Duitsland

Bezoek de kerstmarkten in Münster

 • By
 • 13 december 2016
 • Sticky
Kerstmarkt Munster

Afgelopen weekend waren vriendjelief en ik een keer een weekendje weg zónder onze Madame! De laatste keer dat we echt met z’n tweetjes weg waren, is alweer ruim een jaar geleden. We verbleven toen bij Hotel & Spa Savarin in Rijswijk, wat ook erg fijn was.

Dit keer bezochten we de kerstmarkten in Münster. Ik was al eens in Münster geweest met mijn vorige werk, maar ik was er nog nooit in de kerstperiode. In de kerstperiode zijn de Duitse steden altijd nóg gezelliger, dus Münster was zeker een goede keuze voor een weekendje weg in december!

Kerstmarkt Munster

In totaal heeft Münster 5 kerstmarkten. Deze kerstmarkten liggen allemaal in het centrum en zijn allemaal op loopafstand van elkaar.

 • De oudste en grootste kerstmarkt van Münster is de kerstmarkt bij het stadhuis.
 • De kerstmarkt onder de St. Lamberti toren ligt midden in het centrum, deze kun je niet missen!
 • Het Kerstdorp bij het monument van Kiepenkerl is een kleine kerstmarkt, maar uiteraard wél erg gezellig.
 • De kerstmarkt bij de ‘Uberwasserkirche‘ is heel knus en gezellig. De flamkuchen hier zagen er heerlijk uit!
 • De kerstmarkt Aegidii is een kerstmarkt die leuk is voor het hele gezin! Je vindt hier een soort pyramide van hout met prachtige (kerst)beelden.

Kerstmark Munster

Braadworsten en Glühwein!
Wij begonnen bij de kerstmarkt bij het stadhuis. Bij een bezoekje aan Duitsland mag een heerlijke braadworst natuurlijk niet ontbreken. Op de kerstmarkten in Münster zijn er braadworsten in overvloed (zoals het hoort, hihi). Op de kerstmarkt bij het stadhuis testten we bij twee kraampjes een bratwurst en een currywurst. Een perfect begin van onze ronde over de verschillende kerstmarkten!

Op alle kerstmarkten in Münster hangt een ontzettend fijn sfeertje! Het is er gezellig, knus en ik vind het altijd zo leuk dat overal groepjes mensen staan met Glühwein, warme chocomelk of Eierpunch. Tijdens onze rondleiding over de kerstmarkten waren wij ook een van die groepjes mensen, zo gezellig!

Kerstmarkt munster

Een rondleiding langs de verschillende kerstmarkten
Ook leuk! Het is mogelijk om met een (Nederlandse) stadsgids de verschillende kerstmarkten langs te gaan. Wij kregen op zondagavond een rondleiding langs de vijf verschillende kerstmarkten, en overal werd van alles verteld. Niet alleen over de kerstmarkten, maar ook over allerlei andere bijzondere plekken in de stad! Wij kregen een rondleiding van Doris, deze duurde ongeveer twee uur. Doris heeft zelf 7 jaar in Nederland gewoond en spreekt dus goed Nederlands. Ze vertelde met veel enthousiasme over ‘haar stad’ en de bijbehorende kerstmarkten. Bedankt Doris!

Kerstmarkt Munster

Wij bezochten de kerstmarkten zowel overdag als ‘s avonds. Het viel mij op dat er overdag een stuk meer (Nederlandse!) toeristen zijn, dan ‘s avonds. ‘s Avonds had ik het gevoel dat er meer locals waren dan overdag.. En uiteraard is het sfeertje ‘s avonds ook een stuk fijner, al die verlichte kraampjes en lampjes overal zijn prachtig!

Praktische informatie
De kerstmarkten in Münster zijn te bezoeken tot en met 23 december. De kerstmarkten zijn dagelijks geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur. En op vrijdag en zaterdag zelfs tot 21.00 uur!

Parkeren kan in verschillende parkeergarages in de stad. Wil je niet door de hele stad rijden en toch op een fijne plek parkeren? Dan kan dat bij het ‘Kasteelplein’. Vanuit Enschede is er ook een rechtstreekse treinverbinding naar Münster, in iets langer dan een uurtje sta je al in het centrum van Münster!

kerstmarkt munster - Maudgeniet.nl

1 Comment
 • Marcella

  Leuk Maud! Wij waren vorig jaar net te vroeg in Münster, de kerstmarkten waren nog niet begonnen. Ik wil zeker eens terug naar de fijne stad!

Leave a Reply