België

Het Speelgoedmuseum in Mechelen

  • By
  • 16 maart 2017
  • Sticky
Speelgoedmuseum in Mechelen

Onlangs waren wij een weekendje weg naar Mechelen. Tijdens het weekendje in deze leuke (en kindvriendelijke!) stad, bezochten wij ook het Speelgoedmuseum. In eerste instantie had ik hier niet zo veel verwachtingen van, maar het Speelgoedmuseum in Mechelen is verrassend leuk! Wij hebben ons hier zo’n anderhalf uur vermaakt met z’n drietjes, erg leuk en gezellig! Eerder schreef ik een artikel over het Speelgoedmuseum op Ukkiegeniet.nl. En juist omdat het niet alleen leuk is voor ukkies, schrijf ik er hier op Maudgeniet.nl ook graag over!

Speelgoedmuseum in Mechelen

Leuk voor jong en oud!
Het Speelgoedmuseum in Mechelen is niet alleen erg leuk voor de kleintjes onder ons, maar ook erg leuk voor volwassenen. Het museum bestaat uit drie verdiepingen en je vindt hier veel verschillende soorten speelgoed. Van poppen en teddyberen tot Playmobil en van de oldskool Nintendo tot lachspiegels en andere (ouderwetse) circus- en kermisattracties.

Je ziet hier dus het bekende en populaire speelgoed van nu, maar ook van ruim honderd jaar geleden. Steeds als we ergens liepen, kreeg ik een klein beetje heimwee naar vroeger. Lekker ongegeneerd spelen met Knex was altijd een van mijn favoriete bezigheden. Maar als ik hier met mijn oma zou rondlopen, zou ook zij ongetwijfeld heel veel herkennen van vroeger!

Speelgoedmuseum in Mechelen

Veel speelgoed was goed opgeborgen in vitrines (wat ook alleen maar heel verstandig is!). Maar verspreid over de drie verdiepingen was er ook veel gelegenheid om te spelen. Zo speelden Fenne en papa eerst met Lego, daarna speelde ik samen met haar met Playmobil en konden we papa later ophalen bij de Nintendo. 😉

Speelgoedmuseum in Mechelen

Speurtochten en opdrachten
Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar is er een Gezinskoffer beschikbaar. In deze koffer zitten allemaal spelletjes en activiteiten om te doen in het museum. Hiermee heb je minimaal 1 tot 2 uur extra veel plezier in het museum. De gezinskoffer kun je gratis ophalen bij de kassa. Ook liggen er bij de kassa een aantal speurtochten die je kunt maken door het museum, erg leuk!

Speelgoedmuseum in Mechelen

Praktische informatie
Het Speelgoedmuseum vind je aan de Nekkerspoelstraat 21 in Mechelen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00. Volwassenen betalen € 9,80 entree en kinderen van 3 tot 12 jaar € 7,30. Meer informatie over het Speelgoedmuseum in Mechelen vind je op de website.

Wij waren hier op uitnodiging van Visit Mechelen. Dit artikel is geschreven uit eigen initiatief en je leest hier alleen mijn eigen mening. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en die niet passen bij mij en/of Maudgeniet.nl.

 

Meer lezen over Mechelen

 

2 Comments
  • MC Kleuver

    Erg dat leuk dat ze zo’n koffer hebben met extra materiaal en dan ook nog een speurtocht. Extra leuk!

Leave a Reply