België

Wat te doen in Brugge

 • By
 • 31 januari 2016
 • Sticky

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat vriendjelief en ik in Brugge waren. Ik vind het een geweldige stad en het sfeertje voelt aan als een prachtig sprookje. Wanneer je in Brugge bent, lijkt het wel alsof je terug gaat in de tijd.. Naar een klein, romantisch en Middeleeuws dorpje. Maar niks is minder waar.. Je bent ‘gewoon’ in Brugge, één van de mooiste Belgische steden! Maar wat mag je nou echt niet missen in Brugge?

Brugge

1. Brouwerij De Halve Maan
Vriendjelief en ik zijn allebei gek op bier.. Een rondleiding door Brouwerij De Halve Maan was voor ons dan ook een hele logische keuze. In deze brouwerij worden de (wereld)beroemde bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik gemaakt. In een klein uurtje laten ze tot in de details zien hoe zo’n bierbrouw-proces nou in z’n werk gaat. Bovendien heb je vanaf het dak een prachtig uitzicht over Brugge. En het leukste is.. Na de rondleiding mag je ook genieten van zo’n heerlijk biertje. Wij kozen er zelfs voor om hier ook wat te eten. De plek is zo leuk en het eten zo lekker! Jammm!

Brugge

2. Bekijk Brugge vanaf het water
Met ruim 70 bruggen wordt Brugge ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Tijdens onze rondvaart over de Brugse Reien (grachten) kwamen wij langs de mooiste plekjes. Vanaf het water ziet de stad er weer totaal anders uit dan wanneer je er doorheen loopt. Een rondvaart mag dus eigenlijk niet ontbreken!

Brugge

3. Het Minnewater en het Begijnhof
Het Minnewater vind ik zonder twijfel het meest romantische plekje van Brugge. Het Minnewater is een klein smal meertje in het centrum. Om het meer is veel groen en op het meer zwemmen allemaal zwanen. Ik vond het zelfs zo’n romantisch plekje dat we er een slotje met onze namen hebben opgehangen (hoe cliché!), hihi. Vlakbij het Minnewater vind je het Begijnhof. Het Begijnhof wordt gesierd door veel mooie witte huisjes en hier wonen nog altijd allemaal nonnen.

Brugge

4. Lekker eten!
In Brugge (sowieso in België) kun je heerlijk eten: garnalenkroketjes, mosselen, frieten, stoverij en waterzooi.. Je vindt het regelmatig terug op de menukaart en het is allemaal even lekker. Ik kon regelmatig niet kiezen en wilde eigenlijk alles van de menukaart wel bestellen (Story of my life..). Daarnaast vind je in Brugge ook veel andere lekkernijen, denk bijvoorbeeld aan bonbons. Op iedere hoek van de straat vind je haast wel een chocolaterie.. Heerlijke bonbons kun je er krijgen!

Brugge

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in Brugge, denk dan aan De Markt, De Belfort, De Burg, De Brugse Vismarkt en ga zo alle bezienswaardigheden en musea maar af. Het voordeel van Brugge is dat de stad niet zo groot is. In principe kun je de hoogtepunten van Brugge in 1 a 2 dagen bekijken.

4 Comments
 • Mona - Vandaagismooi.nl

  Zo te zien hebben jullie genoten! Leuke tips ook. Brugge is zo verschrikkelijk mooi! Ook heeerlijk om te shoppen haha.

  • Maud

   Dat hebben we absoluut Mona. Eén van onze laatste tripjes van toen we nog met z’n tweetjes waren, hihi. In Brugge kun je inderdaad ook heel erg leuk shoppen, het is gewoon een heerlijke stad!

 • Fabienne uit Brugge

  Dag Maud,

  Ik ben trotse bewoner van Brugge en ook geboren te Brugge, fijn dat je er zo van genoten hebt en altijd welkom. Proficiat met je mooie blog en nog veel succes !

  Groetjes,

  Fabienne

  • Maud

   Hoi Fabienne. Hartstikke terecht dat je een trotse bewoner bent, Brugge is echt prachtig!

Leave a Reply