even op de trampoline of klommen we op de klimberg (de tent, zoals Fenne dat noemt). Maar Madame wilde ook regelmatig van de hoge golfglijbanen af. Samen met een matje en papa of mama naar boven om vervolgens keihard naar beneden te roetsjen. Zelf vond ik dat doodeng, maar Fenne vond dat geweldig! En stiekem vind ik dat dan weer zo stoer van haar, hihi.

Op de dag dat wij hier waren was het behoorlijk warm. Normaal gesproken vind ik het dan echt niet leuk om naar een pretpark of grote speeltuin te gaan, maar dit was perfect. Er was namelijk ook van alles te doen met water! Ik kan er zo ontzettend veel over vertellen, want we hadden echt een heerlijke dag hier. Maar ik ben er toch echt van overtuigd dat je dit zelf moet ervaren.

Ketteler Hof / Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt de Ketteler Hof aan de Rekener Straße 234 in Haltern (Duitsland). Het park is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur, in de periode van 24 maart tot 28 oktober 2018. De entreeprijs is € 14,00 per persoon en kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Check voor actuele openingstijden en entreeprijzen altijd even de website.

 

No Comments
Leave a Reply