Duitsland

Wat te doen in Münster..

 • By
 • 5 februari 2017
 • Sticky
doen in Munster

In december gingen we met z’n tweetjes een weekendje naar Münster. Vanuit ons huis is dit een klein uurtje rijden, ideaal voor een korte citytrip! Tijdens dit weekendje kwamen we erachter dat er in de Tweede Wereldoorlog veel is gebeurd met Münster. Meer dan 90% (!) van de stad is destijds plat gebombardeerd en alles moest weer opnieuw worden opgebouwd. Dit hebben ze ontzettend mooi gedaan!

Doen & zien
Münster is echt een studentenstad, hier kun je vrijwel iedere studie volgen! Al die studenten nemen natuurlijk allemaal fietsen mee, dus als je door de stad loopt, moet je oppassen dat je niet onder een fiets komt. 😉 In de stad ligt vrijwel alles op loopafstand van elkaar, fijn! Er zijn zoveel leuke dingen te doen.

 • Maak een wandeling met een stadsgids: In twee uur tijd liepen we met onze stadsgids door Münster. Zij liet ons de mooiste en meest bijzondere plekjes van de stad zien. Zo leer je in een korte tijd de stad echt een beetje kennen. Erg leuk!
 • Luister naar de Türmerin von Münster: Bijna iedere avond hoor je de torenwachter van Münster in/bij de St. Lamberti toren. Ik had het geluk dat ik van dichtbij mocht zien hoe de Türmerin von Münster haar werk doet, ontzettend indrukwekkend! Ik schreef er zelfs een artikel over.
 • Bezoek het Picasso Museum: Münster is niet alleen een echte studentenstad, maar ook een stad waar je veel kunst vindt. Wij hebben er helaas geen tijd voor gehad, maar onze stadsgids vertelde dat het Picasso Museum erg mooi en interessant is!
 • Relax bij de Aasee: In dit recreatiegebied heb je alle mogelijkheden om te relaxen. Je kunt hier heerlijk wandelen, de dierentuin bezoeken en (vooral zomers) kijken naar de vele zeilboten.

doen in Munster - Aasee

Eten & drinken
Hihi, ik ben echt gek op Duits eten.. Tijdens ons weekendje weg hebben we nauwelijks ergens binnen gegeten. Wij hadden geluk dat er op de kerstmarkten eten in overvloed was. Op zondagavond aten we wel binnen in een ‘ouderwetse Duitse taverna’, zo leuk!

 • Geniet van een braadworst en/of curryworst.
 • Drink een Duits biertje in een van de vele biergartens in de stad.
 • Een schnitzel mag absoluut niet ontbreken tijdens een tripje naar Duitsland!
 • Ik ben gek op pretzels, vooral dat zout er op.. Jammiiee!

Kerstmarkt munster

Winkelen
Lezers die mijn blog regelmatig lezen, weten dat ik niet gek ben op winkelen. Sterker nog.. Ik vind het verschrikkelijk! Ik vind die pashokjes altijd veel te krap en 100x kledingstukken aan en uit doen, is gewoon niet zo mijn ding. 😉 Maar toch hebben we in Münster gewinkeld, maar ik kwam uiteraard terug zonder tassen. Hihi. Vrijwel overal in het centrum kom je winkels tegen, niet te missen! 😉

Overnachten
Wij verbleven in het prachtige Hotel Mauritzhof. Het hotel is onlangs (september 2016) compleet gerenoveerd tot een waar designhotel. De kamers zijn prachtig, het ontbijt is heerlijk en vanuit het hotel loop je binnen een paar minuten het centrum in.

Hotel Mauritzhof Munster

Lees ook:Accommodatie – Hotel Mauritzhof in Münster

Münster is ontzettend leuk voor een weekendje weg!
Münster heeft van alles te bieden: de leukste kerstmarkten, een perfecte stad om te winkelen en je vindt er ook zeker veel geschiedenis terug in de stad. Eén van de leukste dingen die ik tegen kwam waren de vele ‘hanzestad-tegels’. Münster is een van de vele Hanzesteden. De Hanzesteden zijn opgericht als samenwerkingsverband tussen Duitsland, Nederland, België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Door het centrum van Münster vind je verschillende tegels van de Hanzesteden, waaronder het mooie Oldenzaal. 😉 Als trotse Tukker is een foto hiervan natuurlijk wel een must, hihi!

doen in Münster

Meer lezen over Münster

 

2 Comments
 • Wanda

  Oh, leuk Munster! Ik ben er een paar keer geweest maar iedere keer vanwege de kerstmarkten en steeds zeggen we dat we er eens een weekend naar toe moeten gaan. Zo ver is het voor ons ook niet maar op de een of andere manier komt het er niet van. Dat van die Aasee wist ik niet maar is echt wat voor ons. Ik hou het in gedachten!

  • Maud

   Wij waren er ook met de kerstmarkten, maar hebben daarnaast ook heel veel andere leuke plekjes van de stad gezien. Aasee is echt leuk!

Leave a Reply