Overig

Zo voorkom je dat je keuken een rommeltje wordt

  • By
  • 8 december 2020
  • Sticky

We brengen steeds meer tijd in de keuken door. Uitgebreid koken wordt voor steeds meer mensen een echte hobby, net als het bakken van taarten of andere lekkere dingen. Maar ook onze ontbijtjes en onze lunch bereiden we steeds vaker uitgebreid, en gaan vaak stukken verder dan het smeren van een boterham. Dat betekent dat we niet alleen veel meer tijd in de keuken doorbrengen, maar dat we er ook steeds meer ‘tools’ rond hebben slingeren die we daarbij nodig hebben. Hoe zorg je ervoor dat je keuken toch een beetje opgeruimd en begaanbaar blijft?

Blijf kritisch en kies een stijl

Een belangrijke reden waarom onze keukens meer en meer een rommeltje lijken te worden, is de grote hoeveelheid aan apparaten en andere tools die we tot onze beschikking krijgen. Deze moeten allemaal een plekje krijgen in onze keuken en plek, tja, dat is er eigenlijk niet altijd. In veel huizen is de keuken namelijk niet al te groot, en staan zowel de kastjes als de werkbladen al vrij snel vol.

De enige manier om dit te voorkomen, is zorgen dat je écht kritisch bent en blijft. Geen apparaten in huis halen waar je toch niet of nauwelijks iets mee gaat doen, of waarvoor je echt geen plek hebt. Kies liever voor apparaten die meerdere functies hebben, dan voor iedere mogelijkheid los op je aanrecht.

Let bovendien op het uiterlijk van de apparaten die je koopt. Als je deze op je werkblad neer wilt zetten, is het wel zo mooi als ze er aantrekkelijk uitzien en goed bij elkaar passen. Het makkelijkst realiseer je dat door te kiezen voor één merk. Heb je bijvoorbeeld je zinnen gezet op de klassieker der apparaten, de KitchenAid keukenmachine, dan ziet vrijwel ieder apparaat dat je verder nog in je keuken zet er al vrij snel een beetje sneu uit. Kies je echter ook voor een KitchenAid waterkoker, blender en meer apparaten van dit merk, dan ga je juist voor een smaakvol geheel dat je keuken mooier maakt.

Iedere dag opruimen is een must

Heb je je keuken netjes ingericht, met niet meer spullen dan je kwijt kan, dan is het zaak om dit zo te houden. Ruim je keuken het liefst na ieder gebruik, maar minstens één keer per dag, netjes op. Alleen zo houd je de boel strak en overzichtelijk. Blijf ook kritisch, en zie erop toe dat er toch niet steeds weer nieuwe dingen een weg vinden naar je keuken, tenzij je er echt ruimte voor hebt. Een te volle keuken, waar niet alles een eigen plekje heeft, zal namelijk altijd rommelig blijven ogen, hoe vaak en hoe grondig je hem ook opruimt.

No Comments
Leave a Reply