Duitsland

Over de grens: Glamping bij Campingpark Haddorfer Seen

  • By
  • 25 juli 2018
  • Sticky
Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Laten we beginnen met het feit dat kamperen helemaal nieuw is voor ons.. Een tijdje geleden gingen we voor het eerst overnachten bij Watersportcamping Heeg in Friesland. Maar daar zaten we in een chalet, dus dat was natuurlijk niet echt kamperen.. Afgelopen weekend gingen we voor het eerst kamperen, we sliepen namelijk in een tent! En niet zomaar een tent, maar een luxe ingerichte safaritent met (bijna) alles er op en er aan! En dat allemaal op Campingpark Haddorfer Seen in Wettringen.

Slapen in een safaritent bij Campingpark Haddorfer Seen

We stappen de auto in en vervolgens is het nog geen half uurtje (!) rijden voordat we op de camping Haddorfer Seen arriveren. Uiteraard haalden we eerst een paar boodschappen in Duitsland voor dat weekend, want boodschappen doen in Duitsland is zóveel leuker dan in Nederland. Ik vind dat stiekem echt een uitje, haha! We kunnen extra vroeg inchecken op de camping en we rijden snel door naar onze tent. Stiekem vind ik het enorm spannend!

Als we de camping oprijden moet ik toch een beetje slikken. Sorry, ik ben zo verwend! Overal staan stacaravans die gebruikt worden als ‘jaarplaatsen’, er zijn zelfs caravans bij met een complete tuin mét vijver! Daarnaast zijn er ook kampeerplaatsen voor campers, caravans en tenten en uiteraard de ingerichte safaritenten. Iedereen zit gezellig te barbecuen, te eten, te lezen of gewoon lekker te chillen. Als ik mee kan gaan in deze levensstijl, dan komt het wel goed dit weekend.

Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Fenne vindt het meteen enorm interessant in zo’n grote tent en ik moet zeggen dat onze safaritent ook behoorlijk luxe is. Er staat een gedekte tafel voor ons klaar, we hebben gewoon normale bedden en door middel van tentdoek zijn er zelfs twee slaapkamertjes gecreëerd. Ik schud de ‘schrik’ van het eerste moment van me af en neem me voor om te gaan genieten. En dat lukt meteen! We pakken de spullen uit, zetten de boodschappen in de koelkast, we spelen met de bellenblaas en lopen vervolgens een rondje over de camping.

Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Haddorfer See
Bij de camping zit een klein recreatiemeertje met een heel leuk strand. Op het strand staat een groot houten piratenschip waar de kindjes kunnen spelen, er zit een plek bij waar je wat kunt eten en drinken en daarachter zit ook weer een grote speeltuin. We bestellen (uiteraard) een heerlijke braadworst en Fenne krijgt een ijsje en daarna is het tijd om te spelen op het strand! Fenne vermaakt zich prima en Saar vindt het echt helemaal geweldig. Als we na een hele tijd spelen op het strand weer naar onze tent lopen, zit Saar compleet onder de modder en hebben we de grootste lol. Op naar het sanitairgebouw!

Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Zo schoon!
Het valt me vrijwel meteen op dat het sanitairgebouw ontzettend schoon is. Er is zelfs een ruimte speciaal voor kinderen en gezinnen. Hier zijn extra lage toiletten voor de kindjes, gelegenheid om je baby in bad te doen en bij de wastafels zijn heeeeele leuke kranen als je het Fenne vraagt. Voor Fenne een heel goed excuus om de hele tijd te zeggen dat ze écht nú moet plassen, zodat ze weer haar handen kan wassen, haha! We maken de meisjes weer zandvrij en gaan daarna zelf ook even douchen.

Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

We vermaken ons weer een hele tijd bij de safaritent en gaan daarna schnitzel eten in de bistro die ook bij Campingpark Haddorfer Seen zit. Ik moet een beetje lachen als blijkt dat het een zelfbedieningsrestaurant is, maar buiten op het terras vermaken we ons prima en wachten we tot ons eten klaar is. Behalve braadworsten moet je ook gewoon schnitzels eten als je in Duitsland bent, want daar zijn ze het allerlekkerst! Na het eten spelen we nog wat en komen we er achter dat Fenne het veel te leuk vindt op de camping, die gaat nog lang niet naar bed! Rond 21.30 uur valt ze dan eindelijk in slaap en drinken wij een heerlijk koude Warsteiner. Proost op het campingleven!

Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Vakantiegevoel om de hoek!
Ik heb dus serieus nooit geweten dat er op zo’n korte afstand van ons huis zo’n leuk recreatiemeertje mét camping zat. Eerlijk toegegeven zie ik het nog niet zo snel gebeuren om twee of drie weken onze vakantie op een camping door te brengen. Ieder z’n ding natuurlijk, maar ik ben daar denk ik echt te verwend voor.. Maar ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk vond om te zien dat Fenne zich zo goed kon vermaken, misschien nog wel beter dan in een all inclusive pretpark.

Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt Campingpark Haddorfer Seen aan de Haddorf 59 in Wettringen, een klein plaatsje tussen Rheine en Shüttorf in. Meer informatie vind je op de website van de camping.

Er zijn heel veel leuke dingen om te doen in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld naar de dierentuin in Nordhorn of in Rheine, zijn er verschillende zwembaden in de buurt, kun je een dagje naar Rheine, breng je een bezoekje aan Emsflower of ga je lekker wandelen of fietsen in de buurt. Genoeg te doen dus!

 

No Comments
Leave a Reply