België Dagje uit

Aanrader: Zoo Planckendael in Mechelen

  • By
  • 3 september 2017
  • Sticky
Zoo Planckendael

Het is alweer een hele tijd geleden dat wij een weekendje naar Mechelen waren. Het was een gezellig weekendje weg en het leuke aan Mechelen is dat er ook ontzettend veel te doen is voor kinderen. Zo schreef ik eerder al over het Speelgoedmuseum, een museum dat leuk is voor elke leeftijd! Maar tijdens ons weekendje weg gingen we ook naar de dierentuin: Zoo Planckendael!

Lees ook: Het Speelgoedmuseum in Mechelen

Zoo Planckendael

Bij binnenkomst in Zoo Planckendael vind je bolderkarren die je kunt huren en ook een soort buggy’s. Zelf hadden wij al een buggy bij ons (waar Madame natuurlijk niet in wilde), maar een bolderkar leek mij ook erg leuk. Vooral als je met meerdere kindjes bent! 🙂

Vijf continenten
Zoo Planckendael is opgedeeld in vijf continenten. In ieder continent vind je de dieren die daarbij horen, maar je vindt er ook overal een speeltuin die ingericht is op dat continent. Helaas was het regenachtig toen wij er waren en was dus alles nat.. Onze Madame heeft er dus niet kunnen spelen. Maar ik kan me voorstellen dat het met droog weer ontzettend leuk is om er lekker te spelen!

Zoo Planckendael

Wij waren wel eens met Fenne naar een kinderboerderij geweest, maar nog nooit naar een dierentuin. Ik vond het ontzettend grappig om te zien hoe ze reageerde op de dieren. Ze heeft het zo vaak over een olifant, maar toen ze die zag reageerde ze er nauwelijks op. Haha! De vogels, de leeuwen en de apen vond ze daarentegen wel ontzettend leuk en interessant.

Restaurants
In het park vind je ook verschillende restaurants. Eigenlijk wilden we een appeltaartje eten, maar dit kon pas vanaf 14.30 uur. Dus papa en Madame deelden samen een muffin (papa mocht welgeteld drie hapjes) en ik at daar een sandwich. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel prijzig vond. Doordat er verschillende restaurants zijn in Zoo Planckendael heb je veel keuze tussen de verschillende gerechten/producten. En gelukkig zijn er ook picknickmogelijkheden zodat je je eigen eten kunt meenemen.

Zoo Planckendael

Kinderboerderij
Helemaal achterin Zoo Planckendael vind je een leuke kinderboerderij. Daar is een grote speeltuin en kun je rondlopen tussen de bokjes, ontzettend leuk!

Praktische informatie
Je vindt Zoo Planckendael aan de Leuvensesteenweg 582 in Mechelen. In principe hoef je dit adres niet te onthouden, want overal in de stad staat het wel aangegeven. 😉 De dierentuin is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en het verschilt per seizoen wanneer ze gaan sluiten. Check voor de huidige openingstijden en de prijzen even de website.

 

Meer lezen over Mechelen

 

Wij waren hier op uitnodiging van Visit Mechelen. Je leest hier uitsluitend mijn eigen mening. Meer informatie over samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply