Reizen

3 redenen om te kiezen voor en Bed and Breakfast

  • By
  • 10 mei 2015
  • Sticky

Nog niet zo lang geleden genoten vriendjelief en ik van ons (voorlopig) laatste weekendje weg met z’n tweetjes. Meestal verblijven we tijdens een weekendje weg in een hotel. Dit keer kozen we ervoor om te overnachten in een Bed & Breakfast en eigenlijk vind ik overnachten in een Bed & Breakfast veel leuker. Ik geef je drie redenen waarom!

bed and breakfast - ontbijt

1. Een Bed & Breakfast is persoonlijker

Een overnachting in een Bed & Breakfast is persoonlijker. De gastheer/-vrouw kent alle leuke plekjes in de buurt en doet erg zijn/haar best om het haar gasten naar de zin te maken. Ze kennen de leukste plekjes in de buurt, praten graag over hun Bed & Breakfast en doen ook erg graag wat extra’s voor jou. Tijdens onze overnachting in B&B De Droomhoeve werd er een fietsroute voor ons uitgestippeld, een reservering gemaakt in een restaurant en werd het ontbijt op de kamer gebracht. Heerlijk!

2. Goede prijs/kwaliteitverhouding in een Bed & Breakfast

Wanneer je kiest voor een overnachting in een B&B krijg je vaak net wat meer luxe dan in een hotel. Denk hierbij aan een luxe boxsprings, een luxe badkamer met bijvoorbeeld een sauna of groot (bubbel)bad, een fles wijn op de kamer, etc. En dat terwijl een overnachting in een Bed & Breakfast ongeveer evenveel kost als een overnachting in een hotel. Uit cijfers van bedandbreakfast.nl blijkt zelfs dat een overnachting in een Bed & Breakfast gemiddeld 36% goedkoper is!

3. Bijzondere plekjes

Een Bed & Breakfast zit vaak gevestigd in een bijzonder gebouw of op een bijzonder plekje. Denk maar eens aan een overnachting in een molen, een klooster, een woonboot, een oude fabriek etc. Daarnaast vind je een Bed & Breakfast vaak in een dorpje, vlakbij een grote stad. Op die manier kom je op plekjes waar je eerder niet zo snel aan zou denken.

Er zijn diverse websites waar je op zoek kunt naar leuke Bed & Breakfasts in Nederland:
www.bedandbreakfast.nl 
– www.pronkkamer.nl
www.bijzonderplekje.nl 

Slaap jij wel eens in een Bed and Breakfast?

1 Comment
  • Maud

    Leuk om te horen, Nicolas! Zijn we het daar tenminste over eens! 🙂 In principe hoeft er geen verschil te zijn tussen een hotel en een B&B. Maar toch merk ik vaak dat een hotel ‘grootschaliger’ is en daardoor vaak (helaas) ook minder persoonlijk..

Leave a Reply