Reizen

All inclusive: waarom het niks voor ons is en we er toch voor kiezen..

  • By
  • 4 september 2017
  • Sticky
Tropenrooster op school - maudgeniet.nl

Hoewel we eerst hadden besloten om niet meer op vakantie te gaan deze zomer, hebben we lekker toch nog even genoten van een vakantie naar Kos. (Binnenkort lees je er alles over!) Daarom voelde deze vakantie voor mij echt als een cadeautje! Net als onze vakantie naar Ibiza, hebben we ook deze keer gekozen voor een all inclusive vakantie. Dit is eigenlijk niks voor ons en tóch kiezen we er voor..

All inclusive
Afbeelding komt van Shutterstock.

Vooroordelen
Mijn eerste kennismaking met All Inclusive was in het mooie Marrakech. Ik had van te voren een redelijk negatief beeld over all inclusive. “Koud eten is te warm en warm eten is te koud. Er wordt nauwelijks gevarieerd en het is allemaal niet hygiënisch.” Daarnaast zag ik een hele grote vreetschuur voor me, waar je in de rij moet staan voor je eten, terwijl je je ergert aan alle dronken mensen. We zijn er wel achter gekomen dat dit inderdaad een vooroordeel is, dit was allemaal namelijk absoluut niet waar.

Eerder dit jaar besloten we weer om een all inclusive vakantie te boeken, deze keer naar Ibiza. De gedachte hierachter was dat ik tijdens deze vakantie 29 weken zwanger zou zijn en we van te voren geen idee hadden hoe ik me zou voelen. Het zou dan wel lekker zijn dat we gewoon konden blijven op het resort, mocht dat nodig zijn.. Ook hier kwam ik erachter dat mijn vooroordelen over all inclusive totaal niet kloppen.

Kenzi Club in Marrakech

En toch is het niks voor ons…
We hebben nu twee keer een all inclusive vakantie gehad, die beide keren absoluut niet tegen vielen. Juist niet. We hebben in Marrakech en Ibiza heerlijke vakanties gehad! En toch is het all inclusive concept niks voor ons. Waarom niet? Ik vind het verschrikkelijk om vast te zitten aan vaste eettijden. Vooral in Marrakech vond ik dat erg lastig, omdat de eettijden toen ongeveer tegelijk waren met de slaaptijden van Fenne. Vaak gingen we dan óf met een huilende baby eten óf om de beurt alleen eten..

Daarnaast vind ik het tijdens onze vakanties juist leuk om op zoek te gaan naar plekjes waar je gezellig kunt zitten en heerlijk kunt eten. Op deze manier kom je in contact met de locals en dat vind ik ontzettend leuk! Sterker nog: dat maakt mijn vakantie vaak helemaal af. Nog een nadeel: vaak zijn de all inclusive resorts (ver) buiten het centrum, waardoor je niet zo snel spontaan uit eten gaat. Ondanks dat we in Ibiza een huurauto hadden, zijn we niet op pad gegaan om te eten. Achteraf best wel jammer!

En toch kiezen we er weer voor..
Jup! En toch kiezen we ook deze keer weer voor een all inclusive vakantie. Tijdens onze vakantie in Ibiza kwamen we er achter hoe ontzettend leuk Fenne het allemaal vond. Vooral het spelen in het zwembad peuterbadje vond ze geweldig. We hadden de leukste en gezelligste dagen met haar als we de hele dag bij het zwembad zaten; en stiekem vonden wij het heerlijk om even niks te moeten en te zien hoe erg zij het naar haar zin had. Extra pluspunt is dan dat we kunnen eten en drinken wanneer we maar willen.

Marble Stella Maris Ibiza

En daarom gaan we dus ook nu weer all inclusive. We hebben een resort gevonden waar een groot peuterbadje bij zit, met allerlei dingen om te spelen. Kortom: een groot feest voor Fenne! We zouden in eerste instantie niet op vakantie gaan, omdat we het niet zo zagen zitten om te slepen & sjouwen met een peuter en een baby. Door te kiezen voor een all inclusive vakantie, hoeven we in principe geen kant op en kunnen we toch genieten van de Griekse zon! Voor we het weten zijn de meisjes een stuk groter en gaan we gewoon weer op vakantie zoals we dat altijd hebben gedaan! 😉

Hoe ziet jouw favoriete vakantie er uit? 

 

Meer lezen over All inclusive:

★ All inclusive – wat vond ik er van? | ★ Accommodatie: Hotel Kenzi Club Agdal Medina in Marrakech | ★ Accommodatie: Marble Stella Maris in Ibiza |

 

1 Comment
  • Marcella

    Prima zo toch. Jullie hadden het heerlijk hé! Fijn!

Leave a Reply