Belgiƫ

Een weekendje Mechelen in foto’s

 • By
 • 28 februari 2017
 • Sticky
Mechelen

De Carnaval is weer achter de rug en dat betekent dat ook ons weekendje weg naar Mechelen alweer voorbij is. Dit jaar gingen wij naar Mechelen om teĀ vluchten voor Carnaval. Ik had namelijk totaal geen zin om met mijn dikke zwangere buik tussen al die ‘hossende’ mensen te staan die net een biertje (of tien) te veel op hebben. šŸ˜‰ En dus gingen we naar Mechelen – wĆ”t een leuke stad!

Mechelen is een gezellige stad in BelgiĆ« en ligt net onder Antwerpen.. Ik was enorm benieuwd naar de stad en we hebben een heel leuk en gezellig weekend gehad. Mechelen is een stad waar je ook met kinderen een hele leuke tijd kan hebben, want in Mechelen is veel aandacht besteed aan de kleintjes! Door de stad vind je verschillende plekjes om te spelen, de zogenaamdeĀ spelprikkels.Ā Vooral bij de grote Opsinjoorke was onzeĀ Madame niet meer weg te slaan!

Mechelen

Lees ook:Ā Voorpret – een weekendje Mechelen

Wat mij vrijwel meteen op viel waren de prachtige gebouwen, door de hele stad vind je de mooiste gebouwen. Wij besloten om dit keer geen planning te hebben, maar gewoon lekker rond te lopen. We zouden vanzelf wel zien waar we uitkwamen en zo kwamen we terecht op de mooiste plekjes, extra leuk!

Mechelen

Midden door de stad loopt de Dijle. Het is zelfs mogelijk om een rondvaart te maken over de Dijle, maar dit sloegen wij over.. Hoewel het droog was, was het nog best wel fris. En ik was vooral bang datĀ MadameĀ er niet het geduld voor zou hebben, hihi. Dus wandelden we er langs, net zo leuk! Je kunt ook over de Dijle lopen, want er is een hier speciaal een pad voor aangelegd!

Mechelen

Op zaterdagmiddag bezochten we het Speelgoedmuseum. Ik had hier niet zoveel verwachtingen van, maar ik vond het echt ontzettend leuk! Je vindt hier niet alleen heel veel soorten speelgoed, er is ook van alles te doen voor jong en oud. Zoals een zoektocht door het museum, diverse spelletjes en nog veel meer. Vooral onzeĀ Madame vond het hier super leuk; ze keek haar ogen uit!

Ook vinden wij het altijd erg leuk om lekker te eten en te drinken. Op dit moment neem ik het fenomeen ‘eten voor twee’ natuurlijk ontzettend serieus! šŸ˜‰ De eerste avond nuttigde ik een echte Vlaamse maaltijd; Vlaamse stoverij! Heerlijk mals rundvlees wat gegaard is in bruin bier, smullen! Als lunch at ik een mix van kaaskroketten en garnalenkroketjes en op zaterdagavond aten we heerlijke hamburgers!

Vlaamse stoverij - Mechelen

Op zondag bezochten we dierentuin Planckendael. De dierentuin ligt net iets buiten de stad en is opgedeeld in verschillende continenten. Overal vind je mooie dieren die passen bij het desbetreffende continent en voor de kleintjes is overal volop speelplezier. Wij hadden pech met het weer! Het hele weekend was het droog, maar uitgerekend op de dag dat wij naar de dierentuin gingen regende het. Balen!

Mechelen - Planckendael zoo

Even een citytrip maken met een dreumes (bijna peuter) is behoorlijk pittig.Ā Madame was steeds lekker eigenwijs en ze testte regelmatig uit hoe ver ze kon gaan en hoeveel geduld wij hadden, hihi.

Meer over Mechelen
De komende tijd komen er verschillende blogs online over Mechelen! Waaronder een leuke hotspot en wat te doen in Mechelen, maar er komen ook regelmatig artikelen online op Ukkiegeniet.nl over Mechelen. Mechelen is namelijk een goede aanrader voor een citytrip met (kleine) kinderen!

 

2 Comments
 • Marcella

  Mechelen ziet eruit als een mooie stad! Ik ben er ooit geweest, met scouting šŸ˜‰ Maar ik weet er weinig meer van helaas. Hoog tijd om nog eens terug te gaan dus! Leuk dat je ook langs het water kunt lopen trouwens. Daar was in Chicago ook een heel pad voor aangelegd. Super!

  • Maud

   Zeker leuk om er weer eens naar toe te gaan, Mechelen heeft zoveel leuks te bieden!

Leave a Reply