België

Wat te doen in Mechelen met een bijna-peuter

 • By
 • 16 juli 2017
 • Sticky
Mechelen - spelprikkels

Eind februari gingen wij citytrippen met een dreumes. Madame had toen nogal een eigenwijze fase, dus het was een hele uitdaging op zich. 😉 Maar toch hebben we het ontzettend leuk gehad, want Mechelen is een onwijs leuke stad. En als ik een stad kan aanraden om te citytrippen met kinderen, dan is het absoluut Mechelen. Want door de hele stad wordt er ontzettend veel rekening gehouden met de ukkies onder ons.

Mechelen

Een rugzakje voor Madame
De aankomst in ons hotel was al een heel leuk begin van het weekend. Bij de receptie mocht Fenne een speeltje uitzoeken en lag er een rugzakje voor haar klaar. Met informatie over Mechelen, speurtochten, kleurpotloden een kleurplaat en nog meer. Zo leuk! Opmerking: Dit rugzakje ligt niet in ieder hotel klaar, maar deze kun je wel (gratis) ophalen bij het informatiepunt van Mechelen. » Lees ook: Accommodatie – Novotel Mechelen Centrum

Spelprikkels door de hele stad
Op diverse plekken in de stad vind je leuke spelprikkels voor kinderen waar ze de mogelijkheid krijgen om even te spelen. Een van de opvallendste spelprikkels is de grote gele Opsinjoorke onder de  St. Romboutstoren, waar ze lekker op kunnen klimmen.

Mechelen - spelprikkels

Diverse kindvriendelijke restaurants
Ontzettend fijn zijn de kindvriendelijke restaurants. Fenne is niet zo geduldig met het ‘aan tafel zitten’, hihi. Dus het was extra fijn dat er in diverse restaurants speelhoekjes waren waar zij lekker haar gang kon gaan. Ook vind je hier kindermenu’s, kinderstoelen en een plek om te verschonen. » Lees ook – Hotspot: Hamburgerbar Il Cardinale in Mechelen.

Het Speelgoedmuseum
Wij gingen met onze mini naar het Speelgoedmuseum, ontzettend leuk! Het was niet alleen voor haar een walhalla met al dat speelgoed, maar ook voor ons was het erg leuk om alle ontwikkelingen te zien. » Lees ook – Het Speelgoedmuseum in Mechelen.

Speelgoedmuseum in Mechelen

Zoo Planckendael
Een bezoekje aan de dierentuin in Mechelen mag eigenlijk niet ontbreken. De dierentuin is opgedeeld in vijf verschillende continenten. In ieder continent vind je dieren die bij het continent passen, maar bijvoorbeeld ook een leuke speeltuin in die stijl. Erg leuk! Binnenkort lees je meer over deze leuke dierentuin op Maudgeniet.nl!

 

Meer lezen over Mechelen:

 

2 Comments
 • Gaëlle | Bestkidever.be

  Zo leuk! Zal ik zeker onthouden voor als Mattéo wat ouder is 🙂 Alhoewel het nu ook al een leuke daguitstap kan worden.

  • Maud

   Mechelen is zeker een aanrader om naar toe te gaan met kinderen.. Er is zoveel leuks te doen!

Leave a Reply