Duitsland

Over de grens: de dierentuin in Osnabrück

  • By
  • 17 april 2018
  • Sticky
Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Vorig jaar gingen wij regelmatig op pad in onze eigen regio. Wij wonen dichtbij de grens naar Duitsland en ook daar zijn natuurlijk heel veel leuke uitjes.. Afgelopen weekend gingen we weer op zoek naar leuke plekjes in Duitsland en we besloten om de dierentuin in Osnabrück te ontdekken. Wat is het daar leuk!

Wij gaan regelmatig naar de dierentuin in Duitsland. Niet alleen omdat het een stuk betaalbaarder is, maar het is er vaak ook rustiger en hartstikke leuk! Eerder gingen we al naar de dierentuin in Nordhorn, de dierentuin in Rheine en naar Wildpark Frankenhof – stuk voor stuk favorieten van ons. En nu hebben we er een nieuwe favoriet bij: de dierentuin in Osnabrück!

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

De dierentuin in Osnabrück

Ik denk dat dit toch wel een van mijn favoriete dierentuinen over de grens is. De dierentuin is ruim opgezet en verdeeld in verschillende delen. Je vindt er erg veel verschillende dieren: van zeehonden tot olifanten en van bokjes tot tijgers en sneeuwuilen. We hebben zoveel dieren gezien! Soms vond Fenne het een beetje spannend en wilde ze bij ons op de arm, andere keren zat ze juist helemaal met haar gezicht tegen het raam gedrukt of klimde ze overal op!

Toen we vorig jaar naar verschillende dierentuinen gingen, kwamen we erachter dat Fenne vooral de speeltuin het leukste vond. De dieren boeiden haar toen nog niet zo (of misschien snapte ze het wel niet echt), maar dat was deze keer wel anders! Ze vond het zo leuk en vooral heel indrukwekkend. De giraffen waren natuurlijk enorm groot en ook zo dichtbij! Toen ze dat eenmaal doorhad, wilde ze steeds andere dieren zoeken. “Gaan we nu de aapjes zoeken, mama?” “Zijn hier ook kippen?” “En waar zijn dan de olifanten?” We maakten er echt een beetje een spelletje van en we keken samen waar we naartoe gingen.

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Tussendoor lekker spelen

Ondanks dat Fenne de dieren nu ontzettend leuk vond, wilde ze natuurlijk ook nog spelen! Tussendoor is er behoorlijk veel gelegenheid om te spelen. Soms wilden we er stiekem met een grote boog omheen lopen, maar besloten uiteindelijk toch maar om Fenne overal te laten spelen en zelf deden we lekker mee. 😉

De speeltuinen variëren behoorlijk; qua grootte, maar zeker ook qua activiteiten. De ene speeltuin is groot met allerlei ‘standaard’ speeltoestellen, de andere speeltuin is wat kleiner met allemaal natuur-speeltoestellen. Het thema dierentuin vind je overal terug; in de vorm van de speeltoestellen of bijvoorbeeld de touwen.

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Eten & drinken

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nlIn de dierentuin wordt ook veel aandacht besteed aan eten en drinken. Erg belangrijk natuurlijk, zeker voor ons! 😉 #teamnevernoteating! Toen wij aankwamen in de dierentuin, was het eigenlijk etenstijd voor Saar. Daarom besloten we om eerst iets te eten en dan pas de dierentuin op ons gemakje te bekijken. Saar kreeg een boterham en een fles; en wij natuurlijk een curryworst/braadworst met patat. Want je bent pas écht in Duitsland geweest, als je braadworst hebt gegeten! 😉

Tussendoor vind je ook regelmatig een kiosk waar je wat te eten of drinken kunt halen. Dat vind ik zo fijn! Ik ben ook wel eens in dierentuinen geweest waar je nauwelijks een kiosk tegenkwam en echt moest zoeken waar je wat te drinken of een ijsje kon halen. In de dierentuin in Osnabrück is dat zeker niet het geval; wij konden regelmatig iets drinken en hebben zelfs nog even genoten van een ijsje!

Opmerking: Saar vind je bijna niet terug in dit verhaal, maar ze was wel mee hoor! Ze heeft alleen heel weinig van de dierentuin meegekregen. Na haar boterham en fles viel ze heerlijk in slaap en ze werd pas weer wakker toen we naar de auto liepen! Hihi.

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Praktische informatie

Je vindt de dierentuin in Osnabrück aan de Klaus-Strick-Weg 12 in Osnabrück. Parkeren kan hier voor de deur en is gratis, fijn! De dierentuin is elke dag geopend (zelfs op feestdagen!); in de zomer van 08.00 uur tot 18.30 uur en in de winter van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De toegangsprijs is € 22,00 per volwassene, voor kinderen van 3 jaar tot 6 jaar betaal je € 12,00 en voor kinderen van 7 tot 16 jaar betaal je € 15,00. In de winter zijn de prijzen zelfs nog wat lager. Check altijd even de website voor actuele toegangsprijzen en openingstijden!

 

1 Comment
  • Nicole Orriëns

    Dat lijkt me een leuke dierentuin! En wat me ook aanspreekt is dat je schrijft dat het daar rustiger is.

Leave a Reply